reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja już po wizycie u ginekologa. Wszystko ok czyli moja intuicja na szczęście znów się myliła :-) widziałam malucha i tylko odniosłam wrażenie jakby jego serduszko wolniej biło niż ostatnio ale to pewnie tylko moje subiektywne odczucie bo lekarz powiedział że wszystko ok :-)
Bóle w podbrzuszu są związane z rewolucją jaką wprowadza mój kijanek (aktualnie ma 12 mm) i to nie zawsze macica boli, mogą to też być inne organy wewnętrzne np jelito grube. Tak więc pułki boli ale nie ma plamienia to niema powodów do zmartwień :-) Nie przepisał mi żadnych witamin itp. stwierdził że na chemie przyjdzie jeszcze czas po prostu mam się zdrowo odżywiać. Jedynie co to mam zbyt wysokie ciśnienie i muszę je kontrolować no i zero soli, wegety itp ale przeżyje bez tego :-)
Tak czy siak znów mnie boli brzuch ale teraz bez nerwów jak trzeba to niech boli :-) najwyżej będę częściej kontrolować czy plamienia niema hi hi hi

Najgorsze jest to że mam straszną ochotę poprzytulać się z moim facetem ale kijanek nie pozwoli, tak mnie mdli że pewnie znów dziś postawie wiaderko przy łóżku :-(
No i po co to nakrecanie sie bylo :wściekła/y:
Wszystko jest ok ,wiec cieszmy sie :happy::happy::happy:

A ja juz spac nie moge :crazy:Nic dziwnego jak od dwoch dni odplywam wieczorem razem z moim dzieckiem :tak:
A Wy tyle wczoraj tu stron naplodzilyscie wow :-D
dziewczyny mi tez chce sie przytulac z m :zawstydzona/y::zawstydzona/y:Narazie nie moge bo Go nie ma ale za tydzien to chyba rzuce sie na niego :tak:;-)

izia_tcz Tez widze spac nie mozesz :-)

Ewitka no i teraz to mozna smialo dawac fotki na zamknietym :tak:

pobuszuje jeszcze troche w necie bo zasnac to ja juz nie zasne :/

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Moge do Was dołączyć? Wczoraj byłam u lekarza i termin mam na 23 czerwca :) ale 15 czerwca będe miała cesarskie cięci ponieważ jestem MAMĄ LIPIEC 2009 i też mialam cesarskie cięcie :)
Mam ciąże podwyższonego ryzyka i już jestem na Magnezin 500 na podtrzymanie :(
Będe się w miare udzielać no ale mam niemowlaka w domu i mam malutko czasu :-p

Pozdrawiam ;)

Alusia8989 witaj:-)gratuluje kolejnego maluszka:tak:dwa takie brzdące w domu to prawdziwe wyzwanie:laugh2: życzę Ci spokojnej ciąży;-)

A z tym ZUS-em to juz sama nie wiem jak jest. Ale tam gdzie mają dac pieniążki, to zwykle robią "schody" więc nic mnie nie zdziwi:-p Wiem, że jakiś czas temu, jeśli było się długo na chorobowym, to wzywali na komisję:eek:co dla mnie było absurdem...no bo co oni chcieli wmówić kobiecie krótko przed porodem, że może wrócić do pracy????? Albo że nie jest w ciąży????????? hihi Na szczęście moja gin. wie na czym rzecz polega, więc kiedy musiała wypełniać papiery na ta komisję, to wpisywała takie rzeczy że sama się przestraszylam jak to czytałam:szok::-D:-D:-Dtrzeba sobie radzić:tak:

A ja narazie jestem na stażu. Niebawem mi się kończy, pracodawca niby mówil że mnie zatrudni i na to licze:tak:to porządny człowiek więc może mu się nie odmieni:szok::-DZobaczymy.

Miłego dzionka.

Witaj Alusia8989 już się wielu rzeczy dowiedziałam na PW. Życzę ci spokojnej ciąży, chociaż pewnie nie będzie łatwo z maleństwem.:-)

Co do ZUS to podobno teraz bardziej kontrolują niż zawsze, wiadomo kaski szukają:-( Ja mieszkam niedaleko ZUS :-( Więc jak będą mieli kontrolować to pewnie najpierw mnie:-D

Teraz pora się zbierać do pracy a tak strasznie mi się nie chce:-) Pomimo tego że spałam 10h to nadal się nie wyspałam:-p
Życzę miłego dnia czerwóweczki:-)

A ja dziewczyny to mam taką dziwną sytuacje z pracą i nie wiem co mam zrobić więc może któraś mi pomoże??
No to tak : Pracuje w sklepie i obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i dostaje 900zł miesiecznie wypłaty i od 10 grudnia mialam wracać ale na pół etatu czyli jakieś 450zł no ale lekarz mi powiedział że mam sobie wybić z głowy powrót do pracy no i teraz nie wiem co mam zrobić. Bo w sumie zostala bym na tym całym etacie ale nie wiem czy przypadkiem z dniem 10grudzień mnie nie zwolnią. Kiedy mam dostarczyć zaświadczenie o ciąży? Nie wiem czy napisalam w miare zrozumiale ;P ;)

W sumie nie znam się za dobrze na przepisach. Ale jak przyniesiesz zaświadczenie że jesteś w ciąży, być może przed końcem urlopu macierzyńskiego to wg mnie powinnaś zostać nadal na całym etacie za 900zł. Bo jak dla mnie kobieta w ciąży jest chroniona, nie można jej zwolnić chyba że się ma na to jakieś mocne podstawy, tak samo nie można jej przenieść na mniej płatne stanowisko.

cześć dziewczyny;-) ja dziś przeszczesliwa bo póki co nie mdli mnie,wczoraj już nie wyrabiałam ,jak tylko otwozyłam oczy biegiem do kibelka-tosje masakryczne,myslalam ze nie wyrobie i tak do popołudnia:-(dzieki Bogu dzis cisza;-) poza tym moj ukochany smieje sie ze mnie bo placze na reklamach hehe,tak bez powodu albo wczoraj rozplakalam sie jak rozmawialismy przez tel bo nie potrafilam sie zdecydowac co chce ze sklepu hehe- cuda sie dzieją ze mną:-) a jak u Was z nastrojami ???

Co do niemożliwości spania - mam tak samo. Dziś obudziłam się o 3.20 na siku :-) i już mi się nie chciało spać no ale mówię do tego Groszka, żeby się nie wygłupiał i że trzeba spać bo jest jeszcze za wcześnie na wstanie. Posłuchał :tak::tak: Ale i tak przebudziłam się przed 7 i tylko przekręcałam się z boku na bok echh. Zasypianie też nie przychodzi łatwo, niestety.

Trzymajcie kciuki. Dziś o 18.00 mam wizytę i gieni.

Dziewczyny to zamknięte forum to jakoś dla wybranych?

reklama
Witajcie,

u mnie ze spaniem to róznie budze się srednio 2 razy na siku w nocy, potem się wiercę 30 min ale ostatecznie to zasypiam, problem mam ze spaniem wieczorem jak sobie w dzień drzemkę zrobie.
Alusia8989 - gratuluje kolejnej ciązy no i odwagi:tak: trzymam kciuki, żeby wszystko było ok:tak::tak:

Do góry