reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

gosiagro-ja przez tydzień brałam 3 rzy po jednej a jak krwawienie ustało bo miałam je przez skurcze to zmejszyli do dwóch ale i tak po tym miałam skurcze napewno dużo mniej ale jeszcze się troszke napinało u mnie najgorzej przechodziłam raz zimne raz gorące poty i strasznie słabo mi było a ręce się tak bardzo nie trzęsły serducho za to waliło odrazu po wzięciu tabletki.

reklama
Witam w pochmurny czwartek...jestem jaka chmura gradowa...:)...a dlaczego...bo czekają mnie nauki...wrrrrrrr.......znów 2 godz bez przerwy a ja poprostu nie daję rady wszystko mnie boli.....
liliti trzymam kciuki, nich Bóg ma Was w swej opiece.....
No i już dzisiaj muszę zamóić łóżeczko....kasa jest a nie ma weny;)Wyliczyłam, że chyba z całym wyposażeniem....będę oglądać aby nie popełnić błędu...i moja mała czuła się jak księżniczka...
Co do leków ja biorę luteinę i powiem Wam, że bardzo się boję aby nie zaszkodziła małej.....No-spę forte ograniczam biorę kiedy naprawdę jest ból tylko dlatego, że jak się broniłam z babką weszłam na temat ciąży i mnie uświadomiła, że może zaszkodzić opowiadała o dzieciach ponospowych....ale wiadomo muszą byc to ogromne ilości połykanych tabletek....

Witam się z wami kochane!
lilit- trzymaj się dzielnie i jestem pewna, że urodzisz zdrową córeczkę. Musisz być silna. Mam dobrą opiekę- dasz radę!
gosiagro- mam nadzieję, że z tymi lekami jakoś przetrzymasz....czego się nie robi dla maluszka. Ja codziennie kłuję się dla małej sprawdzając cukier i aplikując sobie insulinę-też nie jest łatwo, ale matka wszystko przetrzyma. Trzymam kciuki za Ciebie i za męża także- oby tomografia była dla was pomyślna.
Wszystkim, które się wizytowały gratuluję.
Ja dziś leniwa, pogoda nie nastraja do niczego...chyba posiedzę w domu i nosa nie wychylę...

Gosiago - wiele sił dla Męża! No i trzymam kciuki aby wyniki tomografii były pozytywne!

Dziwny ten dzień dziś... Raniutko przed 6 odwoziłam mojego W. na pociąg do Wa-wy, pojechał na egzamin i wciąż teraz myślę jak mu tak idzie... Po powrocie do domu nie czułam się już senna ale tak około 10 to mnie ścięło i się położyłam ale nie dane mi pospać bo u sąsiadów na klatce wymieniają drzwi hałas jest przeogromny:szok: A pogoda nic a nic nie zachęca aby wyjść z domu. No ale będę się musiała zmobilizować bo nie mam jeszcze prezentu dla małża na jego jutrzejsze imieniny, co gorsza brak mi też pomysłu... Musze też usiąść i nad menu na imprezkę jutro i w sobotę pomyśleć, więc mam dziś co robić.

Tak poza tym to dawno się na forum nie odezwały ita85 i Olimpia, jak nas podczytujecie to dajcie znać co tam u Was!

liliti,
ja rowniez wierze, ze wszystko bedzie dobrze! przy tym u mnie w niemieckim szpitalu przed porodem rabneli sie przy szacowaniu wagi malego o blisko kg (a moja ginekolog trafila fast 100%), wiec moze mala tez jest juz malym klopsikiem, kto wie...

gosiagro,
trzymam kciuki za meza!

kurcze, jak czytam o waszych dolegliwosciach to czuje sie taka niemal niedotknieta... poza rwa kulszowa, ktora jest czasem gorsza niz wszystko inne i zgaga nic mi dzieki bogu nie jest.
ale dzis juz 3 dzien biore antybiotyki, bo zapalenie w kosci mimo operacji jeszcze daje o sobie znac.
C'est La Vie...

Hejka laseczki :-)

Trzymam kciukaski dziewczyny.

Jakos senny dzien i wogole niedobrze mi cos :/

pozdrawiam :-)

b182.gif

Witam!
Wszystkim Mamom po wizytach gratuluję dobrych wieści
Gosiagro i Liliti - za Was i Wasze maleństwa mocno kciuki zaciskam - by jeszcze pomieszkały w brzuszkach trochę

pozdrawiam gorąco pozostałe czerwcówki

Aha - miałam napisać wcześniej, ale zapomniałam - Badaicka jest w szpitalu od soboty - ma rozwarcie na 2 palce, skurczy nie ma, ale leży, bo ma podwyzszone crp i dostała antybiotyk. Nie wiadomo czy wyjdzie do domu, czy urodzi wczesniej - czeka na decyzję

Czesc dziewczyny:)

liliti zycze duzo wytrwalosci i spokoju, nie martw sie, masz dobra opieke, najwazniejsze abys myslala pozytywnie, juz niedlugo bedziesz za swoja coreczka
gosiagro wypoczywaj i bierz leki, trzymam kciuki za Ciebie, maluszka i Twojego meza; duzo zdrowia i pomyslnosci

dzis slonecznie ale jakos chlodno, ja szykuje sie do podrozy, smutno mi zostawiac swoja druga polowke ale co moge zrobic :-( c'est la vie... przynajmniej na razie

reklama
Do góry