reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
najgorsze jest to,ze Ona już dużo wcześniej miała skurcze i skracała sie jej szyjka, ale nie było rozwarcia, dali jej jakieś mocne leki i wszystko stanęło w miejscu a teraz to już nic nie wiadomo, bo nie wykluczają nawet cesarki, ale poczekamy zobaczymy
jak ma jeszcze 2 tygodnie do terminu to może nie będzie tak źle i juz lada dzień będzie tuliła swoje maleństwo

och kochana jakieś talenty cukiernicze w Tobie drzemią, pysznie wyglądają , poprosze kilka :)

lena-mniam mniam:-p
paulka-kurcze jak u mnie by się okazało że chłopak to ciekawie by wyglądał w różowiutkich sukieneczkach:-)

A ja już po wizycie i też niezbyt ciekawie szyjka 2,5cm narazie się nie rozwiera ale powiedział że on radzi założyć pesar wtedy będę mogła sobie na więcej pozwolić nie tylko leżeć więc pobrał mi posiew jeżeli będzie jałowy to podjade do szpitala w przyszłym tyg i mi założą gorzej jak posiew nie będzie jałowy to trzeba bedzie najpierw globulkami wyleczyć i nie wiadomo ile będzie to trwało a pesar to tylko do około 27 tyg zakładają pózniej pozostaje tylko leżeć więc oby był jałowy:tak:
oj teraz im bliżej do końca to będzie więcej takich wiadomości, ale mam nadzieję że jednak nie, dobrze że w porę zauważone i da się coś z tym zrobić

koriander - dzięki wielkie, to spróbuję z tą solą fizjologiczną jutro, bo chyba mnie to wykończy :tak: jak sądzę dostane to w aptece? :-D
oj tak polecam sól albo wodę morską w sprayu, zestaw niezbędny do nawilżania noska mojej małej i przy katarze, polecam

a ja po wieczornym spacerku z psem, dobrze że już tak ciemno i nie było widac że wybrałam się w kurtce mojego męża:-D:-) bo przeciez w swoją się nie mieszczę:-(, dobrze że on taki misiowaty więc i mój brzuch się zmieścił bo nie wiem co by było gdyby on był takie chucherko
jutro jadę do mamy coś pożyczyć z jej szafy:-)
a teraz kąpiel, łóżeczko może jakis filmik
dobranoc brzuchatki i kolorowych snów

witam mowe mamusie, ciekawe ile nas jeszcze przybędzie do czerwca;-) zapraszamy do pogaduch

ewuś- kochana, przyjmij kondolencje z powodu dziadka, przykro mi bardzo.

gosiagro- mam nadzieję, że dla Twoje małża to będzie już ostatnia chemia i wyniki będą dobre, trzymam kciuki

Ja siedzie przed tv, najedzona i w dobrym nastroju:-)

lena- a przepis wrzucisz? bo wyglądają cudnie. Z jakiego ciasta? to drożdżowe?
tO takie ciasto pół kruche pół drożdzowe;)Bo takich typowo drożdżowych ja nie lubię;):-)

jeszcze sie troche gubie z tym odpisywaniem!
co do \Twojej przyjaciolki to ja mialam tak samo!
dostawalam leki na podtrzymanie,sterydy na szybszy rozwoj plocek bo od 6 miesiaca mialam rozwarcie az na 3 cm!i bali sie ze bedzie Caroline szybciej z nami (tym bardziej ze byla to moja 4 ciaza a 2 aniolki).
wszystko sie zatrzymalo 6 dni po terminie nic sie nie dzialo!wiec wzielam na swoja odpowiedzialnosc olejek rycynowy i...po kilku godzinkach byla z nami moja corcia.takze niech sie psiapsiolka nie denerwuje i niech schody trenuje a raczej 3*s- seks spacer i supermarket(albo schody zalezy kto jak woli).

jeszcze sie troche gubie z tym odpisywaniem!
co do \Twojej przyjaciolki to ja mialam tak samo!
dostawalam leki na podtrzymanie,sterydy na szybszy rozwoj plocek bo od 6 miesiaca mialam rozwarcie az na 3 cm!i bali sie ze bedzie Caroline szybciej z nami (tym bardziej ze byla to moja 4 ciaza a 2 aniolki).
wszystko sie zatrzymalo 6 dni po terminie nic sie nie dzialo!wiec wzielam na swoja odpowiedzialnosc olejek rycynowy i...po kilku godzinkach byla z nami moja corcia.takze niech sie psiapsiolka nie denerwuje i niech schody trenuje a raczej 3*s- seks spacer i supermarket(albo schody zalezy kto jak woli).

właśnie z nią rozmawiałam przez telefon i ma ambitny plan na następne dni: posprzątać całe mieszkanie w tym umyć okna a potem co najmniej trzy razy dziennie molestować własnego męża, tylko się zastanawia jak to zrobi bo ma taki wielki brzuch,że musi sobie znaleźć odpowiednią pozycję "do tej roboty" jak to ładnie ujęła :) :)

właśnie z nią rozmawiałam przez telefon i ma ambitny plan na następne dni: posprzątać całe mieszkanie w tym umyć okna a potem co najmniej trzy razy dziennie molestować własnego męża, tylko się zastanawia jak to zrobi bo ma taki wielki brzuch,że musi sobie znaleźć odpowiednią pozycję "do tej roboty" jak to ładnie ujęła :) :)

u mnie niestety nic nie pomagalo!
dopiero ten olejek ale nie polecam choc jezeli nie bede mogla teraz znowu sie doczekac to tez go wezme!chociaz powiem tak...kobieta bardzo sie meczy z powodu strasznych skurczy jelit ale wole to niz moje 2 dniowe porody!!!!(1 porod odeszly mi wody po 36 godz podali mi oxytocyne i porod w strasznych meczarniach trwal 17 godz!!!!)2 porod odeszly mi wody po 42 godz dostalam oxytocyne i porod trwal ok 11 godz!3 porod wlasnie z olejkiem rycynowym trwal haha 1,5 godz!wiec ja wezme go kolejny raz jak samo nie ruszy!ale trzeba byc zdesperowanym zeby to zrobic haha!
a co do brzucha ja tez mialam pokazny!z synkiem przytylam 27 kg do 30 tyg, z Susanaah 30 do 38 tyg z Caroline tylko 8 do 41 tyg!teraz ok 6 kg dopiero!!!
dziewczynki ja nie wiem jak edytowac zeby bylo tak duzo tych Waszych postow zeby za jednym zamachem kazdej cos napisac!umiem tylko jeden a pozniej juz klapa!

lena a za te rogaliki powinnas sie smazyc w piekle(zart)kobieta w ciazy takie rzeczy pokazywac!toz to grzech
ewelinka to i tak nie tak zle.moja znajoma cala ciaze "nosila chlopca"a rozwiazanie bylo przez cesarke no i weronika ubrana zostala po porodzie w spiochy w samochodziki!kumpela ocknela sie i dostala depresji poporodowej bo powiedziala ze jej dziecko podmienili bo ona przeciez synka urodzila.
eagle ja tez kiedys mialam ten problem i chodzilam w meza bluzach ale przy jego wadze 120 kg to ja zawsze bede malenstwo(waga sprzed ciazy 52 kg i tak o 4 zaduzo).ale moj ksiaze zawsze mowil ze go jarca jak chodze w jego ciuszkach...kurcze Wy juz chyba idziecie do spania a ja dopiero dzionek zaczynam hihi

Ostatnia edycja:
Ona...m- jeśli chcesz cytować wiele postów i na nie odpowiedzieć to naciśnij znaczek "+ ostatni po prawej stronie na szarym pasku pod każdym postem, zaznaczysz to na co chcesz odpowiedzieć, a potem to już standardowo :) mam nadzieje,ze zrozumiale wytłumaczyłam :)

Wpadłam powiedziec dobranoc.

Kochane moje będę Was teraz zaniedbywać:-(wybaczcie bardzo Was proszę:-( Same jednak wiecie że dobro dzidzi najważniejsze:tak:zamierzam leżec najwięcej jak sie da:tak: Trzymajcie kciuki ja też trzymam za Was i wasze maluszki:tak:Niech rosną zdrowo i nie spieszą sie za bardzo...:-) Spokojnej nocki

reklama
a nie chca ci zalozyc szwa albo pierscienia??czy szyjka juz zakrotka??trzymam kciuki zebys dotrwala do konca ciazy!i oby dzidzia sie zabardzo na swiat nie pchala bo tak fajnie w brzuszku mamusi przeciez

Do góry