reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja dziewczynki uciekam na razie, zrobię sobie jeszcze herbatkę z cytrynką i może położe się na chwilkę, nie wiem czy jeszcze uda mi się dzisiaj zaglądnąć wiec powodzenia na wizytach bo z tego co pamiętam ktoś miał mieć dzisiaj

ach i witam oczywiście kolejną nową mamę:-) ale będzie wysyp dzieciaczków tego lata

reklama
Jestem już tak przyzwyczajona do tego nicku że nie wiedziałam że może wydawać się dziwny :-).
A historia jego wywodzi się jeszcze z czasów licealnych i fascynacji mitologią. Nie wiem dlaczego akurat moją faworytą była Nemezis. :-D
A przydomek aki musiałam dodać bo jak zakładałam kiedyś gdzieś konto to już jedna nemeziz był i musiałam coś wykombinować (aki od tyłu IKA - a tak wołała na mnie moja mam).

Jestem już tak przyzwyczajona do tego nicku że nie wiedziałam że może wydawać się dziwny :-).
A historia jego wywodzi się jeszcze z czasów licealnych i fascynacji mitologią. Nie wiem dlaczego akurat moją faworytą była Nemezis. :-D
A przydomek aki musiałam dodać bo jak zakładałam kiedyś gdzieś konto to już jedna nemeziz był i musiałam coś wykombinować (aki od tyłu IKA - a tak wołała na mnie moja mam).

Tak z ciekawości jak się nazywasz?
Skoro mama na Ciebie wołała IKA, to nazywasz się Nikola??
Co do lodów to mówicie kiedy i już jestem:)
Tylko proponowałabym termin bardziej popołudniowy (obawiam się kontroli z ZUS:p)

Witam wszystkie przyszłe mamusie... :)

Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz wpadłam na pomysł że istnieje takie forum jak Wasze i jak najszybciej postanowiłam do Was dołączyć.
Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale jak przejrzałam historię forum (oczywiście nie całą bo tego się chyba nie da zrobić) poczułam niesamowitą wieź z Wami. Jak to miło, że ktoś podobnie odczuwa jak ja :) (Moi znajomi - większości jeszcze bez dzieci- mają dosyć mojego gadania o codziennych nowych doznaniach związanych z ciążą).
A teraz trochę o mnie :)
W stanie błogosławionym jestem po raz pierwszy :). Nareszcie bo o dzidzię staraliśmy się od 4 lat (powodem była endometrioza)ale w końcu się udało i mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Termin mam na 11 czerwca, z USG wiem że będzie chłopak i nawet dość szybko się o tym dowiedzieliśmy bo już w trzecim miesiącu (młody do wstydliwych należeć nie będzie bo od samego początku się ze wszystkim afiszuje :) )

Jeszcze raz wszystkie przyszłe mamusie pozdrawiam i mam nadzieję że zintegruję się z Waszym gronem :).

Witamy....

Kochane ja właśnie po wizycie...Z dzidzia wszystko idealnie i to najważniejsza dla mnie wiadomość.....Rozwija się prawidłowo i jak zwykle była niezwykle ruchliwa....i to było powodem że nie dowiedziałam się dziś na 100% czy będzie synuś czy córeczka.....Pani doktor jak w końcu na dosłownie sekundke zajrzała między nózki ( bo zaraz mój maluszek zasłonił sie:zawstydzona/y:) stwierdziła że raczej nic nie dynda mojej dzidzi ale pewnosći nie ma.....:-DNo nic ...to nieważne , najważniejsze że wszystko jest dobrze i że mój maluszek to żywiołowy szkrabek......i tym sprawił swojej mamusi najcudowniejszy prezent imieninowy o jakim mogłam marzyć....:biggrin2:

Nadal jestem w Polsce i to ciągle w ruchu ....nie mam na nic czasu , nawet żeby Was poczyać....ale wiem od mojego P. że mamy już internet w domku więc jak tylko wróce do Anglii postaram się Was nadrobić....choć bedzie to bardzo trudne...
A teraz znów zmykam idę za godzinkę z siostra do kina....wieki juz nie byłam i cieszę się jak dziecko.....:-D
Ściskam Was mocno, wszystki które miały wiztyty i też otrzymały dobre wieści gratuluję....resztę, która czeka na swoje wizyty życzę samych dobrych wieści i niezwykle wzruszających emocji....:biggrin2:

Witamy....

Kochane ja właśnie po wizycie...Z dzidzia wszystko idealnie i to najważniejsza dla mnie wiadomość.....Rozwija się prawidłowo i jak zwykle była niezwykle ruchliwa....i to było powodem że nie dowiedziałam się dziś na 100% czy będzie synuś czy córeczka.....Pani doktor jak w końcu na dosłownie sekundke zajrzała między nózki ( bo zaraz mój maluszek zasłonił sie:zawstydzona/y:) stwierdziła że raczej nic nie dynda mojej dzidzi ale pewnosći nie ma.....:-DNo nic ...to nieważne , najważniejsze że wszystko jest dobrze i że mój maluszek to żywiołowy szkrabek......i tym sprawił swojej mamusi najcudowniejszy prezent imieninowy o jakim mogłam marzyć....:biggrin2:

Nadal jestem w Polsce i to ciągle w ruchu ....nie mam na nic czasu , nawet żeby Was poczyać....ale wiem od mojego P. że mamy już internet w domku więc jak tylko wróce do Anglii postaram się Was nadrobić....choć bedzie to bardzo trudne...
A teraz znów zmykam idę za godzinkę z siostra do kina....wieki juz nie byłam i cieszę się jak dziecko.....:-D
Ściskam Was mocno, wszystki które miały wiztyty i też otrzymały dobre wieści gratuluję....resztę, która czeka na swoje wizyty życzę samych dobrych wieści i niezwykle wzruszających emocji....:biggrin2:
A sprawdziło Ci wg kalendarza chińskiego??

reklama
Do góry