reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej
tak się zastanawiam nad laktatorem...

jaki polecacie?

Mi znajoma obiecała że mi użyczy Avent Isis ręczny. Mówiła że u niej się super sprawdził, kobieta od której kupowałam karuzelkę i sterylizator też miała Aventa i też była zadowolona;) Ale tu pewnie znowu co osoba to ocena...

Te smoczkowe termometry tak jak pisała kajdusia są do niczego, bo strasznie ciężko tym zmierzyć temperaturę, a przecież dziecko małe potrzebuje mały smoczek, a duże to już większy, więc chyba nie opłaca się co chwilę kupować te "smoczkowe". A z tego co wiem, te do czoła mogą też służyć do mierzenia temp wody w wanience, takie 2w1:):)

lena chyba na wątku wózkowym jest o tych wózkach już kupionych:)

reklama
wiecie co, wczoraj kremowalm sobie piersi i patrze a tu sutki takie wystajace sie zrobily ze szczelinka i polecialo kika kropelek mleczka:-) ucieszylam sie bo za 4 tyg bede go bardzo potrzebowala dla mojej kruszynki.......

Ja mialam laktator,ale jakos szczegolnie go nie uzywalam, tylko w szpitalu. A moze dlatego,ze kupilam pierwszy lepszy i tani byl w sumie.

A materac mamy po Piotrusiu kokosowo- gryczany :tak:

Nie będziecie kupować nowego materaca?? To już sama nie wiem jak to jest, teściowej znajoma chciała nam dać materac po swoim wnuku ale podziękowaliśmy bowiem czytałam opinie, że materac i buciki to dziecko powinno mieć nowe a reszta jakoś obleci. Teraz to już sama nie wiem.
Dziewczyny a to pewnie dopiero początek wątpliwości w naszej nowej roli :-)

Muszę jutro jechać do Poznania :-( Przejadę w ciągu kilku godzin 600 km, wiem że wiele z Was jechało dalej i dało radę ale mi się już słabo robi na samą myśl że mam tyle jechać :-( Jeszcze spotkać się z moim "wspaniałym" promotorem, o ile oczywiście mnie nie wystawi ach. Za każdym razem jak mam do niego zadzwonić lub się spotkać to mi się słabo z nerwów robi.

Nie będziecie kupować nowego materaca?? To już sama nie wiem jak to jest, teściowej znajoma chciała nam dać materac po swoim wnuku ale podziękowaliśmy bowiem czytałam opinie, że materac i buciki to dziecko powinno mieć nowe a reszta jakoś obleci. Teraz to już sama nie wiem.

Muszę jutro jechać do Poznania :-( Przejadę w ciągu kilku godzin 600 km, wiem że wiele z Was jechało dalej i dało radę ale mi się już słabo robi na samą myśl że mam tyle jechać :-( Jeszcze spotkać się z moim "wspaniałym" promotorem, o ile oczywiście mnie nie wystawi ach. Za każdym razem jak mam do niego zadzwonić lub się spotkać to mi się słabo z nerwów robi.
Oj Ci promotorowie;)Ja przed samą obrona musiałam jechać do karpacza po głupi podpis;)Dobrze, że mam za sobą;)

Karo - super, że cukry się słuchają - moje cukry to porażka po tych świętach - niby wczoraj już w porządku cały dzień a dziś po śniadaniu znowu wysoki - mam nadzieję, że uda mi się dziś je wyregulowac. Czytałam na wątku cukrzycowym, że po 30 tygodniu cukrzyca się wzmaga - to chyba mój przypadek:szok: w piatek mam wizytę u lekarza - zobaczymy co On powie na pomiary
Gosiagro - przykro mi, że nie macie spokoju z tymi kroplówkami - tzrymam kciuki, by to było po raz ostatni
Koriander - niestety na piersi nie pomogę - ja nic takiego nie czuję - może to tak jak piszesz kwestia biustonosza
Kajdusia - właśnie zbyt duzo do roboty po śiętach nie było, a cukier wysoki po śniadaniu - to wymysliłam pranie, ale to i tak chyba mało pomogło:no: pogoda okropna, ale z uwagi na moje cukry mam zamiar ubrać się ciepło i po obiedzie trochę połazić - muszę spalić to co zjem;-)
Anecznik - o butach słyszałam, ale o materacu nie - ja też mam po siostrzenicy - kokosowo-gryczany

zmykam i życzę miłego wtorku

Anecznik - o butach słyszałam, ale o materacu nie - ja też mam po siostrzenicy - kokosowo-gryczany

Ponoć materac podobnie jak buty dopasowuje się do każdego dziecka. Każdy maluch ma inną budowę i wagę i z czasem materac odkształca się pod niego więc przy drugim dziecku już nie bardzo się nadaje. Nie wiem ile w tym prawdy ach. Mam na dzieje że przy drugim dziecku będzie mniej wątpliwości :-D

reklama
Dziewczynki a kupowałyscie juz termometr do sprawdzenia temperatury???Ale nie taki do wody;)
Ja mam 2 zwykłe elektryczne jeden z miekką koncówką a drugi nie. i nie widzę potrzeby przepłacania na inne bo te w zupełnosci wystarcza;-)

Ja tez nie kupuję nowego materaca :-) Moje dzieciaki śpią juz na łóżkach a ten co miałabym wywalić?? przecież jest w dobrym stanie i nawet szkoda by mi bybyło go wyrzucić... nie przesadzajmy z tymi materacami i butami. Ja szczerze jak miałam jedno dziecko to oki, wszystko chciałam miec nowe ale jak juz była dwójka to tyle kasy idzie na to wszystko że czasem i buty po kims innym zakładałam dzieciakom... ;-)

Do góry