madziumba
czerwcowa mama 2009
Witam wszystkie mamuski.Właśnie dołączyłam do waszego grona.Będę szczęśliwą mamusią bliźniąt 26 czerwca.Pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.
Witam :-), rozgość się!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam wszystkie mamuski.Właśnie dołączyłam do waszego grona.Będę szczęśliwą mamusią bliźniąt 26 czerwca.Pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.
Maleństwo z tego co wiem, lekarz ma obowiązek dać ci zwolnienie do przewidywanego dnia porodu, więc nie musisz dwa tygodnie wcześniej na macieżyński. Gorzej jak nie urodzisz do terminu porodu. Nie bardzo wiem co wtedy, ale wydaje mi się, że jak lekarz dalej wypisze zwolnienie to nie ma problemu.
Jestem kadrową, ale od niedawna i takiej sytuacji nie przerabiałam, dlatego nie wiem.:-)
Maleństwo z tego co wiem, lekarz ma obowiązek dać ci zwolnienie do przewidywanego dnia porodu, więc nie musisz dwa tygodnie wcześniej na macieżyński. Gorzej jak nie urodzisz do terminu porodu. Nie bardzo wiem co wtedy, ale wydaje mi się, że jak lekarz dalej wypisze zwolnienie to nie ma problemu.
Jestem kadrową, ale od niedawna i takiej sytuacji nie przerabiałam, dlatego nie wiem.:-)
Dzien dobry wszystkim
Milkada- bardzo dziękuje za pomoc zastanawiam sie tylko kiedy spakowac taka torbe????
Lenka tez mam problemy ze spaniem..zreszta kto nie ma? na boku bola plecy i zebra, na plechac niewygodnie i ciezko sie oddycha i tak w kolko sie krece, plus wyprawy do toalety i pol nocy przespie pol sie krece, i jakgorsze ze rano do pracy wstac trzeba, ale jeszcze 4 tyg pracy. Ojjj sporo troche ale mam nadzieje ze dam rade:-)Witam z rana.
Całą noc się męczyłam i jakoś nie mogłam sobie pospać. Już drugi dzień mam taki dyskomfort. Mały wierci się na wszystkie strony a ja nie potrafię się ułożyć do snu. I wogole czuje naglący czas- boję się,że urodzę i niezdąże wszystkiego przygotować.
Dziś wybieramy się na jakieś zakupy- moze następną noc prześpię spokojnie.
Dużo teraz mówicie o szkole rodzenia-chętnie bym poszła na takie zajęcia- napewno troszkę spokojniejsze będziecie. Niestety u mnie kurs kosztuje 250 zł- chodze prywatnie do lekarza- i wydałam już majątek.
To moja pierwsza ciąża i czasem boję się,że podczas porodu np. zapomnę oddycha, że nie dam sobie rady-wiem,że to wydaje się głupie-a jednak tak myślę. Oj jakbym chciała to mieć za sobą...
Witamy :-)Witam jestem nowa I dopisuje sie termin mam na 16 czerwca powoli zaczynam sie bac tego co mnie czeka na porodowce (to moj pierwszy bobas) Pozdrawiam cieplo )
Lenka dbaj o siebie...odpoczywaj ile wlezie ...bo dzialasz teraz za dwoch.Dzień dobry.
Witam po weekendzie. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa (po raz pierwszy w ciąży), ...Masakra.
Ewunia wiesz ze trzymam za Ciebie kciukasy, nie daj sie wredocie wiem ze ciezko ale dajesz soebie z nia rade:-)cholera gdyby nie ta teściowa francowata....
...
wow gratulacje, witamy oczywiscie "podwojnie"Witam wszystkie mamuski.Właśnie dołączyłam do waszego grona.Będę szczęśliwą mamusią bliźniąt 26 czerwca.Pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.
A tak w ogole chyba mam problem...
Ostatnio jak bylam u poloznej pytala mnie czy licze ruchy, szczerze mowiac nie, bo jak miala mniej ruchliwy dzien to bralam sie za doplera by posluchac jej serduszka i wszytsko oki stres znikal. A teraz glupia naczytalam sie na necie ze zmiejszona ruchliwosc jest pierwszym z sygnalow ze dzieje ze cos zlego (ahh te moje czarne mysli)ze nawet sluchaj serduszka mozna stwierdzic ze wszytsko ok, a jesli sie slabo rusza to moze cos sie dziac. W piatek skalala jak na trampolinie, ale w sobote i niedziele jakos tam mniej, dzisiaj tez jeszcze mnie nie pomeczyla, i nie moge sie doliczyc tych 10 ruchow w jednym ciagu. A poza tym ona sie bardziej wierci, wypychajac jakies czesci ciala niz gdzies przywali.
Ahh wy narzekacie na nadmierna ruchliiwosc a ja na spokoj... troche sie martwie, moze powinnam podejsc dzis na oddzial w szpitalu by sprawdzili ze wszytsko OK.....
Witaj serdecznie, z tego miejsca, na początku pragnę Ci pogratulować podwójnego szczęścia!!! życzę aby było wszystko dobrze z dzieciaczkami czuj się u nas jak u siebie :-)Witam wszystkie mamuski.Właśnie dołączyłam do waszego grona.Będę szczęśliwą mamusią bliźniąt 26 czerwca.Pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.