reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja mam 176cm i 62 kg, ale w ciąży tyje jak szalona:-(QUOTE]

widzisz to tak jak ja:) tez mam 176 i 62 kg waga - tzn miałam. Wczoraj położna mnie ważyła i mam teraz 72 kg :-) i jakoś wogóle się tym nie przejmuje, lekarka wytłumaczyła mi właśnie w ten sposób że organizm to taki magazyn który zbiera zapasy na gorsze czasy - czyli karmienie:-D w pierwszej ciązy przytyłam 20 kg i w ciągu 6 tygodni wróciłam do swoich ubrań z przed ciązy waga co prawda został 4 kg większa ale rozmiar ubrań ten sam:-)

cześć dziewczynuy! byliśmy wczoraj u doktorka,jak ja lubie patrzeć na małą na usg- leżała twarzyczką do nas a potem wypieła pupcie aż urządzenie doktorowi podskoczyło na brzuszku :-) posłuchalismy tętna. na połówkowe idziemy do specjalisty 9 lutego,bo w 22 tyg podobno najlepiej widac,zrobimy 4D z filmikiem.
co do imienia umówiliśmy sie z M ze jak chłopak to ja wybieram jak dziewczynka to on- no i bedzie Sonia :tak: jeśli chodzi o łóżeczko to kupilismy nie kołyskę ale drewniane,3poziomowe z szuflada i na kółkach ;-)brzuszek mi rośnie ostro, dwa dni temu wyskoczył i zmienił kształt-fajne te zmiany...

cześć dziewczynuy! byliśmy wczoraj u doktorka,jak ja lubie patrzeć na małą na usg- leżała twarzyczką do nas a potem wypieła pupcie aż urządzenie doktorowi podskoczyło na brzuszku :-) posłuchalismy tętna. na połówkowe idziemy do specjalisty 9 lutego,bo w 22 tyg podobno najlepiej widac,zrobimy 4D z filmikiem.
co do imienia umówiliśmy sie z M ze jak chłopak to ja wybieram jak dziewczynka to on- no i bedzie Sonia :tak: jeśli chodzi o łóżeczko to kupilismy nie kołyskę ale drewniane,3poziomowe z szuflada i na kółkach ;-)brzuszek mi rośnie ostro, dwa dni temu wyskoczył i zmienił kształt-fajne te zmiany...

Super :-)
A w którym jesteś teraz tygodniu bo nie masz suwaczka a nie pamiętam ;-)

athena gratuluje synka i dobrych wieści po wizycie:)))

A co do kg to ja widze że mam podobną figurę chyba do zdc.Tylko biust zawsze miałam dośc spory(miseczka D...) Ale musze przyznac że przed ciążą jeszcze w wakacje przez te wszystkie problemy schudłam 8-10kg w miesiąc!!!! także był czas że ważyłam 63kg i zeszłam do ok.54.... Ale moja norma to tak 57kg:))) i dla mnie to akurat a wszyscy do okoła mówią mi"Boże jak ty schudłaś....jak ty to zrobiłaś w takim tempie?" na co odpowiadam że nikt raczej nie chciał by chudnąc w taki sposób jak ja...

czesc dziewczyny mam do was pyatnie.
Czy zdaza sie wam jeszcze wymiotowac??
Ja do 12 tyg wymiotowalam jak kot, na wszystko!!
dostalam czopki i mi przeszlo, a katorge mialam straszna1!!!
od kilku dni zdaza mi sie zwymiocic z rana, a dziś przy okazji narobilam siusiu w majtki!!:szok:
Dziewczyny co mi jest?
Zwieracze puszczaja??:confused:
Dodam jeszcze ze od kilku dni narzekam na bol kosci ogonwej wraz z calym stawem bidrowym, chodze jakbym miala reumatyzm, a boli mnie tak ze nie moge w lozku sie przewrocic!!!
Masaakra, uroki ciazy!!

misialula nie jesteś sama, na początku ciąży wymiotowałam rzadko ale miałam za to okropne mdłości - całodobowe, nic przez nie prawie nie jadłam i nie piłam. Schudłam wtedy prawie 6 kg. Też dostałam wówczas czopki - pomogło trochę ale po nich byłam bardzo senna. A teraz znowu zdarza mi się mieć nudności - tak jakby powtórka z rozrywki.:confused:
Co do bólów to czuję czasem mocny ból w górnej części lewego uda - aż mi trudno wtedy chodzić i poruszam się jak kaczka :szok:
Jak to ujęłaś :) uroki ciąży ;-)

Anik79 sa tacy co maja gorzej ,np ja :-D pod biustem mam 90 a w biuscie w tej chwili 125;/

czujecie ruchy dziecka codziennie??ja co pare dni,pewnie dlatego ze jestem gruba,a dzidzia musi mocno kopnac zebym przez ten tluszcz poczula;p

Ja się melduje po wczorajeszej wizycie. Wczorej nie miałam czasu wpaść.... Wszystko jest w porządku, gin potwierdził, że to chłopiec. Niestety jakiś był wstydliwy bo za nic nie chciał pokazać twarzyczki do zdjęcia. Mój gin stwierdził, że na następnej wizycie też zrobi 4D (gratis) i może wtedy pokaże twarzyczkę do zdjęcie :)
Super wiadomości :-D wstydliwy chłopaczek nie chciał buzi pokazać, żeby nie mówić do kogo jest podobny :-p

Kurcze, to moze nie jest tak zle ze mną... Boje sie tej wagi jak ognia :-( bo w poprzedniej ciąży przytylam 30.... Ja nie wiem jak niektore laski to robią ze przybierają przez całą ciążę 8-9 kilo???
Sprawa indywidualna :-) ja z tego co widzę dużo nie przytyję, bo mimo 3 kg na plusie ( teraz ważę 57) to wszystko poszło w brzuszek, który już ładnie odstaje i w biust co jak pisałam wczoraj jest moim najwiekszym utrapieniem :dry:niedługo będę na nim miała rozstępy jak z Warszawy do Poznania :dry:

Ja też na połówkowe idę jak będzie leciał 22 tydzień :tak: gratuluję rezolutnej córeczki :-D uwielbiam czytać posty po udanych wizytach, aż bije od nich zadowolenie :-)

reklama
Za kilka dni dzien dziadka a mój właśnie umiera;( czekamy juz w sumie tylko na telefon ze szpitala... I zamiast jak co roku świętować dzień dziadka to będziemy płakać w ten dzień...;( I nasuwa mi się taka myśl...Jedni muszą odejść żeby na ich miejsce mogli narodzić się nowi...Ale takie jest życie i trzeba sie z tym pogodzić....Trochę przykre że nie doczekał 3 i 4 prawnuka...;(

Do góry