reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jakby tak wziąść moje ostatnie usg z 21 kwietnia to wg:
- długości kości udowej - powinna urodzić - 14 maja
- obwodu brzuszka - 22 maja
- obwodu główki - 19 maja

:-D:-D:-D
dobrze ze mały ułożony główką do dołu - to może poczeka chociaż do tego 19:-D

reklama
Jakiego lima? :szok: heh chyba mnie z kimś pomyliłaś :-)

O kurcze chyba rzeczywiście.... może chodziło mi o kajdusię, teraz już nie pamiętam co autor miał na myśli:):p:p Ale gapa ze mnie:-p:-p

Anik79 i athena83 patrząc na wasze suwaczki zgłupiałam.
Anik79 ty masz suwaczek dalej i termin porodu masz też dalej niż athena83:baffled:

Ostatnia edycja:
Kochane wróciłam z wizyty wszystko ok;)
Mam zaprzestać brania luteiny....
Byłyśmy z Emalią na oddziale chciałyśmy zwiedzić ale niestety nie udało nam się bo były 2 porody na raz;)

O kurcze chyba rzeczywiście.... może chodziło mi o kajdusię, teraz już nie pamiętam co autor miał na myśli:):p:p Ale gapa ze mnie:-p:-p

Anik79 i athena83 patrząc na wasze suwaczki zgłupiałam.
Anik79 ty masz suwaczek dalej i termin porodu masz też dalej niż athena83:baffled:

suwaczek ustawiłam na 30 maja:-)bo tak od 12 tyg pokazuje mi usg:-)ale zostałam z czerwcówkami:-)chyba moge?:-D:-D:-D

Mi wczoraj gin powiedział, że badając mnie już czuł główkę i powiedział, że teraz to już tylko czekać na skórcze (których ja nie mam wogólwe tzn. nie mam czegoś takiego jak napinanie brzucha, czuje sporadycznie delikatne jednorazowe skurcze w dole brzucha, albo coś co myle ze skurczem), ale ja mam nadzieje że mały wstrzyma się jeszcze przynajmniej do 20 maja
a ja bym chciała żeby malutka wytrzymała do 22 maja bo wtedy przylatuje moja mama, i nie będę się musiała martwić czy Alan jest pod dobrą opieką. Niby termin z USG wychodzi na 23 maj:happy:

ja mam termin wg usg na 30 czerwca ale ze wzgledu na cc bede miała ok 2 tygodnie wcześniej. To wszystko teraz tak szybko leci:szok:, za szybko dla mnie.. Myślałam że zdążymy się wprowadzić do nowego mieszkania przed porodem a tu nie zanosi się na to:no: dopiero połowa remontu za nami, mąż sam wszystko robi i to tylko wieczorami po swojej pracy, biedak juz taki zestresowany że aż mi go szkoda. A ja cóż nie nadaje się do remontów a nie mówiąc później do sprzatania. Ach co ma być to będzie, zobaczymy.

Kupiłam ostatnio wózek tzn dwa wózki głęboki i spacerówkę graco(super leciutka) wydałam aż 300 zł za używki oczywiście ale jak dla mnie to wystarczy. Jeszcze mi zostało dokupić fotelik i łóżeczko z materacem tylko zastanawiam sie gdzie je rozłoże jak nie zdążymy z remontem:confused: Wogóle to zakupami dla dziecka to się jakos nie stresuje jak do tej pory to niewiele wydałam. ciuchy popralam po kubie a reszte dokupuje w lumpeksie jak jest dostawa..

Och rzeczywiście jak sie czyta majówki to tam gorąco aż się robi człowiekowi:-D

Nie ma co zakładać która pierwsza oby tylko z maleństwami było ok!!!A reszta przyjdzie sama;)

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam termin wg usg na 30 czerwca ale ze wzgledu na cc bede miała ok 2 tygodnie wcześniej. To wszystko teraz tak szybko leci:szok:, za szybko dla mnie.. Myślałam że zdążymy się wprowadzić do nowego mieszkania przed porodem a tu nie zanosi się na to:no: dopiero połowa remontu za nami, mąż sam wszystko robi i to tylko wieczorami po swojej pracy, biedak juz taki zestresowany że aż mi go szkoda. A ja cóż nie nadaje się do remontów a nie mówiąc później do sprzatania. Ach co ma być to będzie, zobaczymy.

Kupiłam ostatnio wózek tzn dwa wózki głęboki i spacerówkę graco(super leciutka) wydałam aż 300 zł za używki oczywiście ale jak dla mnie to wystarczy. Jeszcze mi zostało dokupić fotelik i łóżeczko z materacem tylko zastanawiam sie gdzie je rozłoże jak nie zdążymy z remontem:confused: Wogóle to zakupami dla dziecka to się jakos nie stresuje jak do tej pory to niewiele wydałam. ciuchy popralam po kubie a reszte dokupuje w lumpeksie jak jest dostawa..

Och rzeczywiście jak sie czyta majówki to tam gorąco aż się robi człowiekowi:-D

ja sie przeprowadzalam jak CAroline miala 2 miesiace!a Susanaah 1,5 roku!
masakra jakas!tym bardziej ze robilismy to ...w jeden dzien bo na jeden dzien mielismy busa wynajetego!
nigdy nie zapomne miny faceta ktory nas przenosil jak zobaczyl ile mam rzeczy!a przed przeprowadzka dzwonilam do niego czy sie zmiescimy do auta!niestety nie bylo nawet szans!samych ciuchow moich i dziewczynek bylo 74 worki 80 litrowe!nie wspomne o zabawkach i meblach!powiedzialam ze nigdy wiecej!!!

Do góry