reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

pauly24211,
czop wyglada inaczej i jest krwisty, wiec jeszcze nie rodzisz :)
uplawy to jest normalny obiaw przesilenia w ciazy? nie robilas nawet przez chwile czegosc co cie zmeczylo. nie schylalas sie? zastanow sie. kolor troche podejrzany, ale sluz to w ciazy norma. moze masz jaks mala infekcje. bez paniki.
jak schodzi czop, to jest krwisty.

reklama
pauly24211,
uplawy to jest normalny obiaw przesilenia w ciazy? nie robilas nawet przez chwile czegosc co cie zmeczylo. nie schylalas sie? zastanow sie. kolor troche podejrzany, ale sluz to w ciazy norma. moze masz jaks mala infekcje. bez paniki.

to przytrafilo mi sie jak pisallam kilka razy juz, nie martwie sie ze rodze tylko obawiam sie jakiegos zakażenia czy infekcji:(

DZIEWCZYNY mam chyba problem albo zaczynam panikować:(

pare razy juz tak miałam ale myślałam ze mam jakies omamy ale dzisiaj znowu na wkladce pojawił sie zielonkawy gęsty rozciągliwy śluz:-:)-:)-( juz ni wiem czy to normalne czy nie naczytałam sie ze to jakas infekcja czy cos nie wiem czy nie przełoże wizyty wczesniej bo sie martwie:-:)-:)-:)-( czy któras z Was miala moze taki śluz ????? odp bo do 12 zanim moj lekarz zacznie przyjmowac to zeświruje chyba:szok::szok::szok:

ja bym to sprawdziła bo o takich rzeczach w ciaży nie słyszałam a jednak chodzi o maleństwo - oby nie zrobił ię z tego większy problem!

pauly24211,

Śluz to rzeczywiście normalna sprawa, ze mnie leci np w sumie prawie cały czas.
Czop rzeczywiście to nie może być.
Ale zielone upławy to na pewno nie efekt dźwigania, zmęczenia....
Tylko w sumie najgorsze jest to że nikt nie reaguje na ten śluz jak się mówi, przynajmniej ja trafiłam na taką ścianę.
Jak leżałam w szpitalu w Iciąży to leciało ze mnie bardzo dużo tego śluzu i miał właśnie kolor ewidentnie zielony.
Położna powiedziała że to normalne, a po wszystkim okazało się że mam gronkowca!!

Śluz to rzeczywiście normalna sprawa, ze mnie leci np w sumie prawie cały czas.
Czop rzeczywiście to nie może być.
Ale zielone upławy to na pewno nie efekt dźwigania, zmęczenia....
Tylko w sumie najgorsze jest to że nikt nie reaguje na ten śluz jak się mówi, przynajmniej ja trafiłam na taką ścianę.
Jak leżałam w szpitalu w Iciąży to leciało ze mnie bardzo dużo tego śluzu i miał właśnie kolor ewidentnie zielony.
Położna powiedziała że to normalne, a po wszystkim okazało się że mam gronkowca!!

Kochana nie strasz a mialas jakies inne objawy typu swedzenie pieczenie itp? czy tylko sam śluz leciał"?

Witam poniedziałkowo, kompletnie nic mi sie nie chce, a przede mną sprzątanie i remont :baffled: brrr jak o tym pomyślę to, aż mi się słabo robi dobrze, że do 15 chociaż mam spokój zanim chłopak pracę skończy :-)

Cześć dziewczynki:)
Wróciłam, byłam po uczelni na wsi i pochodziłam sobie trochę po lasach:)
Normalnie czy wy też tak macie, że wszędzie widzicie kobiety w ciąży?
Mam wrażenie, że normalnie na mojej uczelni 50% kobiet jest w ciąży;)

Oj tak ja wszędzie ostatnio widzę babeczki w ciąży :-D nawet ostatnio sie uśmiałam jak szłam do sklepu, bo przede mną szły dwie też z brzuszkami i ludzie tak dziwnie patrzyli, że prawie gęsiego trzy ciężarówki idą :-)

Witajcie,

na szczęscie w weekend się wykurowałam i juz ze zdrówkiem lepiej:-D, maż też pojechał do szpitala, chyba tym razem go już nie zawrócą:no:, niestety cały tydzien będę siedziała sama:-(, odwiedzać go nie mogę:-( ale to juz ostatni kurs więc damy rade:tak:
Pewnie, że dacie radę :-) najważniejsze, żeby waszej rodzinie już zdrówko dopisywało :tak:

DZIEWCZYNY mam chyba problem albo zaczynam panikować:(

pare razy juz tak miałam ale myślałam ze mam jakies omamy ale dzisiaj znowu na wkladce pojawił sie zielonkawy gęsty rozciągliwy śluz:-:)-:)-( juz ni wiem czy to normalne czy nie naczytałam sie ze to jakas infekcja czy cos nie wiem czy nie przełoże wizyty wczesniej bo sie martwie:-:)-:)-:)-( czy któras z Was miala moze taki śluz ????? odp bo do 12 zanim moj lekarz zacznie przyjmowac to zeświruje chyba:szok::szok::szok:
Ale masz tak od jakiegoś czasu czy zdarza sie to sporadycznie raz na jakiś czas? jeśli w ostatnim czasie sie to powtórzyło, któryś raz to lepiej podjechać na izbę do szpitala, zawsze lepiej dla własnego spokoju popanikować, niż później żałować i spokojnie będzie dobrze :tak:

Mam wiadomości od dziewczyn przebywających w szpitalu, tak więc:

ewus napisała: " A chłopcy moje takie rozrabiaki że już nas wypuszczają:) potem mam nadzieję napisać na forum jak będę dobrze się czuła"
Czyli jak widać już wszystko w porządku:-) Ewus do nas wraca:-)

Jednak u Agi sytuacja nie wygląda tak dobrze:
" Jest nieco lepiej ale wciąż nie za dobrze. Płytki tylko ponad 20000 i czekamy na wyniki z dziś. Jestem przykuta do łóżka od ponad tyg. Zakaz wstawania, ale mała ma się chyba dobrze, bo co chwilę daje znać o sobie, a to dla mnie najważniejsze. Dzięki za pamięć. Pozdrawiam"
Odpisałam jej że wszyscy trzymamy za nią kciuki i wszystkie o niej ciepło myślimy.

Kochana nie strasz a mialas jakies inne objawy typu swedzenie pieczenie itp? czy tylko sam śluz leciał"?

Sam śluz poleciał. Ale miałam jeszcze skurcze. I już powoli zaczynał się poród.
Więc Ciebie pewnie pododna sytuacja nie dotyczy, ale zawsze lepiej to sprawdzić.
Przede wszystkim w kierunku bakterii jakiś wymaz zrobić.

Sam śluz poleciał. Ale miałam jeszcze skurcze. I już powoli zaczynał się poród.
Więc Ciebie pewnie pododna sytuacja nie dotyczy, ale zawsze lepiej to sprawdzić.
Przede wszystkim w kierunku bakterii jakiś wymaz zrobić.
Dziękuję za odp zadzwonie zaraz do lekarza i zapytam sie go co robic czy przelozymy wizyte na szybciej bo do poniedzialku nie chce czekac:(((

ciesze sie ze z Ewuś wszystko ok i ze wraca do domku:)))
Z Agi tez bedzie wszystko ok napewno musi byc:) trzymam kciuki za nia i maleństwo

reklama
Dziękuję za odp zadzwonie zaraz do lekarza i zapytam sie go co robic czy przelozymy wizyte na szybciej bo do poniedzialku nie chce czekac:(((

ciesze sie ze z Ewuś wszystko ok i ze wraca do domku:)))
Z Agi tez bedzie wszystko ok napewno musi byc:) trzymam kciuki za nia i maleństwo

daj znać co powiedział lekarz, moż eja wtedy też coś zacznę kombinować

dobrze ż e z dziewczynami juz nie tak źle, ewuś wraca do domu i mniejmy nadzieje że Agi tez już niedługo wyjdzie

Do góry