reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

koriander- zastanawia mnie wygląd jej pępka, zresztą dziś przy przebieraniu pieluszki przez tatusia odpadł kikucik i teraz pępek wygląda jakoś dziwnie, nie wiem jak to opisać, to wygląda jak rozmiękczona skóra taka żółto- zielonkawa, dzwoniłam już do położnej i kazała mi to obserwować, jeśli nie będzie się robić strupek o tygodnia to mam podejść do przychodni

Olimpia- jak będziesz szła na Kadłubka to skseruj sobie dowód osobisty Twój i ojca dziecka i akt urodzenia i miej oryginały do wglądu, bo tam nie ma ksera i będziesz musiała dwa razy wracać,musisz mieć też to zaświadczenie od lekarza, a resztę dokumentów wypełniasz na miejscu:-)

zdec- nie przejmuj się sumieniem, przecież tak naprawdę to Ty cały czas chodzisz do pracy ;-)

mama czerwcowa
-śliczne zdjęcie, witaj na forum

Dziewczyny radzę Wam po urodzeniu dziecka za szybko nie wychodzić samemu z domu na zakupy, ja skorzystałam,że mąż dziś w domu i między karmieniami pojechałam na "małe" zakupy i lekką ręką w ciągu 1,5 godziny wydałam 300zł:sorry2:, normalnie jakbym w życiu ciuchów nie kupowała,mąż mówi,że następny taki mój wypad to za jakieś dwa miesiące:-).

reklama
Ja chyba zaraz po ścianach będę z nudów chodzić....Zwariuję przez to czekanie.....Siostra wyprowadziła się juz po slubie....nie ma nawet do kogo gęby otworzyć...i człowiek przytuliłby sie do ukochanego...a tu d..pa!!!!Ach nic mi sie juz nie chce.....Jutro pojezdze jeszcze po hurtowniach dziecięcych...tak dla odprężenia i relaksu....Już sama nie wiem co ze soba zrobić...Przeniosłam się dziś do innego pokoju....tzn narazie moje rzeczy a jutro przeniosę rzeczy małej.....
Jejku jakie to oczekiwanie jest okropne....Takie doły mnie łapią że szok!!!!

Paulka :
Ja polecam zastosować kilka kropli soli fizjologicznej na pępek a potem delikatnie osuszyć suszarką aby sól wyschła i często odsłaniać . Powinno w dwa dni być wszystko w porządku. Tak mi tutaj poradzili jak kikut był troszkę wilgotny i rzeczywiście podziałało.

Paulka :
Ja polecam zastosować kilka kropli soli fizjologicznej na pępek a potem delikatnie osuszyć suszarką aby sól wyschła i często odsłaniać . Powinno w dwa dni być wszystko w porządku. Tak mi tutaj poradzili jak kikut był troszkę wilgotny i rzeczywiście podziałało.

Także polecam ! sesja_zdjęciowa2_Marceliny_Blanki.jpg co do polecenia fotografa świetny jest pan Strykowski.(można wpisaćw google Strykowski i będzie pełno jego zdjęć. Nie pamiętam strony)

Ostatnia edycja:
Jak pech to pech:-(
Mojemu K. ktoś właśnie w garażu walnął w zderzak. Facet, który walnął pół głuchy nie da się z nim dogadać. Upiera się że mój K. nie powinien stawać gdzie staje... A co on na to poradzi, że tak jest mu wygodnie wjechać do drzwi garażowych... A facet idiota cofa ze swojego boksu i nie widzi na środku samochodu:wściekła/y:
NIe chce napisać oświadczenia, także mój K. teraz czeka na policję, która dała sobie widełki czasowe do 3godzin:wściekła/y::wściekła/y:

A poza tym chyba mnie skurcze biorą:szok:, narazie takie co godzinę, mam nadzieję że przejdą, bo to nie jest właściwy moment:-:)-( Jak wszystko to wszystko naraz!!!!

niebawem na tym wątku bedzie tylko o pielęgnacji niemowlaka :dry: hej dziewczyny ! niektórzy tu jeszcze czekają !! wkurzeni...zniecierpliwieni i rozdrażnieni :wściekła/y:;-)

Nie ma to jak w tym oczekiwaniu, czuć się jak słoń i usłyszeć komentarz życzliwy : " nooooo teraz to widaaaććć, że jesteś w ciąży" - szczególnie jak siedzę w aucie i widać tylko twarz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale mnie to normalnie dobiło...jak urodzę to chyba się zagłodze na śmierć. ...już mam dość tych komentarzy..szczególnie że przed ciążą byłam dość chuda....

ależ mam zły dzień!!

Paulka :

dzięki za podpowiedź, jutro kupie sól fizjologiczną i zastosuje, może faktycznie pomoże, bo to jest tak że skóra na około jest taka normalna a ta w środku pępka właśnie taka jakby wilgotna

zdec- tylko spokojnie, jak możesz to się połóż i przeczekaj napewno wszystko będzie dobrze a głupim facetem się nie przejmuj

stellaDODO- przepraszam:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry