reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Robiłam pierogi ruskie;)
A co do porodu pisałam do znajomej położnej i u nas się rodzi bez względu która ciąża...ważny jest rozmiar i waga dziecka!!!
Zobacz załącznik 250156
Lena Ty jesteś niesamowita z tym gotowaniem...mniam mniam ale smaka narobiłaś:biggrin2:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi ws. ułożenia pośladkowego. I też słyszałam że przy kolejnej ciąży podejmuje się próbę porodu SN, ale sala operacyjna jest przygotowana w każdej chwili bo to jednak o wiele cięższy poród. Wiele też zależy od rozmiaru dzidzi i miednicy mamy, znaczy jaka szeroka. Cóż wygląda na to że czeka mnie niespodziewana operacja-bobas. I to już niedługo.

Dzieki za miłe przyjecie mnie do Waszego grona ;) Termin mam na 24 czerwca ;) a co do skurczy przepowiadających to tez ich nie mam , ale nie zastanawialam sie nawet czy to powod do niepokoju ..chyba jedne kobiety maja a inne nie ? czy jak myslicie?
Witam nową czerwcóweczkę!!!!
Chyba nie wszystkie ciężarówki mają przepowiadające skurcze.....ja miałam od ok 26 tyg i były zupełnie niebolesne, ale im bliżej porodu tym bardziej się wyciszały:-D

marteczka-witaj i pisz często:tak:

Ja w pierwszej ciąży też niemiałam przepowiadających no może pare razy się brzuch napioł ale nawet nie wiedziałam co to a już przy drugiej były i teraz też czyli to chyba zależy od macicy z każdą ciążą jest bardziej wyćwiczona czy jak tak samo jak z każdym porodem się szybciej obkurcza po porodzie co jest związane z większymi bólami:eek:

No na to wychodzi ze nie wszystkie;) żałuje ze tak pozno tu dolaczylam bo okropnie sie nudze w domu od oczatku ciazy na zwolnieniu - zwariowac mozna ;) dzisiaj zaczal sie 37 tydzien wiec rozpoczyna sie czekanie , ktore z pewnoscia pewnie sie ciagnac w nieskonczonosc:D

Witam nową czerwcóweczkę!!!!
Chyba nie wszystkie ciężarówki mają przepowiadające skurcze.....ja miałam od ok 26 tyg i były zupełnie niebolesne, ale im bliżej porodu tym bardziej się wyciszały:-D

Ja wlasnie mam podobnie...ok.30 tyg. mialam skurcze nieboloesne bralam luteine i teraz wlasnie one sie wyciszyly...i sie zastanawiam czy to normalne...ale czytam ze czasem mozna niemiec przepowiadajacych

Witajcie wieczorkiem , po pieknym dniu mielismy mega ulewe wieczorem :)

Widze ze rozgorzala dyskusja co do porodu dziecka ulozonego posladkowo, z tego co ja wiem to robi sie cesarke, podobno bardzo dobry poloznik przy duzej ilosci wod moze podjac sie odwracania dziecka, kolezance z pracy to robili, duzo nie brakowalo a skonczylo by sie tragicznie, efekt taki ze i tak zrobili jej cc bo tetno zanikalo

Co do oplatania dziecka pepowina, zdaza sie to ostatnio bardzo czesto , podobno jak wezly prawdziwe. Ja ostatnio dopytywalam lekarza, powiedzial ze moge to sprawdzic urzadzeniem doplerskim, a w zwiazku z tym ze pepowina przechodzila na wysokosci buzi, widzielismy to tez w lutym na 3d pokazywal mi odcinek szyjny kregoslupa ze na nim nieprzebiega w tej chwili pepowina i wlaczyl przeplyw krwi w tym rejonie, plynela tylko krew malego nie bylo pepowinowej nie wiem jak to rozpoznaje , ale stwierdzil ze nie jest oplatany

kajkapol-jeszcze raz wyrazy współczucia, dziękujemy Ci za rade dotyczącą pępowiny, mój lekarz bardzo zwraca na usg na to uwagę

marteczkaa- witaj wśród Nas, napisz z jakiej części Szczecina jesteś i gdzie będziesz rodziła? a do jakiego lekarza chodzisz?

lena- już zadzwoniłam do mamy zamówiłam na jutro pierogi, obiecała,że mi zrobi:-D
A Ty to jesteś niemożliwa z tym gotowaniem;-)
gosiagro- jesteś na liście do rozpakowania się przede mną, to ja nie wiem na co Ty czekasz, a raczej Majeczka :-D;-)

no i zapomniałam, co miałam jeszcze napisać:-)
mój mąż poszedł Patrykowi poczytać bajki, zaglądam do nich a Oni śpią:-D:-D

reklama
Ja dziś dopakowałam do torby dwa wafelki czekoladowe :-) moje kochanie się śmieje, że teraz to już mogę iść rodzić skoro najważniejsze spakowałam :-)
uwazaj na czekoladke - jeszcze maluch na piersi dostanie zatwardzenia ;) Potem nie ma problemu z testowaniem, ale od razu po porodzie nie wiem czy bym sie odwazyla .. ;)

W temacie prasowania - ja od poczatku ciazy praktykuje prasowanie "na siedzaco" :> Troszke niewygodniej niz na stojaco, ale za to jaki odpoczynek dla kregoslupa ... Zreszta chyba Malgosi tez na siedzaco na stole w kuchni prasowalam ;) Bo tego jest duuuuzo ;]
Poza tym, jeszcze jutro 3cie pranie (w tym elemety wozka/fotelika samochodowego) i tez mnie czeka prasowanie ... heh ;)

marteczkaa - a z tymi skurczami to juz tak jest ;) Ja przy 1 dziecku tez nie mialam przepowiadajacych (albo juz tego nie pamietam :p) i ogolnie macica mi cwiczyla mniej. Teraz juz od kilku tygodni mi sie spina i zawziecie cwiczy do porodu :p takze teoria Ewelinki raczej jest prawidlowa ;)

paulka - byl taki czas, kiedy moj M. mial sie zajac i pobawic z mala - zagladam, a tam on spi na podlodze, a mala obklada go zabawkami ^^:)

No .. to ja ide poraczyc sie arbuzem - postaram sie go zjesc jak najmniej, bo po nim sie duzo sika , a w tym temacie i tak jestesmy przegrane ;D A jutro zakrece sie za jakimis pierogami - tak mi narobilyscie smaka ... ;)

Do góry