reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Znowu wpadam na chwilke
po dzisiejszej wizycie i badaniu teraz mam ciemnobrązowe upławy, nie wiem czy to po badaniu szyjki i czy ma to związek z tym rozwarciem - chyba pojadę na izbę - choć sama do końca nie wiem co mam zrobić.

reklama
Znowu wpadam na chwilke
po dzisiejszej wizycie i badaniu teraz mam ciemnobrązowe upławy, nie wiem czy to po badaniu szyjki i czy ma to związek z tym rozwarciem - chyba pojadę na izbę - choć sama do końca nie wiem co mam zrobić.

ja ostatnio po badaniu też tak miałam, ale lekarz uprzedził mnie, że tak może być, po 2 dniach przeszło. Jeżeli Cie jednak to tak bardzo martwi to podjedź na izbę.

chyba zaczynam kolejnego ciążowego doła łapać, już bym chciała urodzić i mieć Filipka przy sobie,a zanosi się na długie czekanie niestety:/ a mja czuję się z dnia na dzień jak coraz to większy słoń, w dodatku słoń w składzie porcelany :/ jak ja teraz takie humory mam, to co będzie po porodzie? depresja poporodowa murowana :/

Znowu wpadam na chwilke

ja po ostatniej wizycie też miałam upławy z tym że był to śluz z nitkami krwi, jak się szyjka rozwiera to może się takie coś pojawiać. Miałam tego nie dużo - tylko przy podcieraniu się pojawiło. Trwało 2 dni. na trzeci miałam spokój, a wczoraj rano tylko troszkę się pojawiło. Dzwoniłam dziś do położnej bo do lekarza nie mogę sie dodzwonić i kazała leżeć, a jak pojawią się skurcze to kazała do szpitala jechać. Do tego biorę jeszcze luteinę, aspargin i relanium ale chyba zacznę odstawiać to relanium bo może przez relanium skurczy nie odczuwam.

i jestem znowu
i nawet nikt się w tym czasie nie rozpakował:-)
albo my o tym jeszcze nie wiemy;-)
czarna wiedźmo dobrze że u Was nadal wszystko dobrze i malutka ma się dobrze, gratuluję literek przed nazwiskiem;-):-)

A ja dziś jakaś cała zestresowana jestem....Boje się że zacznie mi się jakaś akcja porodowa w domu....a do szpitala w Warszawie na Karową to ja mam ze 2 godziny....poza tym boję się że w tym czasie jak na złość spadna mi płytki i to dopiero będzie dramat....Nie wiem strasznie sie dzis tym zamartwiam...Ja mam nadzieje, że oni mnie jutro zostawia na tej Karowej szczerze mówiąc albo przynajmniej każą mi się zgłosić np. za tydzień jesli badania wykażą że nic sie tam nie dzieje....Jejku nie moge dziś nad tym strachem zapanować!!!!Chciałabym zeby było juz po wszystkim, mieć Pole i mojego Pawła przy sobie i wracać powoli do formy!!!!
kochana myśl pozytywnie, jeżeli do tej pory płytki rosły i to bez wspomagania to myślę że będzie dobrze nadal, grunt to pozytywne nastawienie

Wy tez macie zgagę....ja dzisiaj mam taka jak nigdy dotąd;(
ja także mam ogromną, wczoraj wieczorem tak się objadłam słodkościami i pół nocy się męczyłam, ale co tam:-)

co do spania także mogłabym spać i spać, wróciło do mnie z pierwszego trymestru chyba:-)

Wróciłam z obawami czy mnie coś nie ominęło:-) Jakieś rozpakowanko może:-) Ale nie....
Magda_M gratuluję wizyty!
To i ja coś napiszę o mojej. Wszystko zamknięte na 3 spusty, raczej nie urodzę w najbliższym czasie;-) Dostałam zwolnienie do 15.06, bo dalej nie może wypisać, no ale niech mu będzie. Czy wy też tak macie z tymi zwolnieniami?
USG za dwa tygodnie, wymaz na paciorkowca pobrany, także wszystko w porządeczku:)
I chyba zmieniam koncepcję porodu, wygląda na to że będę rodzić w Trzebnicy:-):-) Mój lekarz powiedział że jeżeli wybieram między Brochowem a Trzebnicą, to Trzebnica lepsza. A do tego ordynator to jego przyjaciel;-) Także może będę się czuła bardziej bezpieczna:-D
W ogóle w ostatnich dniach mam hossę finansową, mam nadzieję że się nie przerodzi to w jakąś bessę:) Dzisiaj wyciągnęłam pismo ze spółdzielni, rozliczenie energii cieplnej za 2009 rok i mam nadpłatę prawie 400zł:-) Co oznacza że nie będę teraz musiała płacić prawie 1,5 czynszu:-)

czarna_wiedźma ja również gratuluję obrony i to jeszcze w dodatku na takie piękne oceny:) <wow>
Ja się dzisiaj przeraziłam, jak zobaczyłam skład mojej komisji egzaminacyjnej.... ciężko będzie.......

dobrze że po wizycie ok

hej brzuchatki!

no widzę, że podium zajęte!!! kalwa, liliti- wspaniale, gratuluję wam i odrobinkę zazrdoszczę, że maleństwa już przy was...też tak chcę;-)

miałam znów ciężką noc- dostałam takich boleści brzucha- jak na okres i myślałam, że padnę. Przez 2 godziny mnie bolała, wzięłam 2 no-spy i po kolejnej godz. puściło. Myślicie, że to były jakieś skurcze?

chciałam wam powiedzieć, że mam już termin obrony magisterskiej- 25 maj ( wtorek) także trzymajcie kciuki aby było z głowy;-)
czarna wiedźmo- gratki za mgr;-)
muszę wam powiedzieć, że teraz to jak wchodzę na bb to mega podekscytowanie czuję! Takie wieści pewnie teraz będą codziennie! ;-)
będziemy trzymać kciuki

Niewiem jak u was ale u mnie zrobiła się piękna pogoda:-)więc zmykam z Marysią na spacerek:tak:
zazdroszczę tej pięknej pogody:tak::-)

jak czytam te wieści od Lencji to aż szok:szok::szok:

jakie przywiązywanie nóg??? paranoja
metody jak w średniowieczu

dobrze że u mnie tak nie ma bo bym nigdy się na poród nie zdecydowała

jak czytam te wieści od Lencji to aż szok:szok::szok:

jakie przywiązywanie nóg??? paranoja
metody jak w średniowieczu

dobrze że u mnie tak nie ma bo bym nigdy się na poród nie zdecydowała

Ja nawet nie wiem jak u mnie jest ale jakby mi miało to w czymś pomóc to niech mnie zwiążą całą:)

reklama
Do góry