reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Andzia, ciężko powiedzieć, il zjada. Jak śpi i się obudzi, to zjada 90-130ml i idzie spać dalej. Ale w porze aktywności, kiedy nie śpi od 7 do ok.14 (tak, jak dzisiaj), to co chwilę się domaga butli, ale pociągnie ze 30-40 i wypluwa... a za chwilę znowu marudzi. Nie wiem, czemu tak robi, ale strasznie to męczące :-(

reklama
Kiedy on podrośnie na tyle, żeby już jakąś zabawę można było uskutecznić, a nie tylko butla i butla? :dry:

Cypisia czyżbyś nie lubiła grać w butelkę??;-):-D:-D:-D

A mój Benio wczoraj wyjątkowo grzeczny był na wieczór i w nocy:tak: M. pojechał na lotnisko po swoją mamę i nie było go kilka godzin - bo do lotniska kawałek jest. Trochę się bałam, że Młody zacznie mi marudzić i sobie nie dam rady z uspokojeniem go i jak M. wróci, to zastanie nas oboje ryczących wniebogłosy. Ale mój kochany Beniutek zjadł sobie kolację (karmił się cycami od 21.00 do 23.00) i grzecznie zasnął. Bez problemu dał się ułożyć w łóżeczku i spał do 4.15. Potem karmienie i sen do 8.00, znowu karmienie i sen. I obudził się dopiero o 10.30 - dając tym samym mamie czas na prysznic i wtrząchnięcie połowy śniadania:-D

Ja już nie pamiętam co to spokojne śniadanie. Ciągle jem je w biegu.
Ostatnio mojemu P wyprawke do pracy robie o 5 rano, wtedy mała jeszcze spokojnie śpi.
A co do prysznica - Martusia pisała że zabiera swojeg malucha ze sobą do lazienki. Też tak robie od 2ch dni, i o dziwo jest tam spokojna jak nie wiem. Ustawiam ją w koszyczku i jeżeli leci woda a potem słychać suszarke - dziecka nie ma. Najczęściej przy tych odgłosach usypia ;-)a ja mogę spokojnie się umyc.

witam sie i ja
no i Nadia ma kolki-wczorajszy wieczor i noc koszmar-.kto wymyslil te pieprzone kolki-zeby takie malenstwo musialo sie meczyc.na dodatek cale iasto przejechalam za nowymi kroplami i oczywiscie w zadnej aptece nie ma!!! sa w hurtowniach ale do aptek jeszcze nie doszły no ale mozna zamowic,kurcze i kupie na razie espumisan mam nazieje ze pomoze.matko ona ma dopiero 12 dni!!!!!!!!!!straszne-no tak mi jej szkoda:-( no a ja z tego wszystkiego mialam cisnienie kolo 200. polozna az sie wystraszyla ,kazala kotrolowac i jak co to do lekarza bo takie jest niby przed stanem przedzawalowym:szok::szok: jeszcze zawalu mi brakuje-zartuje:p:-p milego dnia
minutka ciesze sie ze u Ciebie ok:)

Własnie wróciliśmy z pierwszego spacerku. Przez ten szpital mamy małe zaległości.
Mały zadowolony śpi i uśmiecha się przez sen. Ogólnie coraz z nim lepiej. Chyba się zaklimatyzował i jest szczęśliwy. Ja tak samo jak Ty Ariada-wszystko robię w biegu. Jak karmiłam go tylko butlą to przesypiał nawet 4,5h jednorazowo. Od kilku dni je z piersi-no i czesciej się budzi. Nie mam kiedy się wyspać. Jest jeden plus-ze mały spokojniejszy jest i nie ma kolki-jak w szpitalu. Ogólnie nie mam złego dziecka-chciałabym,aby wiecej spał- bo nieraz ledwo zaśnie to mu sie cycus przypomni i chce pospac przy nim. Moze wkrotce sie to wyreguluje troszke. Inaczej dalej bede chodzic jak duch.

Anulaws- moj mały na kolki w szpitalu miał zalecone- espumisan -4razy dziennie po 5 kropli. A w razie mocnego ataku dostawał czopek viburcol. w drugiej dobie stosowania espumisanu przeszło. Ale bierze zapobiegawczo do teraz-bo ma osłabiony organizm po antybiotyku i dopiero dochodzi do siebie.

Ostatnia edycja:
Mam nadzieje ze nie oberwie mi się za wstawienie tu zdjecia ;-)

Czy któraś z Was robiła już maluchowi paszport?? Jeśli tak to proszę o podpowiedz... czy takie foto bedzie ok???
Za miesiąc lecimy z synkiem do PL i niebawem bede wyrabiala Filipowi paszport.
Okazuje sie ze zrobienie takiego zdjecia maluchowi nie jest taka prostą sprawą :baffled::baffled::baffled:
Oczka otwarte są:tak:
główka na wprost :tak:
na białym tle :tak:
uszu nie widać bo mój Fifiak ma uszka "przyklejone" do główki:-D
buźka miała być zamknięta ale wydaje mi się ze to niemożliwe u takiego maleństwa.:cool2:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 32
hello !

moja kochana coreczka urodzila sie 22.06
...dolaczamy wiec do grona czerwcowek :sorry2:

(Filipek jest sliczny -moja nie chce spac na wprost... :frown:
tylko na prawym boku... jak ja w czasie ciazy...:-/ )

Hej

Ja dzis jak maly samochodzik heehe :-D wczoraj si ecaly dzien lenilam to dzis trzebabylo nadrobic ;-) pospalismy dzis do 10.30 :tak::-D chatka posprzatana, ubrania poprane, poprasowane, obiad z dwoch dan ugotowany, dzieci dopilonowane i pojedzone :tak: tylko ze spaceru nici bo dzis nie za ladnie na dworku i wieje wiatr. Teraz pije kawke i sie odprezem przy neciku ;-)starsze dziecie bajke oglada a mlodsze kima :-)

Byla dzis u nas helth visitor jakas tam polozna srodowiskowa ;-)maly wazy juz 4940gr :-D ma 55cm (mozliwe to zeby w ciagu miesiaca urusl o 4cm :confused:) bioderka ma w porzadku, i jajeczka tez ok :tak:ogolnie maly rozwija si e prawidlowo, jest bardzo silny, ladnie prosto trzyma glowke i ladnie wodzi oczkami dookola :tak:pogadalysmy jeszcze o duperelach i za 2 tyg kolejna wizyta a za 4 tyg szczepienie.

Przyszedl mi dzis tez list z osrodka zdrowia. Mam sie umowic na wizyte w ciagu dwoch tygodni. Zastanawiam sie czy moge isc jak jeszcze krwawie czy lepeij poczekac az wyleci wszytsko :sorry2:

Cypisia moj maly sie karuzelka juz interesuje. Bardzo lubi jak gra muzyczka no i oczkami wodzi za zwierzakami na karuzeli. Grzechotkami jeszcze sie nie bawilismy.

Ariada moj maluch tez lubi dziwne odglosy ;-) zasypia bez problemow przy odkurzaczu, wirujacej, pralce czy wlaczonej suszarce ;-) wydaje mi sie ze lecaca woda z kranu dziala na niego usypiajaco ;-)

anulaws wspolczuje kolek :-( osobiscie nie wiem co to kolka ale kolezanki opowiadaly jak maluszek sie emczy a z nim i rodzice.

kamireszel a to zdjecie do paszportu mozna samemu zrobic :confused: nie trzeba isc do fotografa :confused:
Ja mam formularz na paszport, ale jeszcze do niego nie zajzalam :sorry2:

reklama
No to ja po zdjeciu szwow :) i po pierwszym spacerku mala zadowolona ja tez tylko padnieta w nocy bedziemy mialy gosci z niemiec :-) wiec teraz sprzatamy :-)

milego wieczorku :-)

Do góry