reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ogródek wypielony:-) co by tu jescze porobic? - póki natchnienie mam:-D

Wy tu o plackach ziemnaczanych - a ja wczoraj zrobiłam kluski ziemniaczane z wedzonym podsmazonym boczkiem i cebulką:-)a co tam niech młody ma bo później tylko mleczko:-D

reklama
ojej !ojej!jaka sliczna!!!

Jakub ,wyłaź,mama ci kaze;p

:-D:-D:-D:-D sie usmiałam :-)

Kalwa sliczna Majeczka, jeny juz bym swojego tak chciała tulic.. slodka, az mi łza staneła w oku :zawstydzona/y:

Paulina w końcu twoj sie wział za łozeczko no! Te chłopy oni zawsze na wszystko maja czas.

Jesli chodzi o skurcze to mam podobnie. Tylko ten czop jeszcze nie odpada :/ a mogłby, to akurat za 2-3tyg bym sie ropakowała. Ach męczące to czekanie ...

ja odczuwam tak że twardnieje nagle mi brzuch od góry do dołu jest twardy jak kamień, normalnie ruszyc sie nie da, zaczynaja mnie plecy strasznie bolec i rwie w pachwienie tak okolo 1 min i potem cisza wszystko mija;-) u mnie to tak wyglada a i mam wtedy strasznie silne parcie na pęcherz
o kurczaki, czyli mam skurcze w nocy
brzuch twardy jak kamien i bol w pachwinach, do tego zaczyna tak cmic jak na okres a potem szybko siusiu
ciekawe jaka dluga mam jeszcze szyjke a wizyta lekarska dopiero 11 czerwca, do tego czasu to juz z dzieciaczkiem przy piersi moge byc
chyba ze polozna mi zmierzy

Ewela po odejsciu czopu porod moze byc nawet w ciagu 3 dni,

Ja w pierwszej ciąży nie zaobserwowałam , żeby mi czop odszedł. Pęcherz płodowy też położna na porodówce mi przebijała - więc u mnie zaczęło się od skurczów po prostu.

Także nie nastawiajcie się na to , ze wam na pewno ten czop odejdzie albo wody.

Witajcie Kochane!
Melduję się na.. kolejnej przepustce... Oj dobrze, że mnie na te przepustki puszczają bo inaczej to bym zwariowała na tej patologii. Zwiększono mi znowu dawkę leku obniżającego ciśnienie i mimo tego wciąż jestem tuż ponad graniczną normę 140/90.. A zdarzają się nawet wyniki 160/100. No i wiem, że z takim ciśnieniem to mnie stamtąd nie wypuszczą... Cóż poczekam do środy a potem będę rozmawiała aby się mną jakoś zajęli, to już będzie skończony 37 tc, czyli ciąża będzie wg. mniemania lekarzy donoszona. A przy takim ciśnieniu nie będą na pewno czekać zbyt długo, bynajmniej mam gwarancję, że nie przekroczę terminu bo do tego nie dopuszczają.
Opieka medyczna, dobra, nie ma na co narzekać, a warunki socjalne pozostawiam bez komentarza...
Zaraz zerknę co tam u Was... Od Ity (Kochana dziękuję za smsy!) wiem już o rozpakowanych, widzę, że Gosia*** dołączyła do grona - gratulacje!

Witam Was

Gosiu*** wielkie gratulacje, taki poród ekspresowy życzę każdej z nas:-D
Kalwa- córcia prześliczna:-)

Ja ogarnęłam łazienkę i kurze powycierałam, odkurzanie zostawiam mężowi - niech ma jakieś zajęcie.

Chcę jeszcze do sklepu wyskoczyć, ale nie wiem czy dokuśtykam. Macie jakiś sposób na zmniejszenie bólu rwy kulszowej?

Ja znikam do miasta odebrać wynik na GBS - mam nadzieję, że będzie ujemny i nie będzie trzeba Maleństwu antybiotyku dawać od urodzenia....
w poniedziałek wizyta i pewnie odstawienie leków - może się zacznie coś dziać...
Z jednej strony chciałabym już mieć córeczkę przy sobie, a z drugiej czuję się zupełnie nie gotowa do macierzyństwa - czy ja jestem nienormalna, że mi się aż tak do tego porodu nie spieszy?

reklama
Dostalam od Kalwy przepiekne zdjecia Majusi, jest przesliczna:

Kalwa pisze:

Majunia moje małe wielkie szczęscie:):):)
ur.12.05.2010 godz: 0:45
2490 g
10 pkt
Boziu jakaż ona piękna....Ach aż się zazdrosna zrobiłam troszkę....Kiedy ja będę miała swoją Polcię przy sobie.....
Kalwa jeszcze raz moje gratulacje!!!!!

Do góry