reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny:)
Nie było mnie cały weekend, gdyż przyjechał mój chłopak i cały czas spędzaliśmy razem.Weekend udany ale niestety juz się skończył:-(
Byliśmy razem na usg i cóż,nadal do końca nie wiadomo co do płci ale raczej będzie dziewczynka.Oboje cieszymy się i czekamy na Amelkę.Najważniejsze że wygląda na zdrową i nie ma nic niepokojącego.Serduszko też ale wiadomo,trzeba je ocenić później.
Musiałam zmienić swój suwaczek z 23 na 21 tydz.Tak wychodzi stale w usg i tak jest wg poczęcia,więc lekarz zmienił mi wiek ciąży i co za tym idzie termin porodu, na 28 czerwca.Może się jeszcze okazać że będę lipcową mamą.
Niestety nie wiem co sie u Was działo, będę starała się nadrobić ale to strasznie trudne,za dużo stron mam zaległych.

nemezizaki super "opowiadanie":-)
Wróciłam z wizyty. Natalcia ma się super, a lekarz się śmiał jak zapytałam czy doleciał jej jakiś ptaszek:-):-) Tylko przez całe badanie była obrócona plecami no i niestety mało ujęć buźki. Jedyne jakie mam to takie z boku w 3D, ale mała uparcie zrobiła sobie poduszeczkę z macicy i policzkiem się do niej przykleiła i tak spała.
Szyjka jest dość dluga, bo ma aż 4cm. Natomiast łożysko nadal jest nisko osadzone.
W każdym bądź razie nasz skarb waży prawie 350g. Jest trochę mała więc niby nowy termin z dzisiejszego USG to 03.07.2010, ale lekarz powiedział że będziemy się trzymać czerwcowego.:-):-) I tak nie mam zamiaru się z wami rozstawać:-):-)
Oto wymiary naszego skarba:
BPD(Wymiar dwuciemieniowy) - 4,96cm- 21w0d
HC (Obwód głowy) - 17,58cm - 20w1d
AC (Obwód jamy brzusznej) - 14,77cm - 20w0d
FL (Długość kości udowej) - 3,28cm - 20w2d
Cereb (Móżdżek) - 2,12cm - 20w1d
FW (Waga płodu) - 337g - 20w1d

Także widać że jest malutka. Może to i lepiej dla mamusi:-):-)
Za to jak stanęłam na wadze to lekarz: fiu fiu:-D:-D
Wyszło że ważę 65kg, a na początku miałam 59kg. Więc trochę dużo by było:-( Ale mówię mu że to nie możliwe bo wczoraj się ważyłam i na wadze było 63,5kg, także mi uwierzył i wpisał w kartę 64kg;-);-)
Powoli również zaczynam się ruszać, mówię mu że boję się kontroli na zwolnieniu leżącym, a on do mnie to powie pani że była u lekarza i powiedział nawet że mi napisze że rzeczywiście byłam zaświadczenie:-):-)
Także zacznę się w końcu ruszać, dzięki czemu może nie przytyję 25kg:-D:-D
Zdjęcie kruszynki wrzucę jak mąż wróci z aparatem w telefonie:-)

Gratuluję udanych wizyt i cudownych maluszków:tak::-)

ostatnia próba:-) suwaczków

Super że udało się z suwaczkiem:-D

reklama
Witam was mamuśki:-) czy moge raz za czas właczyć się do waszych "rozmów"?:zawstydzona/y: jetem mamuśką czerwcową;-) Synuś z czerwca 2004,i teraz spodziewam sie na 27 wg usg,wg OM 22 czerwiec

witaj:)

nemezizaki to prawda nie mogłam doczekać się odpowiedzi:-p ale oczywiście wybaczam:tak::-p bałam się że wszystkie wózki wykupią:-p, ja dałam 2149 a widziałam nawet po 2699, a nie chciałam niepotrzebnie dopłacać, póki co jestem zadowolona, bardzo mi się podob, a kolory nie są oklepane:-)

a ta Twoja historia z tym odśnieżaniem super, pośmiałam się troszeczkę:laugh2::laugh2::laugh2: jak nie ma wogóle zimy to źle, ale jak się tak przeciąga to zaczyna być męcząca:-p, oj my to tylko narzekać potrafimy:-p:-p:-p

zdec cieszę się że wszystko wporządku z Natalką i że jesteś zdowolona, że choć troszkę mogłaś ją podejrzeć;-)

paulka82 co do Twojego prawa jazdy, to może ktoś odda.mój tata w zeszłym roku miał przygodę ze zgubionymi dokumentami, już myślał że ich nie odzyska,ale po kilku/kilkunastu dnich znalazł je w skrzynce na listy, ktoś zwyczajnie je zwrócił:tak: ja w związku z tym że pracuję w banku, nawet sprawdzałam czy któs jakiegoś kredytu nie zawrał na niego:-p

neti79 super że z Małą wszystko dobrze, i cieszę się że Twój mężczyzna był z Tobą, napewno było Ci raźniej:tak:

Witam wieczorową porą
neti 79, zdec - gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluchów :-):-)
ewus- odżywiaj sie zdrowo , dbaj o siebie i maleństwa :-):-)
gniesha- trzymam kciuki za Stasia najważniejsze pozytywne myslenie:-):-):-)
agula 1982 - witam ,widze że jestesmy z tego samego rocznika :-)
emalia 82- szkoda się denerwować , ach ci faceci :no::-)

Mnie chyba łapie jakieś przeziębionko , mleko z miodem juz wypite ,mam nadzieje że sie dalej nie rozwinie . Uciekam do łózczka się wygrzewać . :-):-)
Miłej nocki wszystkim życze !!!

a wiec ja juz po usg :) niestety nie moge dodac zdjecia ;/ filmik 15minut plus 12zdjec, warto bylo:)
bede miec syna - Kubę , ma prawie pol kilo:) ladnie pozowal do zdjec i sie nie krecil zbytnio:) serduszko w porzadku, wymiary , po 5paluszkow i w ogole,sliczny jest

a wiec ja juz po usg :) niestety nie moge dodac zdjecia ;/ filmik 15minut plus 12zdjec, warto bylo:)
bede miec syna - Kubę , ma prawie pol kilo:) ladnie pozowal do zdjec i sie nie krecil zbytnio:) serduszko w porzadku, wymiary , po 5paluszkow i w ogole,sliczny jest

to gratulację:tak: najaważniejsze że wszystko gra!a pamiątka w postaci filmu i zdjęć bezcenna i na całe życie:-)

ewelalook życzę zdrówka, nie daj się chorobie! poza miodem jeszcze duuużo cytryny, jakiś syrop z cebuli i może czosnek?może nie są to dania z wykwintnej restauracji ale po co truć potem maleństwo jakąś chemią!

Cobra - bardzo się cieszę z udanej wizyty i gratuluję synka.

Ależ te nasze dzieciaczki są duże :-) a to dopiero początek :-)

Ita - dzięki za wyrozumiałość ;-)

Gratuluje synusia Kubusia :tak:i zycze wszystkim dobranoc, spokojnej nocy bez zbednego wstawania na siusiu :rofl2:

Gratuluję synusia:-)bardzo się cieszę że wszystko jest ok:tak:

Ja jak zwykle niewyspana:no:to juz norma. Czy Wam tez już jest tak ciężko??? Czuję się jakbym miała rodzić za parę dni!! nie moge się schylać:no:nawet siedzieć nie mogę bo wszystko boli a swój żołądek czuję w gardle:eek:chyba czas pójść na zwolnienie:sorry:Do tego ciśnienie...w gabinecie mam za wysokie a w domu...100/60:sorry:pewnie dlatego ciągle taka zmęczona się czuję...

Miłego dnia Wam życzę. Kciuki za Stasia ciągle zaciśnięte- musi być dobrze!!!

reklama
Niestety doskonale znam problem z niewyspaniem :confused2: już od godziny nie śpię, normalnie tragedia dobrze, że chociaż ze znajomymi się dziś umówiłam to może mi czas szybciej zleci.
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt :-D widzę chłopców teraz przybywa :-) i bardzo dobrze :-p
Oby dziś gniesha zawitała do nas z pozytywnymi wiadomościami. Trzymamy kciukasy za wyniki! :tak::tak:

Do góry