reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
No, wróciłam, jednak lumpeksy są the best :-) Z ciuszków zostaną mi do kupienia tylko skarpeteczki i niedrapki, bo jakoś nie mogłam trafić, przynajmniej będzie miała mała też coś nowego :-D kupiłam jej też śliczny kocyk, prześcieradła do wózeczka, płaszczyk już na przyszlą jesień, a nawet dla nas nówki zasłony do sypialni, jestem szczęśliwa :-) Teraz tylko obiad zrobić i malujemy salon dalej :-D

Dowiedziałam się o tym pękaniu pęcherza płodowego- więc bez obaw! Jeżeli nawet pękną w miejscu publicznym to główka dziecka, która przedostaje się do kanału rodnego wystarczająco je czopuje i wody się sączą delikatnie, większe niebezpieczeństwo zalania materaca jest w nocy, więc poleca się założenie na wszelki wypadek ceratki pod prześcieradło :tak:

Madziaja- to miłego remontowania, działamy więc razem :-)
karo- owocnej pracy przy pooprawianiu magisterki!
Lencja- Ale post :szok: Nie jest tak źle jak chociaż jedna torunianka nie olała bydgoszczanki, :-) A żebyś wiedziała, że przyjadę :tak:Tylko pewnie jeszcze nie w przyszłym tygodniu, bo R ma wolne, a wolę zabrać się z nim razem :tak:
Ita- ja też chiałam z beżem, ale mężowi się nie podobało... ale będzie też "róż pudrowy", więc w sumie chyba nie tak daleko od beżu... zobaczymy...Jestem wstępnie za spotkniem w tygodniu 10-14 maja, tylko, że od rana, mąż pracuje od 9- ok.13, więc wtedy będę wolna :tak:
ewela- jesteś pewna, że te dwa paseczki są na dupeczkę? Bo ja noszę rajstopy ciążowe, ale te paseczki biorę na brzuch tam gdzie więcej cialka :tak: I są baaaardzo wygodne :tak:
Zdec- gratuluję ukończnia pracy! Mebelki po prostu bossskie!
Athena- udanych zakupów!
Idę robić obiad!

zdec śliczne mebelki!!! Natalka będzie miała śliczny pokoik :-)
gosiagro trzymam kciuki za dobre wyniki tomografii męża!
athena udanych zakupów :tak:

Ja już też po obiadku - teraz dalszy ciąg leżakowania. Już mnie tyłek od tego boli:confused2:

[/B]Klementinka[/B] - oj jak się cieszę, że wróciłaś do nas! Ostatnio sobie nawet o Tobie myślałam, że miałaś wrócić na forum jakoś w połowie kwietnia. Jak nowe gniazdko? Zapach farby szybko wywietrzeje, a jeśli go tylko troszkę pozostanie to taka fajna woń nowości i świeżości. Powodzenia w rozprawianiu się z kartonami.
A co do Twoich objawów to jak dla mnie klasyczne objawy gestozy. Trzymaj się aby Ci ciśnienie za mocno do góry nie podskoczyło, nieciekawie, że masz białko w moczu.. A co do obrzęków to witaj w klubie, też się z nimi męczę :angry: Ciekawa jestem co położna Ci poradzi, u nas to pewnie trafiłabyś do szpitala.
hej Lencja, ciagle czekam na podlaczenie swojego internetu, dlatego sie tak wszystko przedluza
na szczescie to nie gestoza, ufffff
nie mam bialka w moczu i cis 120/80
na obrzeki dostalam homeopatyczny lek, mam lykac 15 kulek 3x dziennie, poza tym pic herbate pokrzywowa ale max 2x dziennie i kapac sie w soli morskiej
ciesze sie ze nie mam bialka bo pewnie tez by mnie do szpitala polozyli
przez ta opuchlizne przytylam 2 kg w ciagu 2 tygodni, o zgrozo!!!
Przecierz dziś dzień mierzenia brzuchaczy u mnie 95cm czyli od 2 tyg nic się nie zmienia:happy:
twoje 95 cm to piekny wynik, ja juz niedlugo w metrach bede podawac
A propo badań czy miałyście w trakcie ciązy badanie w kierunku HIV? Ile takie badanie kosztuje?
ja mialam ale tutaj jest to standard i robia za darmo

ciesze sie bardzo z pozytywnej wizyty u poloznej, bardzo fajna dziewczyna
wyczula Jaska gloweczke, pupeczke, powiedziala ze gdyby przyznawala punkty za ktg to mialby komplet
a za dwa tygodnie ginek

Zdec te mebelki sa piekne, mi tez strasznie podobaja sie meblika ale dla mnie ciut za drogie, przynajmniej ceny w euro, moze w PL wychodzi taniej ale nie przewioze
juz zupelnie gotowa jestes na przyjscie Natalki, ja jeszcze pokoiku nie mam pomalowanego i mebelki musimy zamowic ale mysle ze jeszcze te 8 tyg mamy

Ja dzisiaj po zmierzeniu w pasie 102 cm na wysokości pępka ;-)
Dzisiaj mam wielkie pakowanie - w sobotę rano przenoszę się już na stałe do rodziców do Leszna. Został miesiąc do terminu rozwiązania, więc już nie ma żartów i nie ma na co czekać. Smutno mi tylko bo mój Małż się tak szybko z pracą nie przeniesie i na razie zostaje na starym mieszkaniu :-( więc będę teraz na co dzień bez niego :-(
To straszne co człowiek potrafi zgromadzić, drugie tyle tego co pakuję to wyrzucam ... masakra ...
Buziaczki dla wszystkich w tym słonecznym dniu :-)

Dowiedziałam się o tym pękaniu pęcherza płodowego- więc bez obaw! Jeżeli nawet pękną w miejscu publicznym to główka dziecka, która przedostaje się do kanału rodnego wystarczająco je czopuje i wody się sączą delikatnie, większe niebezpieczeństwo zalania materaca jest w nocy, więc poleca się założenie na wszelki wypadek ceratki pod prześcieradło :tak:
A to sie zgadza - mi jak odeszly to lezalam na lozku - dopiero po powrocie ze szpitala zobaczylam (na wypranym juz przez mame ;>) przescieradle "wybarwiona" plame (oryginalnie bylo czerwone) ;) Jak wstawalam to Malgosia blokowala odplyw wód glowka, jak sie kladlam - znowu zaczynaly ciec ;> Na lozku zadnych plam nie bylo, pomiedzy przescieradlem na lozkiem mamy jeszcze koc - tu takze bylo wszystko w porzadku ;)

To straszne co człowiek potrafi zgromadzić, drugie tyle tego co pakuję to wyrzucam ... masakra ...
Oj cos o tym wiem - niedawno podczas remontu wysmiecalam z takiego schowko-pawlacza "wszystkie zapomniane skarby" zbierane od wiekow oraz z pudel z pokoju, "na chwilke tylko" zapakowanych, zeby porobic malzowi miejsce w szafach ;> I nagle zrobilo sie tyyyyyyyle miejsca ... ;)

Regularnie Was w sumie czytam - z pisaniem gorzej .. Malgosia po ponad 3 tygodniowej "ospowej" obecnosci w domu poszla na kilka dni do zlobka .. potem cieply weekend z atrakcjami w zoo .. ale zdazyla niestety juz cos w zlobku zalapac - i znowu w domciu ;) Oczywiscie jakby nie bylo, zarazila delikatnie mnie i meza - oczywiscie maz jak to facet, "umierajacy podczas choroby", takze znowu czasu brak .. juz mniej marudzi Malgosia podczas choroby ;>
No i pewno nie wyjedziemy na dni majowe, bo ja nie dam rady calosci trasy poprowadzic, a przeciez umierajacy facet nie da rady ;]

A tak na szybko - ciesze sie z wiesci od Lilliti i trzymam kciuki za nią i za Ewus.

I ide sie zdrzemnac, poki oboje spia i jesc nie wolaja, bo ja bez snu w ciagu dnia w tej ciazy to jak zombie potem wygladam :p

Ostatnia edycja:
Zdec piekne mebleki:) no my narazie musimy sobie odpuscic bo mieszkamy u tesciowej..;/ znaczy kupilismy meble nowe w tym pokoju co bedzie malutka ale takie normalne?:) beda pozniej do salonu=)

Jutro prawdopodbnie jade po ostatnia czesc wyprawki:) czyli lozeczko i wszystko do niego.

Bylam dzis na chwile w miescie bo szlam do apteki po zamowiony Oliatum Soft dla malej i spotkalam pare znajomych, i kazda z nich powiedziala mi ze brzuch mi sie obnizyl...;/ niezdawalam sobie sprawy z tego;/
Ja mam nadzieje jeszcze 4 tyg. wytrzymac, zaczynam sie obawiac ze chyba jednak niedam rady:( co mowicie?

Ewelo co do ponczoch to dla mnie super sprawa:) wiec jesli czujesz sie w nich to uwazam ze bez zastanowienia powinnas je ubrac=)

reklama
Zdec - sliczne te mebelki :-) mam też pytanie do ciebie jak robiłaś wymaz to płaciłaś za niego? jak tak to ile? bo ja w następnym tygodniu mam wizyte i musze sie finansowo przygotować:-)

Do góry