reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam po świętach.
U nas wszystko dobrze. Mały szaleje, a ja żeberka mam tak obite ,że nie mogę sobie z tym poradzić.

Zastanawiam się jak się przechodzi na urlop macierzyński. Może któraś wie jak to się odbywa?
u nas dostaje sie zaświadczenie ze szpitala o dacie porodu itd i od tego dnia jest liczony macierzyński, taki "papierek" zanosi się do zakładu pracy i na tym koniec

teraz jest jeszcze cos takiego jak 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego fakultatywnego dodatkowego do wykorzystania po upływie podstawowego urlopu macierzyńskiego ( bodajże 20 tygodni jeśli nic się nie zmieniło) i na nie trzeba napisać wniosek do pracodawcy min. 2 tygodnie przed terminem rozpoczęcia

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,
Witam was po świętach.
U nas upłyneły spokojnie, u rodziców i teściowej. Przyznam, że miam chyba jakąś burzę hormonalną, bo wszytsko mi am przeszkadzało, szcególnie jedzenie....ach..

Naraszcie w domku.
Zaczynam się jednak martwić, bo dziś wskoczyłam na wagę, a ona ani drgnie od 2 tyg. Nic nie przytyłam, tak samo z obwodem brzucha.... od 2 tyg. 98 cm. W poniedziałek ide do lekarza, to mu o tym powiem. Mam nadzieję, że nie weźmie mnie za wariatkę.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to jeszcze brakuje mi łóżeczka i kosetyków, resztę na szczęście dostaliśmy od rodziny. Ale to już kupie pod koniec miesiąca:)

Miłego dnia.

Zdec jakiej firmy mebelki zamowilas?

Meblika:) Jeżeli chodzi o ich jakość to byłam zachwycona jak je zobaczyłam, niestety minusem jest ich cena:) Ale coś czuję że babcia (moja teściowa) będzie chciała za nie zapłacić...

sloniczka ja z wagą to mam odwrotnie. Właśnie jak weszłam u teściowej na wagę to się przeraziłam:( Jestem +10kg, zobaczymy ile jutro na wizycie waga pokażę:) W poprzedniej ciąży do 30tc przytyłam tylko 8kg, pewnie teraz dużo daje siedzenie w domu:( Dlatego już się ubieram i zrobię sobie spacerek do Ascota;)

Ostatnia edycja:
Hej
A ja dziś czuję sie jak słoń...:baffled: no brak słów...:dry::-:)-(

Co do tych butów to nie zrozumcie mnie źle :-) moje dzieci nie chodzą we wszysystkich butach po kims :-p:sorry2: Pierwsze butki były zawsze nowe. no i szczerze to mam chyba 3 pary butów po kimś i dzieciaki chodzą w nich tylko po podwórku. a tak to mam nowe ;-) no i teraz planujemy zakup butków dla obojga na wiosne -lato.

nie mogę siedzieć normalnie... idę sie położe póki dzieci są spokojne:nerd::nerd::tak:

Ewus trzymaj sie;-)

Witam!
Dziś już samopoczucie lepsze bo wczoraj to odpoczywać trzeba było po tym obżarstwie zamiast odpocząć w święta to się człowiek umęczy!
Gratuluje dobrych wieści powizytowych!
zdec-super że mebelki już zamówione następny kłopot z głowy.A co do poradzenia sobie z tyloma babami w domu to co dopiero mój ma powiedzieć:-Dtrzy baby w domu jedna w brzuchu i nawet pies to suka:-D
kajdusia-mojej też włączam mini mini bo na cartonie teksty są czasem takie:szok: Starsza córcia kiedyś jak była mała oglądała carton bo nie było mini mini to czasem jak coś walneła to nie wiedziałam co odpowiedzieć.
ewus-trzymaj się w tym szpitalu!To wszystko chyba przez te nerwy przed sprawą szkoda że niemożna tego odłożyć na póżniej bo tylko na twoim zdrowiu to się odbije!

Witajcie Kobitki :)
Coś się pogoda knoci, pochmurno i dość zimno brr...
Ja dziś wyspana :) Ale mi się głupotki śniły - ogólnie ujmując miałam sen o przenoszeniu się w czasie. Najdziwniejsze jest to, że nie umiem żadnych postaci z tego snu zidentyfikować..
A propos snów to kilka dni temu mój W. obudził się i mówi, jak Ci powiem co mi się śniło to pękniesz ze śmiechu. No i mówi, że we śnie ja musiałam iść na swoje zajęcia, które prowadzę a jednocześnie musiałam zrobić badania w szpitalu i.. oddałam swoją ciążę jemu i on poszedł za mnie :-) Został przebrany w koszulę i chodził po korytarzach szpitalnych z dużym brzuszkiem, powiedział, że zaczął się termin porodu zbliżać i że mu wody odeszły a potem się obudził...:-D :-):-DA kiedyś negocjowaliśmy aby urodził za mnie!
Muszę się zebrać i jakoś ten dzień wykorzystać bo póki co to snuję się jak mucha w smole i nic mi za bardzo się nie chce.

witam się porannie:-) ja dopiero wcinam śniadanie. Wkońcu moge sie wysypiać. Mąż w pracy syn w szkole, można poleniuchować póki sie jeszcze da. Dziękuje za opinie w sprawie wyboru kosmetyków i prosze o jeszcze:tak: Zaraz wybieram się na strych, czas odkopać pudła z ciuchami po kubie...

Gosia trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę daj znać że jest poprawa z tą szyjką;-) czego życzę:tak:

reklama
Witam się rankiem ;-) ja jeszcze przed śniadaniem, za to po strasznej nocce - złapało mnie zapalenie dziąseł i tak mnie boli poprzez ucho gardło nos że :szok:, płuczę płynem specjalnym ale na razie niewiele pomaga :-(

Ja kupiłam kosmetyki niemieckiej firmy Weleda.

Co do pieluszek, to kupiłam już dawno 2 paczki Huggisów 1, ale teraz zainteresował mnie temat jednorazówek ekologicznych - przeraził mnie gdzieś opis że po 1 dziecku przy 2latach używania pampersów zostaje ponad tona pieluch, a rozkładają się one na wysypisku przez 500 lat :szok:.
Na ta chwilę znalazłam firmy : Maltex, Wiona, Abena - Bambo (np. tu EKOLOGICZNE PIELUSZKI JEDNORAZOWE | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna). Szukam teraz które są lepsze i gdzie najtaniej można je nabyć.
Przy okazji znalazłam też eko husteczki do wycierania pupy np. tu Chusteczki nawilżane ekologiczne - 72 szt. Earth Friendly Baby -
Mnie osobiście przeraża ilość chemii w produktach dla niemowląt które są na sklepowych półkach, i z zadowoleniem odkrywam produkty eko i bio, mimo ich wyższych cen.

Przy zwykłych tetrowych i tych nowych wielorazowych, odstrasza mnie ilość pracy czyli prania suszenia itd. ale może właśnie te jednorazówki eko, w dużej części biodegradowalne są dobrym rozwiązaniem?

A i tak apropo tetr mi się skojarzyło, mam kilka tetr z czasów PRL-u i są one grube i takie solidne, teraz kupiłam nowe (do wycieranie buzi itp) i są takie cienkie i jakby półprzezroczyste, nie bardzo wyobrażam sobie używac ich do przewijania :confused:.

Do góry