reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

U nas na forum coraz większa cisza;)Bo dużo juz się wykruszyło siedzę i tam myślę, że ZDEC sama będzie ze sobą pod koniec pisac;)

:-D:-D A co! poprowadzę sobie monolog:-D Tylko tak się jeszcze zastanawiam komu ja napiszę że urodziłam, jak wy nie będziecie miały czasu wchodzić na BB:-D:-D
Ale czekaj, czekaj... czop mi już poszedł więc możecie się zdziwić;-) Zobaczymy co lekarz dzisiaj powie:-)
Widzę na forum przegrupowanie, mamy które już urodziły piszą głównie na wątku pielęgnacja naszych skarbów, a te niedobitki które dalej czekają siedzą tutaj na ogólnym:-D:-D

reklama
A gdzie jest ten wątek pielęgnacyjny?? (Mój poziom inteligencji nie wrócił jeszcze do normy :-) )

Ciekawe dlaczego niema jeszcze wątku dzieci urodzone w czerwcu 2010 roku :-D

No coś ty anecznik nikogo nie będziemy stąd wyrzucać! Dokładnie chodziło mi o ten wątek, ale pewnie coś znowu skróciłam i w związku z tym nie wiadomo o co chodzi: Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw :-)
Co do gołąbków, to kupiłam wczoraj jakiś pomysł na czy coś takiego, na gołąbki których nie trzeba zawijać i tylko dlatego robię dzisiaj gołąbki, bo inaczej to mam nerwa przy zawijaniu:-)
Magda_M czy ty płacisz za KTG w Dolmedzie? Bo jeszcze nie miałam w tej ciąży i nie mam pojęcia:-(
A właśnie odnośnie wątków jak to jest? Wszystko stąd nam potem gdzie indziej przeniosą, czy musimy wszystko od nowa "produkować"?

hej ja dzisiaj miałam cięzką noc... :( bolało mnie podbrzusze i łapały dość mocne skurczre, ale nieregularne jakieś.... nad ranem tylko troszkę pospałam.... co do opuchlizny to hmmm obrączki nie noszę od 7 mc, a od tyg noszę tylko laczki albo trampki bo baletki i klapki jakieś maławe się zrobiły...poza tym też się pocę że masakra..normalnie siedzę i leci ze mnie...w nocy się caółą odkrywam a śpię tylko w gatkach i koszulce, otwieram okno jak szeroko się da, małż już mnie nie przykrywa na szczęscie ale sam po uszy chowa się w kołderce :p Jutro jade na badania do szpitala..ciekawe co mi powie lekarz...w zeszłym tyg twierdził, że nie będzie czekał do 2tyg po terminie, więc zastanawiam się czy przypadkiem nie wziąć torby ze sobą o samochodu tak w razie co...szczerze mówiąć mam nadzieję, że nie będzie chciał mnie zostawić już w szpitalu bo w środę mam wizytę u endokrynologa na której mi zależy, bo na wizytę czeka się u niego pół roku, a wolę mieć tarczycę pod kontrolą zaraz po porodzie, bo przecież hormony mogą wtedy nieźle powariować...

Czekam i czekam, ale na razie żadnych obiawów porodu nie ma. Do tego byłam w sobote u teściowej i ona powiedziała, że pierwsze dziecko i to chłopczyk, to nawet do dwóch tyg. po terminie pozwala na siebie czekać...no myślałam, że jej coś powiem :/
Ale .. tak ogolnie sie utarlo, ze chlopaki lubia siedziec dluzej - i to wlasnie do 2 tygodni ;) Nie sprawdza sie to oczywiscie w 100%, bo nie jest to regula ani zadna zasada - ale trzeba tez pamietac ze sam termin jest tylko orientacyjny ;)

Ja jeszcze czekam az sie skonczy 4 pranie robic i wychodze po mala .. wszystkie posciele popralam - a i roznych kolorow sie wreszcie nazbieralo ;) Jeszcze 2 na jutro zostawiam - wiecej suszarek nie mam .. a pogoda do schniecia prania idealna ;) A potem nie w glowie beda mi takie detale ;)

Ostatnia edycja:
Witam się mamuśki. Nie odzywałam się dośc długo bo coraz bardziej boli mnie czytanie ile to juz dzieci sie urodziło a ja dalej nic (zresztą i tak nikt nie zauważył mojej nieobecności, ale zdążyłam się przyzwyczaić). Skurcze od miesiąca, czop wypadł 3 tyg temu i dalej nic. żadne metody na przyspieszenie nie działają - sprzątanie, plewienie, sex, napary z liści malin czy zielonej herbaty, gorące kąpiele, długie spacery itd.
Dzisiaj mam termin i ciągle czekam. Wczoraj cały dzień przeryczałam. Jutro ktg, a jak do następnego pon nie urodzę to od razu z rana na oddział.

Wszystkim mamusiom gratuluje wspaniałych dzieciaczków.

:-D:-D A co! poprowadzę sobie monolog:-D Tylko tak się jeszcze zastanawiam komu ja napiszę że urodziłam, jak wy nie będziecie miały czasu wchodzić na BB:-D:-D
Ale czekaj, czekaj... czop mi już poszedł więc możecie się zdziwić;-) Zobaczymy co lekarz dzisiaj powie:-)
Widzę na forum przegrupowanie, mamy które już urodziły piszą głównie na wątku pielęgnacja naszych skarbów, a te niedobitki które dalej czekają siedzą tutaj na ogólnym:-D:-D
To było do przewidzenia, że część się wykruszy;)Bo o czym one mają tutaj pisać;)

reklama
emalia spokojnie jak na dzisiaj masz termin to jeszcze nic straconego! Jeszcze wszystko może się zacząć dziać:-)
Dobrym przykładem jest gosiagro która urodziła ponad tydzień po terminie:-)
To wcale nie jest tak, że nie zauważyłyśmy Twojej nieobecności. Po prostu rzadko się odzywasz, a nie da się wszystkich spamiętać i to jeszcze pamiętać która dawno nie pisała, więc nie miej do nas o to pretensji:zawstydzona/y:

Do góry