reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie dziewczyny,
oj to się dzieje już u nas na forum:-)
Hej kobiety. Nie mam czasu przeczytać co się działo przez cały dzień ponieważ się trochę spieszę. Moja dzisiejsza wizyta bowiem skończyła się skierowaniem do szpitala :-( więc się pakuję przynajmniej tyle ile mam.
No i nie pójdę jutro do fryzjera, "ja wiedziałam że tak będzie"
Dlaczego idę do szpitala?? w zasadzie to sama nie wiem dostałam zaćmy gdy lekarz skierowanie wypisywał. Mam wysokie ciśnienie i spore obrzęki a do tego podejrzenie rozejścia się spojenia łonowego, że też musiałam się poskarżyć iż mnie pipka boli przy chodzeniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To już końcówka ciąży więc wątpię żeby mnie wypuścili bez dziecka. Życzę więc wszystkim czerwcówką szybkiego i bezbolesnego rozpakowania a rozpakowanym gratuluję. Napiszcie czasem czy ktoś się rozpakował czy nie.

Lece, trzymajcie się :-)
no to życzę zdrówka i cirpliwości w czekaniu na maluszka

Zaczyna się niefajnie robić z tymi powodziami i podtopieniami :/
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Dla wrocławianek i dziewczyn spod Wrocka wiadomości:
Alarm w Oławie, Wrocław czeka na falę- Onet.pl - Wiadomości

Ja uciekam już do łóżeczka, mój mąż na noc poszedł do pracy :( więc zostaje mi jedynie poduszka do tulenia. Strasznie nie lubię jak chodzi na noc chociaż nie zdarza się to często (2-3 razy w miesiącu). Spokojnej nocki życzę wszystkim :)
no właśnie oby Czesi nie spuścili dodatkowo wody która dotrze o nas

no właśnie oby Czesi nie spuścili dodatkowo wody która dotrze do nas.....

hej kochane,
chciałam was poinformować ze nie jestem już czerwcówka tylko majówką :)
12.05 o 0:45 w 34 tc urodziłam moje małe szczeście, całe 2490g, 52 cm :):):):)
wróciłyśmy już ze szpitala do domku, czujemy się dobrze
moja mała majunia jest taka słodka, że szok
mogę godzinami ją przytulać, patrzeć się na nią...
jestem najszczęśliwszą osobą na świecie!!!!!!!!!!!
pzdr.
kalwa
moje gratulacje, życzę dużo zdrówka:tak::tak::tak:

Kurcze tak też sobie pomyślałam. Wczoraj trochę spanikowałam jak ona_m urodziła, zaczęłam pośpiesznie kupować wszystko czego mi jeszcze brakuje:-D Ale potem sobie uświadomiłam, że ona była dość wysoko. Ale teraz kalwa?? tylko tydzień dalej ode mnie:szok: A z racji że jestem prawie na końcu, to teraz już na prawdę nie wiadomo na kogo następnego padnie:szok::szok:
no niestety nic nie można przewidzieć już teraz tylko dzidziolki decydują:-D
dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
a u mnie narazie cisza chyba tylko brzuszek znacznie się obniżył:happy2:
pozdrawiam i przesyłam trochę słoneczka bo u nas piękna pogoda

reklama
witajcie z ranka nie było mnie tylko od wczorajszego południa a tu prosze jakie wiadomości ona-m i kalwa gratulacje:-):-)
lena rany skąd ty takie wiadomości wynajdujesz aż się boję bo przecież mój syn jest w tym wieku co to dzieciakom do głowy przychodzi:szok::no::wściekła/y:
zdec widze że spida dostałaś po wiadomościach:-D
ja wczoraj wyciągnęłam mojego małża na zakupy bo stwierdziłam że dzień dziecka blisko a nie wiadomo czy będzie jak i kiedy coś kupić więc pojechaliśmy do Gdańska oczywiście zakupy się udały dla bratanic i chrześniaka prezenty sa nawet Michaś dostał prezent od tatusia śliczny dresik pużniej wkleje fotke ale ja nie nadaje sie juz na takie wypady :no::no:

A dziewczyny na południu jak tam u was?
Bo właśnie rozmawiam z kuzynką, to np. w Bieluniu pozalewało domy po sam dach:( Tragedia dla tych ludzi:(

jak miałam ambitny plan poczytać dokładnie co wczoraj to mnie z neta na prawie godz wywaliło:wściekła/y:
ech mam nadzieję że już takich niespodzianek nie będzie

co do powodzi mój dziś rano połowę drogi do pracy musiał iść na nogach bo ul. Nowohucka w K-wie zamknięta, wał przerwany, ech w sumie nie wiem po co oni tam siedzą jak i tak nie pracują, mogliby ich puścić do domku

Witajcie dziewczynki!
A jednak poszło reakcją łańcuchową teraz to już będą pewnie często wieści o nowych maluszkach wkońcu to już prawie koń cówka maja:-)
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt!
Lena wczoraj pisała o tym słoneczku moja też jest w wieku gimnazjalnym i jestem w szoku co te dzieciaki potrafią wymyślić:no:

Witajcie z rana,

no to się zaczęło rozpakowywanie :)

Kalwa gratuluje Majusi i zdrówka życzę - jednak to Ty jesteś pierwsza.

Straszne to co się dzieje w Polsce na południu. Ja na szczęście mieszkam w miejscu gdzie powódź raczej mnie nie dosięgnie. Ale ludzie przechodzą tragedię.

karis ja poproszę tego słoneczka nawet dużo:-), w sumie dobrze że większość ciuszków mam poprane, bo gdybym czekała na ładną pogodę to mogłabym się niedoczekać

paulka
udanej sesji, mam nadzieję że mimo wszystko jeszcze na nią dotrzesz, pochwal się później koniecznie fotkami

hej kochane,
pzdr.
kalwa

Gratuluje kolejnej mamusi.

Ja po wizycie. Wszystko jest ok. Następna wizyta 25 maja i do tego czasu nie powinnam urodzić. Termin z usg 4-5 czerwca, więc zgodny z wyliczonym.
Maluch waży 3000 g, a do porodu powinien ważyć jakieś 3300 g. Z tym, ze miesiąc temu usg pokazywało, ze do porodu ważyć będzie 3800g. Jednak gin mówi, że pomiary z usg to trzeba traktować z przymrórzeniem oka. dziecko sie rusza, i nie zawsze można dokładnie zmierzyć, a już kilka milimetrów różnicę kolosalną robi w obliczeniu wagi malucha.

Stopień dojrzałości łożyska - drugi. Cokolwiek to znaczy:-)

U mnie gin szyjki nie bada, chyba , że ciężarna skarży się na jakieś straszne upławy czy inne dolegliwości - w innych przypadkach w pochwie nie gmera. Takze nie wiem nic na temat szyjki .

No i mam odstawić już wszystkie witaminy, magnez i nospę. Przed kolejną wizyta muszę też zrobić po raz ostatni morfologię i mocz.

No to chyba na tyle z wizyty. ;-)

hej kochane,
pzdr.
kalwa
:-):-):-) Gratulacje!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Ale super!!!

My się meldujemy po przespanej nocy.:tak:;-) Dziewczyny mi wszystko mija.Skurczy mam coraz mniej,albo są mniej dokuczliwe i bez bolesne,więc obawiam się żeby historia się nie powtórzyła:-:)-(
Ale w sumie mam jeszcze miesiąc więc OK.

reklama
Do góry