reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

odchodząc od tematu hałasowania, przypomniało mi się jak remontowaliśmy pokoik dla Łukaszka a teściu wielkie fochy miał, ze chcemy ustawić meble inaczej niż on proponuje. Ile się nagadał przy tym- mówił cytuję "to wasza sprawa" chyba z 20 razy ale za chwilę dalej ze on by ustawił to tak a tak:no::no::no:

oni tak zawsze mowia ze to wasza sprawa robcie jak chcecie a co do czego to..... moja teściowka to cały czas gada ze ona sie nie bedzie wtracac do dziecka a zobaczymy wspomne jej słowa

reklama
JA NIESTETY NARAZIE MUSZĘ MIESZKAĆ Z TEŚCIAMI. Najgorsza jest teściowa :wściekła/y:
Ma 62 lata a uważa się za 20 -tkę, stosuje wieczne diety, nosi obcisłe dzinsy a na obiad robi tłuste kotlety!! Oczywiście ona ich nie je...bo ona nic nie je...wiecie jak się więc teraz czuję...codziennie obserwoana..ile to przytyłam...:-(
Dziś znowu zajrzałam do gara...a tam same tłuściochy,,bleee....więc uratowałam się jogurtem duuużym :)
Życie z teściową to masakra,,,ale na szczęście ziemia już kupiona i projekt domu,,,wiec tylko się przemęczyć...

my tez musimy jeszcze 3-4 latka sie przemęczyć ale dzien wyprowadzki bedzie tym jednym ze szczęśliwych dni:) damy rade

co do płci to cóź, niestety taka jest prawda, czasami rzeczywiście jest niespodzianka
zależy to niestety od malucha jak się ułozy i co widać ale przede wszytskim od doświadczenia lekarza
na kursie usg ginekologicznym uczą ,że dziewczynka jest wtedy kiedy widac wargi sromowe a nie wtedy kiedy nie widac siusiaka;
ta powiedziała mi koleżanka :-)
jednka skoro wileokrotnie lekarz widzi że to dziewczynka a zwłaszcza jeśli widzi to kilku lekarzy ,to raczej trudno im nie wierzyć i sądzić ze się mylą

dobra ,zmykam bo na 17 mam wizytę
juz nie moge doczekac się aż zobaczę moje maleństwo i stan szyjki, do tej pory była ok
musze jeszcze odebrać wyniki
do zobaczenia, napisze potem co i jak u mnie:)

kreatorka- nie odpisywałam wczesniej w sprawie tych leukocytów, bo postanowilam powtorzyc badania moczu i dzisiaj odebrałam wynik i juz jest 1-3 w preparacie wiec widocznie wtedy moze cos sie przyplatało ale teraz jest oki wezme jutro do ginka dwa wyniki ale mysle ze teraz te sa oki bo wszystko w normie:)

dobra ,zmykam bo na 17 mam wizytę
juz nie moge doczekac się aż zobaczę moje maleństwo i stan szyjki, do tej pory była ok
musze jeszcze odebrać wyniki
do zobaczenia, napisze potem co i jak u mnie:)
powodzonka:)

ktos jeszcze dzisiaj wizytuje? jutro to wiem ze sporo babeczek a dzis?>

Ja jutro mam wizytę z USG więc dowiem się ile mały waży, i jak będzie już spory to spróbuje go wykurzyć, trochę przy pomocy męża (jakiś seksik) a trochę przy pomocy wielkiego sprzątania domu :)
Wczorej z moim M. (na jego życzenie) podjechalismy zobaczyć jak wygląda okolica szpitala w którym chcę rodzić i mój mąż kazał mi rodzić w nocy bo w dzień będzie ciężko tam zaparkować bo spzital nie ma parkingu a jest to centrum W-wy .
no mi jutro zacznie sie 38 tydzien i tez chciałam urodzic ale tak jak pisałam w poscie jakies 2 stronki do tyłu po dzisiejszym widoku to chyba sobie poczekam a tez myslałam o jakims seksiku moze pod koniec tygodnia hihi

Witam sie ponownie tym razem po południu juz:)

spedziłam 2,5 godz czekając na IP zeby zrobic wymaz:szok::szok::szok::szok:

wiecie co przyjechała kobieta ze skurczami co 5min i jak tak na nią popatrzałam:szok::szok: ze tak ją te skurcze bolą to stwierdziłam ze nie chce narazie jeszcze rodzic zaczelam sie bac:szok::szok::szok::szok: była w pół zgięta sapała jęczała masakra :szok: jak tak bardzo nie mogłam sie doczekac porodu tak teraz zapisuje sie na koniec hihih:no::no:

czy Wy tez tak macie ze jak wyjdzie GBS dodatni to musicie dopłacic kase jakas? u nas po 20 zł za kazdy jesli bedzie dodatni i zastanawaim sie dlaczego tak trzeba?

:-D:-D:-D:-D:-Dale sie usmialam,ale pewnie tak samo bedziemy stekac jak ona :-)

ale co jak zrobisz te badania to gdzie masz doplacac i za co? nie kumam :eek:

co do toxo ja raz na poczatku robilam.

Ubran tez zadnych teraz sobie nie kupuje.

Tescie czy rodzice ten sam worek :/

Ola Fasola - moj tez nic nie potrafi oprocz zrobienia herbaty hehe

Odebralam wyniki, mocz mam dobry,a na krew na co mam patrzec?

reklama
:-D:-D:-D:-D:-Dale sie usmialam,ale pewnie tak samo bedziemy stekac jak ona :-)

ale co jak zrobisz te badania to gdzie masz doplacac i za co? nie kumam :eek:

co do toxo ja raz na poczatku robilam.

Ubran tez zadnych teraz sobie nie kupuje.

Tescie czy rodzice ten sam worek :/

Ola Fasola - moj tez nic nie potrafi oprocz zrobienia herbaty hehe

Odebralam wyniki, mocz mam dobry,a na krew na co mam patrzec?
hemoglobina w sumie najważniejsza...

Do góry