reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny:-)

Tak jak niektóre pisały mnie też wymęczyły te święta mimo tego że spędziliśmy je u Rodziców i tylko troszkę pomagałam. Wczoraj wrócilismy i juz o 20 poszłam spać tak mnie wymęczyła podróż (300 km jednak swoje robi). Cięszę się z udanych wizyt, dobrych wyników a przede wszystkim z tego że masze maleństwa są cały czas w brzuszkach:-).

Dostałam sporo rzeczy od siostry i znajomych i musze teraz to wszytsko poprzeglądać, spisać listę brakujących rzeczy i wpaść w wir zakupów. Takie było moje postanowienie poświąteczne.
Dla siebie do szpitala nie mam nic więc muszę szybko się tym zająć.
Również dostałam materacyk po siostrzenicy i teraz sie zastanawiam czy go zostawić czy jednak kupić nowy. Zawsze jakies dylematy:-);-)

Jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać jak obejrzymy naszego szkraba:-)

Miłego dnia wszytskim życzę i dużo słonka

reklama
Dzień dobry!
Dziś zapowiadają ładną pogodę - mam nadzieję, że się sprawdzi - wczoraj mimo tego, że było zimno to byłam na spacerze, by te moje cukry poskromić - i pomogło:tak: to i dziś się wybiorę - ale przyjemniej chodzić jak jest cieplej;-)
Athena - gratuluję dobrych wieści powizytowych:-) dziwi mnie to, że masz dopiero za miesiąc wizytę - wszędzie się czyta, że teraz to już co 2 tygodnie a od 36tc to co tydzień - sama jestem ciekawa, jak bedzie u mnie - mam wizytę w poniedziałek
Gosia*** - co do kosmetyków to masz rację - ja też słyszałam, że J&J uczulają - to samo słyszałam o Nivei. Podobno najbezpieczniejsze sa Hipp (cen nie porównywałam jeszcze, więc nie wiem, czy przypadkiem nie sa najdroższe)
Dorotka28de - ja nie kupuję nowego - zrobię tak jak pisała Elizka:tak: butów po kimś to zakładać nie będę, ale materacyk to juz chyba przesada

życzę miłego dnia

Witajcie brzuchatki:-)
Gratuluję wam udanych wizyt:-) Ja mam jutro i już nie mogę się doczekać.
Rano dostałam też sms od ewus:
"Hej. My niestety wczoraj znowu wylądowaliśmy w szpitalu...całe szczęście chłopcy się jeszcze nie śpieszą, a to co się tu dzieje to istny cyrk...! pozdrawiam"
Na mojego sms-a: Dlaczego jest w szpitalu odpisała?
"Źle się czułam, bolał mnie brzuch,ale ten ból promieniuje chyba z nerek....bo skurczy nie wykazało... szyjka krótka, ale zamknięta. wy też się 3majcie w 2packach"
Biedna ta ewus :-(Znowu w szpitalu:-:)-(

wejdzcie tez na inne artykuły, np jak kąpac maluszka by sie nie bal i mial z tego radosc......a my zebysmy sie nie stresowaly

Jakoś nie mam weny co można by tu dzisiaj robić;)
Może któraś z dziewczyn z Wrocławia ma ochotę na zakupy dla maluszka? W sensie Ascot, Baby Maxx, bo chyba muszę się na takowe wybrać;)

Witajcie laseczki

Mały chyba podrósł ,bo tak te swoje raciczki mi wbija w żeberka,ze zadna zmiana pozycji nie pomaga:baffled::szok:

paula i co tam podpytałas sie w szkole rodzenia?

Dzień Dobry:-)
Witam wszystkie Mamusie po Świętach:-)
My spędziliśmy święta u teściów, było miło , spokojnie i powdychałam kieleckiego powietrza:-)
Przywieżliśmy wózeczek po moim Szymku, od szwagierki dostałam 4 kartony ciuszków,. wanienke, przewijak , karuzele, jeszcze mają nam przywieść łóżeczko bo już się nie zmieściło:-) w tym tygodniu musze jeszcze przebrać ciuszki po moim Szymku i w sumie dla Kacperka będe miała już prawie wszystko jeszcze tylko kosmetyki i już:-):-) jak ja się cieszę:-D
tylko jakoś nie moge pozbierać wszystkiego dla siebie;-)

Ewuś - trzymaj się

Witam po świętach.
U nas wszystko dobrze. Mały szaleje, a ja żeberka mam tak obite ,że nie mogę sobie z tym poradzić.

Zastanawiam się jak się przechodzi na urlop macierzyński. Może któraś wie jak to się odbywa?

reklama
witajcie kochane brzuchatki
ja dziś jak nigdy wyspana i wypoczęta, wracamy dziś do normalnego, domowego rytmu dnia:-)
jakieś pranko trzeba zaraz wstawić i pomyśleć co by tu na obiad zrobić bo jakos pomysłu nie mam

co do kosmetyków ja przy córci używałam gł. Nivea i świetnie się sprawdziły, teraz też mam zmiar ich używać
hmmm a materac.... ja nie będę kupować nowego, owszem wywietrzę, wypiorę ale bez przesady, mało był używany i nie wygląda na zniszczony, nie dajmy się zwariować bo również trzeba by zakupić nowy wkład do gondoli bo przecież tam też dużo dziecko leży i sie odkształca itd

co innego buty, tutaj jestem zwolenniczką kupowania dobrych i sprawdzonych a przede wszystkim nowych dla każdego dziecka

wejdzcie tez na inne artykuły, np jak kąpac maluszka by sie nie bal i mial z tego radosc......a my zebysmy sie nie stresowaly
u mnie w szpitalu kąpielą dziecka zajmują sie położne ale jest możliwość każdorazowo uczestniczenia przy tej czynności a nawet samodzielnego wykąpania maluszka pod okiem położnej i z jej pomocą oczywiście, jak dla mnie świetna sprawa dla rodziców posiadających pierwsze dzieciątko, co innego nauka w teorii przy użyciu lalki nawet na szkole rodzenia a co innego z żywym niemowlaczkiem:-)

Do góry