reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie po wspanialym wiosennym weekendzie, mam nadzieje ze slonca dla wszystkich starczylo :tak:

Ja wlasnie odebralam wyniki i zelazo i biale cialka troche zanizone, glukoza ok , toksoplazmozy brak, o co chodzi z tymi bialymi krwinkami, miala ktoras z was obnizone?

Ewus dobrze ze juz w domu, no to masz juz mala probke jakie rozrabiaki ci w brzuchu rosna :-D Oby tylko wytrzymali jak najdluzej u mamy. A na lecace mleko moze stosuj wkladki do biustonosza dla karmiacych mam?

ewela28 krecha nie u wszystkich kobiet sie pojawia, ja mam od 14tyg, moja kolezanka nie miala w ogole :tak:

paula co do tego sluzu to najlepiej zapytac lekarza, czop z tego co czytalam raczej tak nie wyglada, ale lepiej to sprawdzic :blink:

gosiagro badzcie dzielni to juz ostatni kurs, mam nadzieje ze po nim bedzie juz wszystko dobrze!!

Zycze zdrowka chorowitkom, oj ale nas tu cos ciagle lapie! :shocked2:

Ostatnia edycja:
Wrocilam od tego lekarza "nie mojego" i mam wszystkie skierowania ktore chcialam w tym na usg wiec jestem jakies 225zl do przodu :) lekarka bardzo mila nie byla ale powiedziala ze moge bez problemu po te skierowania przychodzic :)

Zdec- zus ma na wypłate 30 dni od dnia wpłynięcia zwolnienie do zusu.

Ewus- dobrze ze juz jestescie w domku! Lez kochana ile sie da!

Kreski na brzuchu jeszcze nie mam. w poprzedniej ciąży juz miałam i to bardzo wyraźną. Nie wiem od czego to zalezy w sumie..?

Wracajac od lekarza zahaczyłam apteke i kupilam podkłady poporodowe, podkłady na łóżko i do przewijania malucha, Linomag, maść na brodawki dla matek karmiących, obcinaczke do paznokietkow i szczoteczke do włosków, takze moge juz zacząć torbe pakowac :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja sie tak zastanawiam jeszcze nad ta kreska na brzuchu, bo ja jej jeszcze nie mam, kiedy ona sie pojawic moze ?

Ja też jeszcze jej nie mam, hihi :-)

Co do tej glukozy to ja też niewiem w czym taki problem ide na glukoze w piątek i bardziej stresuje się tym że musze iść tam na czczo i pewnie stać w kolejce a wypicie to już sama przyjemność przynajmiej troche więcej energii odrazu w poprzednich ciążach niemiałam z tym problemów no ale co by tu dużo nie pisać ja jestem strasznym łasuchem i dla mnie zjedzenie słoika miodu czy dzemu albo czekolad w przeróżnych postaciach to norma he he:happy2:

Ja też uwielbiam słodkie rzeczy, ale ponownie tej glukozy bym nie wypiła :-)

No własnie, bo ja w poprzedniej ciazy tez miałam i to bardzo widoczna,dlatego sie tak zastanawiam czemu sie raz ma ,a potem nie, w sumie lepiej,ze jej nie ma ladniej brzuchacz wygląda :-)

W sumie to ja też nie mam tej kreski, pomimo tego że ostatnio to miałam już bardzo wyraźna:)
Ale jakoś za specjalnie za nią nie tęsknię:p

Zrobiłam sobie spacerek na pocztę:) Piękna pogoda dzisiaj:) Odebrałam ostatnią paczkę dla Natalci i jestem zachwycona szczególnie taką kurteczko-sweterkiem różowym z misia z prosiaczkiem Disney'a:) Jest przecudny, 100% piękniejszy niż widziałam go na aukcji:)

Teraz muszę się wziąć za jakąś robotę w domu, pranie już czeka na pozbieranie ze sznurków i rozwieszenie nowego z pralki:)

Lena kuruj się. Już chyba większość z nas była chora w tym miesiącu:( Więc już teraz choróska powinny się od nas z daleka trzymać:)

ewus cieszę się że już do nas wróciłaś. Odpoczywaj teraz jak najwięcej, zapomnij przede wszystkim o gotowaniu!!!!! bo wiem że wcześniej robiłaś to strasznie często i dla wszystkich!!!! Teraz to rodzina powinna się Tobą zająć i to oni powinni Ci gotować!!

ja kreseczke też mam
obiadek już zrobiłam dzisiaj krupniczek:-) słonko pięknie świeci więc zaraz zmykam na balkon buzie troche do słonka wystawić i się naładować:-) bo jakoś siedzenie samej w domu mi nie sprzyja:no:
ale to nic jeszcze godzinka i do przedszkola po Szymonka a potem mam zamiar wybrać się na poszukiwanie gałązek wierzby:-)
Ewuś-ciesze się ze już jesteś z nami:-)

reklama
Dziewczyny ja sie tak zastanawiam jeszcze nad ta kreska na brzuchu, bo ja jej jeszcze nie mam, kiedy ona sie pojawic moze ?
U mnie się zrobiła pod pępkiem gdzieś już chyba w 2 miesiącu ciąży a nad pępkiem mam kreskę tak od miesiąca. Ale nie przejmuj się bo to pewnie kwestia wysoko indywidualna i właściwie bez znaczenia.

na razie wystarczy mi wystający co raz bardziej pępek :baffled: bleee
U mnie pępek jak na razie cały czas w środku siedzi, więc nie narzekam ;-)

Ja jutro się wybieram pierwszy raz do szkoły rodzenia, a w czwartek mam wizytę, więc jak zwykle mam małego stresa.

Buziaki dla Wszystkich :-)

Do góry