reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

witam

u nas pomalu jakos leci,nie narzekam.Oliwka noce przesypia budzi sie tylko 2 razy do karmienia.i o dziwo jakos tak sobie radze ze jestem w stanie i zajac sie niunia i ugotowac i pranie wstawic.
po jakim czasie wyszlyscie z maluchami na dwor?

reklama
po jakim czasie wyszlyscie z maluchami na dwor?
Hmmm ja z moich wyszlam jak mial skonczone 7 dni, czyli na drugi dzien po przyjsciu do domu ze szpitala i od tamtego czasu bywamy na spacerach codziennie, zdarzalo sie ze mlody bywal w wozeczku na tarasie od 10-22 :-).

witam dziewuszki
Oli dzieki
wiecie con od dwuch dni sladu po kolkach nie ma- podaje nadal espumisan regularnie 3 razy dziennie po 4 krople i chyba jest efekt wiec na razie wstrzynuje sie z simplex.
milego dzionka

anulaws - a to dawkowanie to ktoś Ci ustalił, czy sama tak? I dajesz przed jedzeniem?

Helloo

Wczoraj mialam kryzys :-( az sie na wieczor poplakalam. Chyba za duzo bym chciala a nie zawsze wszytsko da sie zrobic i wszystko pogodzic zeby dobrze bylo. No i tak wczoraj pokrzyczalam na corcie :-(za nic w sumie, chyba tylko musialam sie wyzyc i padlo na nia :-(ona biedna tak bardzo mi pomaga i wszystko chce robic, jakby mogla to sama by braciszka kapala i karmila a mama wredota jeszcze pokrzyczala. Oj jakiego moralniaka mialam strasznego:zawstydzona/y:i przepraszalam ja z milion razy, tulilam i calowalam i do tego razem plakalysmy jak bobry. Dzis juz jest dobrze poryczalam jeszcze wczoraj w rekaw mezowi i mi ulzylo jakby ciezar ze mnie spadl. Stwierdzilismy wczoraj, z echyba sexiku brakuje i dlatego taka drazliwa jestem :sorry2:

Dzis mialam ciezka noc Alanek sie bufdzil co 2 godziny. A jak on zasnal to Sandrusia sie budzila i tak biegalam miedzy pokojami. Rano taka spiaca bylam ze ledwo oczy moglam otworzyc. Pierwsza taka noc od miesiaca. Zawsze spi i budzi si etylko raz czy dwa adzis pobil rekordy. I sama nie wiem czemu tak czesto wstawal :sorry2:

adapterek fajnie, ze jestes :-)

ewa ale masz spiochy te corcie swoje :-)

Kobietki czy ktorys dzidzus po miesiacu budzi sie jeszcze co 2 godziny w nocy na karmienie?
Kluseczko, dzisiaj Michas skonczyl 7tygodni, a wieczorem jada o nastepujacych godzinach:
20, 23, 3 (ewentualnie 4), pozniej 6 (ewentualnie 7), bywaja noce kiedy budzi sie o 2, pozniej o 4, a jeszcze jakis czas temu spal od 23 do 4:30 :-).

Kluseczko, dzisiaj Michas skonczyl 7tygodni, a wieczorem jada o nastepujacych godzinach:
20, 23, 3 (ewentualnie 4), pozniej 6 (ewentualnie 7), bywaja noce kiedy budzi sie o 2, pozniej o 4, a jeszcze jakis czas temu spal od 23 do 4:30 :-).

Kurcze to ja nie wiem co zrobic wydaje mi sie ze Mati wstaje za czesto.

MARTUSIA- wspolczuje nocki. Stresy niestety sa nieuniknione szkoda ze padlo na corcie ale ona wie ze ma kochana mamusie:tak:i ze nie chcialas.

Ku

annya w sumie to tak polozna mowila zeby dawac rano i wieczorem po 3 krople chybaze mialaby ataki to jeszce ze 2 razy w poludnie, kolezance znowu lekarz zalecil 5 kropli 4 razy dziennie wiec suma sumarum wykombinowalam 4 krople 3 razy dziennie i na razie efekt jest.te kropelki nie uzalezniaja.

kasiab415 ja wyszlam po 4dniach - najpierw tak na pol godzinki a teraz prawie caly dzien na dworze jest

Ostatnia edycja:
Kobietki czy ktorys dzidzus po miesiacu budzi sie jeszcze co 2 godziny w nocy na karmienie?

Kluseczko moja kochana... Olcia moja tak sie budzi. co 2 godz z zegarkiem w reku... choc zdarzy jej sie czasem mamusie zaskoczyc i np jak wzoraj spac od 22 do 3... a potem juz ladnie co 2 h. Ale zazwyczaj to jest kilka pobudek nocnych i to jest jak najbardziej normalne.

reklama
A moja Gabi...az jestem zaskoczona:-)calkiem odwrotnie niz Viki,zasypia kolo 23 a budzi sie na jedzonko gdzies kolo 2 no i spi do 6,7 Viki tez budzila mi sie co 2 h

Do góry