reklama
Nie znam sprawy ale jako lekarz mogę powiedzieć że wyniki kariotypu to 100% diagnoza. Bada się kariotyp dziecka,jego DNA,cały układ chromosomów, więc jeśli jest podejrzenie wady genetycznej związanej z mutacją i to potwierdzi się w badaniu to niestety tak jest. Często jednak to co rzekomo widać w usg okazuje się fałszywe. Tak czy inaczej badanie kariotypu wszystko wyjaśni.Trzymam kciuki za Ciebie.Bądź dzielna i nie trać nadziei.
czarna wiedzma
Skromna i Gospodarna ;-)
neti79, serdecznie witamy Cię w naszym zacnym gronie!;-) A skąd piszesz jeśli można??
Oj na pewno dużo się tu dzieje:-) więc jaka msz jakiś problem to my wszystkie tu po to jesteśmy żeby dzielić się nie tylko radością ale i smutkami oraz problemami...Także łatwiej przechodzimy to wszystko razem Bardzo się ciesze że chcesz z nami zostać dłużej
Dziękuję To naprawdę miło a dla nas wszystkich najważniejsze jest aby myśleć pozytywnie :-)
kreatorka
Mama Niny i Blanki :)
gniesha - :--( nie spodziewałam się takich informacji, jeszcze tak niedawno gratulowałyśmy zdrowego synka, nie wiem co napisać, bo żadne słowa teraz Cię nie pocieszą, ale jestem z Tobą całym sercem.
To badanie robi się podobno między 24, a 28 tygodniem, jeśli coś było nie tak w poprzednich ciążach z cukrem to wtedy lekarz zleca wcześniejKurcze spora część z was już robi badanie glukozy po obciążeniu, a moi obaj lekarze twierdzą że takie badanie robi się między 22 a 28 tygodniem i jeszcze nie mam skierowania. Zresztą w mojej karcie ciąży też tak jest napisane.
Dokładnie wile dziewczyn dołącza, ale ciężko tutaj połapać się w panujących zwyczajach i nadążać za tempem pisania, więc rezygnująneti79-witaj i odzywaj się troszke bo ostatnio dużo dziewczyn dołączyło ale na jednym poście się często kończy ciekawe czemu:-(
neti79, serdecznie witamy Cię w naszym zacnym gronie!;-) A skąd piszesz jeśli można??
Z miasta pierników....Torunia
Może też ktoś taki jest tutaj
koriander
Fanka BB :)
o to juz chyba trzecia Torunianka do nas dzis dolaczylaZ miasta pierników....Torunia
Może też ktoś taki jest tutaj
Robi sie piernikowo ;-) Witaj, ja tez jestem Torunianka
o to juz chyba trzecia Torunianka do nas dzis dolaczyla
Robi sie piernikowo ;-) Witaj, ja tez jestem Torunianka
Wow!! no to super Ogromnie się cieszę.
reklama