reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Czesc
Od dwóch dni walczymy z bolącym brzuszkiem. To jest okropne jak nie można pomoc swojemu dziecku:-(
Jutro na kilka dni przyjezdza moja mama. Może wreszcie zjem obiad o rozsądnej godzinie ;-)

reklama
a u nas dzionek super, kropelki fantastycznie podziałały, choć dzisiaj już nie podałam, to mała pięknie mi zakupkowała chyba ze trzy pieluszki :-D:-D już się swiadomie uśmiecha jak się ją zaczepi czy coś do niej powie :-D ale się cudak robi :-) Julinka właśnie zasypia, a mały aniołek pojadł i padł. Ciekawe o której wstanie, muszę ją uczyć wcześniejszego wstawania, bo rano wstaję napełniona mlekiem i całą piżamę mam w mleku :-D:-D bleeee ;-)

Mój Dzieć w ciągu dnia rzadko przesypia więcej, niż 1,5 godziny. Dopiero wieczorami drzemka wydłuża się do 3 godzin.
Natomiast w nocy budzi się 2 razy - między 2 a 3.30 i analogicznie między 5 a 6.30 :-)

Hej mamsie
ja to juz coraz zadziej zagladam...i to nie to ze nie chce tylko czasu znalezc nie moge...
Jak maz jest w domciu to staram sie tez z nim jak najwiecej czasu spedzic, probuje tez ile sie da snu zalapac, ogarnac domek i nawet nie zuwazam jak dzionek zleci...
no i warto wspomniec ze moja niunka jest calkeim absorbujaca mala istotka.... nie przepada za dlugi drzemkami...ani za lezeniem w lezaczku... a za to uwielbia jak sie ja nosi i poswieca duzo uwagi(ahhh dzieki rozpieszcaniom mojej familiadki)
U nas nocki tez wygladaja tak ze kladziemy malutka najpozniej o 21 ale roznie zasypia czasem nawet o 23-24... pierwsz sen trwa przewaznie jakies3-4h a pozniej co 2h pobudka...najgorsze jest to ze jak budzi sie w nocy to ani mysli zasypiac spowrotem....ostatnio jak sie obudzila o 3 w nocy to do 6 nad ranem probowalismy ja polozyc spowrotem.
Ariada pytalas co na brzuszek...nam pomogly kropelki colief infant drops... nie wiem czy sa dostepne w Polsce ale ogolnie cala idea tych kropelek jest by zneutralizowac lektoze ktora jest w mleku i na ktora uklad pokarmowy maluszka nie jest jeszcze wystarczajaco dojrzaly... stosujemy je przy wiekszosci karmien w ciagu dnia i wieczoru...
a jesli juz boli brzuszek to pomaga lekkie pobujanie na kolanku czyli sadzam corcie i delikatnie w gore i w dol...

A my mieliśmy dziś straszną noc. Piotruś o 4 obudził się na jedzenie jak zwykle. A poneważ on najpierw jest marudny dopiero potem zaczyna płakać stwierdziłam, że najpierw zmienię mu pieluchę. Odwróciłam się, żeby założyć kapcie. A mały w tym czasie zrobił sie bordowy :szok::szok: nie wydawał żadnych dźwięków tylko minę miał jakby płakał, nie mógł zaczerpnąć oddechu. Biegiem go złapałam na kolana głową w dół i popleckach odkasnął i wypluł trochę śliny.
Nie wiem czy źle połknął ślinę :-:)-( czy to ten słynny bezdech.
Może któraś z Was miała do czynienia z bezdechem i może opisać jak to wygląda? jak często może się pojawiać?
Całą noc już spał z nami, boję się teraz odkładać go do łóżeczka :-(

Mój Filip tak ma jak je to czasami zapomina oddychać i robi się strasznie bordowy a potem dostaje napadu kaszlu i złości jakby to była moja wina że zapomniał o oddychaniu.A najgorsze jest to że nie wiem co robić żeby sobie przypomniał bo czasami ten bezdech trwa przerażająco długo :wściekła/y:
Wczoraj zinwestowałam w Esputicon (zamiennik Espumisanu bo go nie było) i dzisiaj mały obudził się bez bólu brzuszka leży sobie grzecznie z "bananem" na buzi i tylko gada do siebie, aż miło popatrzeć :-)

Ja na brzuszkowe sprawy zamowilam Lefax, zbaczymy jak bedzie sie sprawdzal, bo w naszym wypadku espumisan srednio skutkowal.

hej dziewczynki

u nas nocka ...moze byc zajelo mi tylko ponad godzine by mala polozyc spowrotem do lozeczka jak sie okolo 2 w nocy obudzila...pozniej obudzila sie ok 4 ale mezus sie nia zajal i jemu juz spac nie chciala, no to dostala bonusa i polozylismy ja do siebie do lozka...ohhh strasznie to lubi..ja tez ale nie chce jej przyzwyczajac, bo pozniej bedzie problem by ja odzwyczaic.no i jak polozylismy ja do nas do lozeczka to pospala ok 5h!!!szok! oczywiscie z malutkimi przerwami na postekanie przy kupce i przy okazji malym przebudzeniu sie :) ale i tak niezle :)

reklama
Gosiu, witaj :-D miło Cię widzieć z powrotem :-D:-D

witajcie kochane, u nas nocka super. Julinka standardowo pobudka raz nad ranem na smoczusia, a Anulka przebudziła się o 5, troszkę pojadła i spała do wpół do 9 :-D:-D dzisiaj dzionek ładny, ale bardzo gorący... ale coś się chmurzy i nie zdziwię się jak burza będzie...

Monia, a ile zapłaciłaś za ten Esputicon, jeśli można spytać?

Pozdrawiam Was babeczki, udanego popołudnia :-D

Do góry