reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

karo85 skontaktuj się z lekarzem przed wizytą w Spa, bo widzę,że tam jest masaż całego ciała, a wiem,że w ciąży pewnych partii ciała nie wolno masować, bo można wywołać skurcze, dlatego lepiej się skonsultuj z lekarzem

już rozmawiałam, mam tylko brzucha nie masować- to oczywiste. Czytałam też, że delikatny masaż bardzo pomaga w ciąży;-)

:happy2: witam :) wszytskie czerwcowe mamusie :) . ja rowniez czekam na swoje malenstwo ktore urodzi sie w czerwcu :D . pozdrawiam.

witamy wśród nas, napisz na kiedy dokładnie termin, znasz już płeć?

reklama
Cieszyłam się rano, że taki długi dzień będzie bo wstałam wcześnie jak nigdy .. ale nic z tego około 12 nie byłam w stanie wysiedzieć i poszłam spać :) miało być pół godzinki a zrobiły się dwie. Ale co tam :) Teraz gotuję rosołek.

A i zapytać jeszcze miałam a zawsze zapomnę...czy macie jakiś przepis na ciasteczka do których się dodaje płatki kukurydziane (takie zwykłe na mleko)???:confused: Teściowa dała tego moim dzieciom masę, a one nie jedzą:no:wyrzucić szkoda
Przepisu nie znam ale podobna sytuację ma moja siostra cioteczna i ona używa rozkruszonych płatków jako bardzo fajnej panierki - zastępuje nimi bułkę tartą.
A co do ciasteczek to poszukaj w necie - dla mnie to najlepsza książka kucharska :)

Gosiu - stronę wczesniej pytałam się, czy Ty miałaś zły wynik po obciążeniu glukozą 50 g, ze powtarzałaś z 75g??? Pytam, bo mi wyszło po godzinie i 50g wynik 174 a z tego co poczytałam powinno być do 140 (byłam w tym dniu na czczo i glukoza na czczo w normie - 79). Wizytę u lekarza swojego mam w poniedziałek i jak na razie do poniedziałku chcę zastosowac dietę na wszelki wypadek, ale ciekawa jestem czy mam to powtórzyć z obciążeniem 75g???

Ja niedługo też będę miała test i się martwię od dawna o jego wynik - bo mam predyspozycje aby być obciążona cukrzycą ciążową. Z tego co wiem to na pewno będziesz musiała powtórzyć test z 75g - bo tylko on daje pełną i wiarygodną odpowiedź na to czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Jeżeli planujesz dietę to pamiętaj, że nie wystarczy odstawić słodkości - poszukaj sobie informacji o indeksie glikemicznym pożywienia i staraj się jeść tylko te z niskim ig. Ja od kilku dni mam swój glukometr i sprawdzam jak mój organizm reaguje na potrawy i wiecie co było dla mnie szokiem? To, że o wiele wyższy poziom cukru miałam po zjedzeniu bułki z serem i wędliną niż po obiedzie: mięso, ziemniaki + surówka i lody na deser!

:happy2: witam :) wszytskie czerwcowe mamusie :) . ja rowniez czekam na swoje malenstwo ktore urodzi sie w czerwcu :D . pozdrawiam.
Witamy :) Napisz coś więcej o sobie, wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem?

Zdec - powodzenia w przygotowaniach i na egzaminach! podziwiam bo ja bym się chyba teraz nie umiała zebrać do nauki - taki leniuszek ze mnie....!

Pisałyście o seksie... Dla mnie teraz w sumie też może nie istnieć. Czasem nawet jak mam na niego odrobinę ochoty to nie daje mi zbyt wiele satysfakcji, częściej jednak ochoty nie mam - dobrze, że mój Mąż to rozumie.

Ostatnia edycja:
sylwunia-witaj i pisz często!

Ja też czasem robie taką panierke z płatków na przykład do kotletów z piersi są pycha tylko trzeba uważwć żeby nie przypalić!

Ja niedługo też będę miała test i się martwię od dawna o jego wynik - bo mam predyspozycje aby być obciążona cukrzycą ciążową. Z tego co wiem to na pewno będziesz musiała powtórzyć test z 75g - bo tylko on daje pełną i wiarygodną odpowiedź na to czy to cukrzyca ciążowa czy nie. Jeżeli planujesz dietę to pamiętaj, że nie wystarczy odstawić słodkości - poszukaj sobie informacji o indeksie glikemicznym pożywienia i staraj się jeść tylko te z niskim ig. Ja od kilku dni mam swój glukometr i sprawdzam jak mój organizm reaguje na potrawy i wiecie co było dla mnie szokiem? To, że o wiele wyższy poziom cukru miałam po zjedzeniu bułki z serem i wędliną niż po obiedzie: mięso, ziemniaki + surówka i lody na deser!
Lencja - dzięki - ja mam męża cukrzyka więc w diecie akurat jestem obeznana - z glukometrem i penem jakby co też, ale wolałabym szczerze nie brac insuliny więc dlatego pytam o dietę - czy to wystarczy przy cukrzycy ciążowej??? na necie sa różne posty - są dziewczyny tylko na diecie i są też na insulinie dziewczyny, nie wiem od czego to zależy?
Witam nową Czerwcową Mamusię:-)

Ostatnia edycja:
gniesha trzymaj się. Najważniejsze że lekarze w porę zobaczyli co się dzieje.
Poleżysz trochę i na pewno nie długo wszystko wróci do normy i będzie dobrze.

Naszego forum coś się ostatnio złe wiadomości trzymają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

karo85- zazdroszcze tego spa:tak:, fajny prezent, ja ostanio zrobilam taki siostrze, była zachwycona:-D
eagle -superowa ta twoja córeczka, a jak sie szybko uczy:tak:
sylwunia -witam nowa mamusie:-D
gniesha - dziękiza wiadomości, leż i odpoczywaj Kochana:tak:

Lencja - dzięki - ja mam męża cukrzyka więc w diecie akurat jestem obeznana - z glukometrem i penem jakby co też, ale wolałabym szczerze nie brac insuliny więc dlatego pytam o dietę - czy to wystarczy przy cukrzycy ciążowej??? na necie sa różne posty - są dziewczyny tylko na diecie i są też na insulinie dziewczyny, nie wiem od czego to zależy?

Witam nową Czerwcową Mamusię:-)
Jeżeli chodzi o cukrzyce ciążowa to przede wszystkim stosuje się dietę a jeżeli ona nie pomoże utrzymać poprawnego poziomu cukru to dopiero wtedy wprowadza się insulinę.

reklama
Witam ponowinie wszystkie czerwcowe Mamusie:-)

Umówiłam sie na wizytę do kosmetyczki, ale okazało się, że muszę mieć zaświadczenie od gin, że mogę:szok: muszę teraz iść do gin, a później błoga rozkosz:-D

Mój Maluszek dzisiaj wariuje :-) bez przezwy robi fikołki :-):-):-)

Do góry