reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziś wypróbowałam kolejny sposób na nudności, jest to wypicie pół szklanki samego ciepłego mleka (nie gorącego) na parę minut przed wyjściem z łóżka. Jak do tej pory to jeden z lepszych sposobów i działa :-) więc warto się przemóc i wypić to mleko :-)
Lekarz się mnie zapytał czy chce zwolnienie na całą ciążę (do tej pory chciałam tylko na pierwszy trymestr pułki mdłości nie przejdą) kiedy powiedziałam że nie chce mieć problemu z ZUS-em to się zaczął się że niby jakie problemy więc to o czymś raczej świadczy.
Co do jedzenia to mam jeść 2000 kalorii dziennie, masakra przy tych mdłościach :-)
O czym jeszcze była mowa acha seks. To już pisałam że ochotę to mam nawet sporą ale te nudności wszystko potrafią zepsuć :)

Lekarz wyznaczył mi termin na 7 czerwca a lekarz z NFZ na 30 maja :-) To wygląda że niby jakiś wybór mam :-)

Wciąż się zastanawiam nad tym czy jak będę chodzić do lekarza prywatnie i na NFZ to czy kijanek za często USG nie będzie miało, jak myślicie??

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Z tym ZUSem to jest tak Was raczej kontrolować nie będą, ale mogą zakład pracy. Ja tak miałam ostatnio nasza koleżanka była w ciąży i jak mieli jej już zacząć wypłacać zasiłek chorobowy to przyszli na kontrolę i niestety inspektor okazał się wielkim ........ bo cos sobie ubzdurał ,że ona za szybko zaciażyła i specjalnie to zrobiła i do tej pory walczymy z Zusem o przyznanie jej zasiłku i teraz już macieżyńskiego bo dzieciątko zdążyło się urodzić :( Ja powód podali,że była niepotrzebnie zatrudnionym pracownikiem i firma radziła by sobie bez niej. Paranoja z tą instytucją

Tylko pytanie, po co chodzić i na NFZ i prywatnie.

Państwowo to Ci zrobią z tego co wiem 3 USG w czasie trwania ciąży.

Prywatnie tylko po to że później tan sam lekarz jest w szpitalu i wiadomo inne podejście. No zwolnienia lekarskiego od NFZ nie dostane nawet gdybym jej na biurko zwróciła za to skierowanie na potrzebne badania owszem :-)
Oj to moja pierwsza ciąża to trochę świruje ale z tego co wiem to nie tylko ja :-D

Prywatnie tylko po to że później tan sam lekarz jest w szpitalu i wiadomo inne podejście. No zwolnienia lekarskiego od NFZ nie dostane nawet gdybym jej na biurko zwróciła za to skierowanie na potrzebne badania owszem :-)
Oj to moja pierwsza ciąża to trochę świruje ale z tego co wiem to nie tylko ja :-D

Inne podejście to ma lekarz któremu dasz w łapę (mam nadzieję, że nie czyta tego agent Tomek z CBA) :-D

Inne podejście to ma lekarz któremu dasz w łapę (mam nadzieję, że nie czyta tego agent Tomek z CBA) :-D
:-D:-D:-D

Ja tam z pierwsza ciaza chodzilam prywatnie ale nie ze inne podejscie przy porodzie lakarza tylko poprostu ide place i moge cos tam wiecej zawsze sie dowiedziec niz od tych malp z NFZ ..
teraz to dupa trzese bo nie mam pojecia jak prowadzone sa ciaze w UK i znowu jazda jak bym byla pierwszy raz w ciazy :crazy:

Sayuri kurcze domyslam sie jaka jestes niespokojna :-(
fajnie sie lekarzowi mowi odpoczywac ale jak to zrobic przy takim malym dziecku ?

wlasnie podjadlam kapusty kiszonej do krokietow :-)czy to cos oznacza :-D
poprzednim razem wyjadlam tesciom wszystkie ogorki kiszone z piwnicy ;-)

Pracę dyplomową powiadasz :-):-) witam w klubie. Ja właśnie zaczęłam przeglądać swoją ochhh ile jeszcze pisania :no::no:
O, ja też mam pracę do napisania. Na razie to ślęczę nad zaległym planem tejże i literaturą. I nic mi nie idzie :-(

O ile do niedawna marudziłam na mdłości, to teraz już wymiotuję na ostro. Od trzech dni jem tylko owoce, bo do niczego innego nie mogę się zbliżyć. Do kuchni nie wchodzę bo się boję. Mojemu mężowi wydaję polecenia z przedpokoju co tam ma w kuchni zrobić. Jest bardzo dzielny :-)

A ja to chodzę państwowo i nie narzekam.Mam stałego lekarza bardzo fajny gość dodam że nie młody.Najlepsze że jak zobaczył ze jestem z męzem to koniecznie chciał z nim gadać.Potem mieliśmy z tego kupę śmiechu że reprymende dostał.A koleżanki chodziły prywatnie po to że gin bedzie przy porodzie acha..nie było przy obu dodam ze to różni lekarze byli

reklama
hej dziewczyny, dawno mnei nei było, wtedy musiałam jechac jeszcze raz dos szpitala bo dpostalam duzego krawienia, dzis wyszlam, jest wsszytko ok. całe szczescie :laugh2:

Do góry