reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Bo połozne wspieraja naturalne karmienie. Lepiej sobie kup tak na wszelki wypadek. Co do tych herbatek to ja słyszałam,ze to sie pije dopiero jak urodzisz. W sumie jeszcze nie kupywałam,a z HIPPa tez widzialam .

Nie na razie sobie odpuszczam mleko...bo jak bede miała to psychicznie się nie nastawię do karmienia naturanego;)a druga rzecz to nie wiadomo czy nie bedzie uczulone na mleko;)mi babka w aptece mowiła ze sa takie herbatki na 9 miesiac na laktację;)

reklama
witam wszystkie wariatki i te mniej zwariowane. Ja cała noc nie spalam, caly czas padalo, bolal mnie brzuch, ale nie na porod. To byl bol spowodowany niestrawnoscia. Dzis w kibelku rodzilam, ale nie dziecko, tylko....:wściekła/y:. A teraz wymiotuje, ale ja tak juz mam ta cala ciaze. Musze sie ubrac, bo jeszcze w pizamie i odebrac corke ze szkoly. Potem zorganizowac jej cos na dzien dziecka, potem obiad jak maz wroci z pracy. Sama nie mam pomyslu na dzisejszy dzien. :no: Mam pomysl na wieczor ostatni odcinek Klubu Szalonych Dziewic- Ktoś jeszcze to oglada??

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALYCH I DUZYCH Z OKAZJI DNIA DZIECKA

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK

CALUSY

W sumie pod koniec terminu moznaby zaczac pic,ale jak bedziesz miec jakis nawal mleka i dopiero sie moze zaczac :szok:

Zjadłam ćwiartke arbuza i chyba pęknę zaraz :shocked2:

dziewczyny niektórym kobietom mleko zaczyna lecieć jeszcze przed porodem,a inne muszą poczekać kilka dni. Ale zamiast karmić malucha sztucznym, lepiej przystawić dziecko do piersi przez pierwsze dni nawet 24/24, byle tylko pobudzić laktację.
Naprawdę tylko w skrajnych wypadkach matka nie może karmić naturalnie.

dziewczyny niektórym kobietom mleko zaczyna lecieć jeszcze przed porodem,a inne muszą poczekać kilka dni. Ale zamiast karmić malucha sztucznym, lepiej przystawić dziecko do piersi przez pierwsze dni nawet 24/24, byle tylko pobudzić laktację.
Naprawdę tylko w skrajnych wypadkach matka nie może karmić naturalnie.
Dokładnie jestem tego samego zdania;)

ja do dnia pierwszego porodu tez nie miałam mleka, nawet to sprawdzałam i jak urodziłam Patryka i dali mi Go pierwszy raz do piersi to stwierdziłam,że ja nie mam czym karmić a położna do mnie,że założy się,że dzidzuś się naje i faktycznie pokarm pojawił się odrazu po porodzie, poleciła mi herbatki na laktację jako wspomagacz i choć karmiłam tylko 6tyg to miałam sporo pokarmu.

super,że mamy kolejnego czerwcowego dzieciaczka!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku ale woreczek sie rozwiązał..... Rzeczywiście został jeszcze brązowy medal dla czerwcowego dzieciaczka i jego mamusi!!!
Ja dzis mam jakis nudny dzień.....mogłaby sie juz poprawić ta pogoda.....niby jest dość ciepło ale to nie jest pogoda ja przystało na czerwiec!!!!
Właśnie dziewczyny jaka maść polecacie na obolałe sutki...jeszcze tylko tego chyba mi brakuje....
Ja dziś też w przeszperach kupiłam mnóstwo rzeczy dla poli....ale odrazu poszło do prania więc jak wyschnie i poprasuje to wrzucę na odpowiedni wątek....
Ciekawe czy któraś teraz rodzi?????:-d:-d:-d

Do góry