reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam kochane. :-)W końcu chwila dla mnie ale pewnie krótka wiec szybko pisze co i jak.
W poniedziałek wróciliśmy z Jasiem do domku. Wielkie zamieszanie, ale jest już coraz lepiej. Tatuś w pełni zaangażowany w przewijanie i wstawanie nocne. Mały słodki ale dzisiaj coś nie chce spać.
Dziękuje wszystkim za gratulacje.:tak::-D
Trzymam kciuki za wszystkie w dwupaku.
Jak znajdę chwilkę na odpowiednim wątku napisze więcej o samym porodzie.

rany a jak ja bym zjadła czekolade!!!!!!!!!!!! :szok::rofl2: wg mnie zakaz spożywania czekolady to jest najgorsza strona karmienia piersią :crazy::laugh2:

edit: dziś Hubek jest cudowny. zasnął o 9 i spi mimo hałasu z wiercenia montowanej balustrady. mama jest z niego dumna! :cool2: /pewnie jak tylko to napiszę, to się obudzi i będzie płakał do popołudnia :-D;-)/

He,he śpi bo wiercenie wiertarką mu się podoba :-D:-D:-D
A co do czekolady to bez przesady jak zjesz 2-3 kostki to małemu nic sie nie stanie.
Ja w 2 dni wrabałam cała tabliczke i małemu nic nie jest.Nie dostał wysypki, nie ma zatwardzenia-jest ok :-D

Witajcie właśnie wstałam;)Oj pospałam sobie jak niedźwiadek;)
Mam wyłączony tel bo juz od godz 8 sms i tel wrrrr........
Dziewczyny które już ur poród miałyście z OM czy wg USG???
Który termin Wam się sprawdził??

Lena nie masz litości nad nami juz rozpakowanymi :-D
Wyspałam sie jak niedżwiadek-szczęściara
ale już niedługo ;-);-);-)

Super;))))Ja mojemu nie daję nic do picia.Nie wiem czy to dobrze czy nie:o Dawałam mu glukoze do niedzieli na zółtaczke a teraz nic.Karmisz piersią czy z butli?

Zazdroszcze Ci ze mozesz w ciązy sobie pozwalac na ciasteczka;)Ja niestety miałam zakaz ale jakbym mogła nie zastanawiała bym sie czy iść czy nie:p
oj ja właśnie wcale sobie takich pyszności nie odmawiam i potem się dziwić że na wadze plus 20 kg;-):-D
ale co tam jakoś mi to nie przeszkadza:-)

póki co zapchałam się koktajlem truskawkowym, musi wystarczyć
do sklepu pewnie wybierzemy się za jakąś godzinkę:tak:

oj ja właśnie wcale sobie takich pyszności nie odmawiam i potem się dziwić że na wadze plus 20 kg;-):-D
ale co tam jakoś mi to nie przeszkadza:-)

póki co zapchałam się koktajlem truskawkowym, musi wystarczyć
do sklepu pewnie wybierzemy się za jakąś godzinkę:tak:
e tam ,zleci nawet nie bd wiedziala kiedy pozbyłas sie zbednych kg;)))Przy dwójce maluszków nie bd to trudne;):D

ale z tymi majtasami to sama nie wiem, od kiedy można zacząć coś takiego nosic i czy warto w ogóle?
Generalnie to tylko nie mozna tego nosic "za dlugo" - zeby hm... nie rozleniwic miesni brzuszka ;) Ale tak do kilku godzin dziennie to ok (ja zakladalam na spacery z malcem - i staralam sie dodatkowo spinac miesnie). A - mozna go zaczac nosic dopiero po okresie pologu - albo po ustaniu silnego krwawienia (u kazdej z nas to przeciez inaczej czasowo wyglada).
Nie powiedzialabym, ze efekty sa rewelacyjne :p Ale wiem, ze niektorym mamom to pomagalo. Aha - ja mialam pas poporodowy, nie same "majtasy".

I gorset moze byc ciekawszy i lepszy - mi ten pas tez sie dosc rolowal od gory gdy siadalam ;)

a ja bym zjadła coś słodkiego, rany....a w domu nie ma nic poza kilkoma czekoladami na które nie bardzo mam ochotę, lepsze byłoby jakieś ciasteczko albo kremówka:tak:
hm, kremowka .. narobilas mi ochoty na bita smietane ;)

e tam ,zleci nawet nie bd wiedziala kiedy pozbyłas sie zbednych kg;)))Przy dwójce maluszków nie bd to trudne;):D
Noo, ja tez mam na to taka cicha nadzieje ;) Po 1 nie chciala ni drgnac ;P Tylko, ze teraz odzywiac sie trzeba bedzie idealnie - bo gotowac trzeba bedzie dla malca starszego, a ona juz dziwnych rzeczy nie zje, obiadek dwudaniowy musi byc - i to najlepiej codziennie inny ! :/ ;D

ja tam sie kilogramami nie przejmuję, po pierwszej ciąży szybko zgubiłam a tez przytyłam 20, teraz także startowałam z 55 kg więc myślę że będzie podobnie, a nawet jak mi cos zostanie to nie będzie tragedii bo 55 kg przy wzroście 173 to troszkę mało było

Gryzka Twoja Gosia zjada obiadek z 2 dań? moja jest nieco młodsza ale za ch...re nie zje 2 dań, codziennie najlepiej cos innego i przeważnie zupy, do tego ewentualnie później jakieś naleśniki, pierogi itp
więc ja i tak mam dodatkowe zajęcie bo mój mąż to zupami się nie najada i musi mieć coś konkretniejszego na obiad

reklama
Jadę na jakieś zakupy bo nuda jak cholera cos do jedzenia muszę kupić bo w lodówce tylko światło;)Tylko zanim ja się zbiorę to może o 14 wyjadę jeszcze włosy muszę ufarbować;)

Do góry