reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dominika tak to już jest ze bardziej przezywamy czyjś ból niż swoj własny wiem cos o tym bo jak moja przyjaciółka rodziła to wisiałam na telefonie prawie dobę -nie pytaj jaki rachunek za telefon zapłaciłam mieszka we włoszech :D

Trzymam kciuki może już jest po ... teraz cieszy sie maluszkiem i zapomniała juz o bólu :D

reklama
Czesc dziewczyny. No i bylam dzisiaj na tym usg 3d niesamowite wrazenie :) polecam ;] jezeli macie taka mozliwosc. Ale niestety dzisiaj dorwala mnie chyba jakas opryszczka w kaciku ust. Martwie sie czy moze jakos wplynac na małą. Może któraś z was też miała i wie co mozna spokojnie stosowac, bo jutro sobote a do lekarza pojde dopiero w poniedzialek,a do tego czasu zyc nie bede mogla!

Mi na opryszczę pomaga SUDOKREM (do stosowania na pupę niemowlaków). Szybko wysusza. A tego co wiem, to opryszczka w ciąży nie jest groźna, dopóki nie przeniesie się na organy płciowe. Jedynie na to trzeba uważać. Powodzenia :-)

Właśnie wróciliśmy z spacerku z nad dąbrowskiego zalewu -łabedzie jadły z ręki , słoneczko przygrzewało , dookoła lasek i w miare świeże powietrze .
wziełam sie za nadrabianie wontku a tu prosze chrusty, truskaweczki-rozpieszczasie sie drogie panie:-D:-D:-D , a mi aż jest przykro bo niemam żadnych zachcianek ,jem co jest w lodówce :confused::confused::confused:.

AgaNow witaj na forumm

Wszystkim słonecznego wekendu.

A tak mi sie zauważyło że dawno kluseczka tu niezaglądała, mam nadzieje że wszystko dobrze.:tak:

To jest ewidetne dreczenie psychiczne, mówie o tych truskawkach ;-)Uuuuuuuuuuuuuuuuwielbiam truskawy i jak narazie wspomagam sie kompotami, ale mrozonki to tez dobry pomysł :-)

Ja polecam jeszcze truskawke homogenizowana...tez pychota...wczoraj kupilam sobie 2 ;-)

Czesc dziewczyny. No i bylam dzisiaj na tym usg 3d niesamowite wrazenie :) polecam ;] jezeli macie taka mozliwosc. Ale niestety dzisiaj dorwala mnie chyba jakas opryszczka w kaciku ust. Martwie sie czy moze jakos wplynac na małą. Może któraś z was też miała i wie co mozna spokojnie stosowac, bo jutro sobote a do lekarza pojde dopiero w poniedzialek,a do tego czasu zyc nie bede mogla!

Ja mialam juz chyba z 2 razy opryszczke...smarowalam pasta do zebow bo nie bylam pewna czy mozna jakies mascie stosowac. Z tego co wiem to opryszczka wargowa nie jest grozna dla dziecka, zwlaszcza ze juz jestesmy w II trymestrze. Ja mialam na samym poczatku ciazy...mam nadzieje ze zadnego wplywu na Malenstwo to nie bedzie mialo. W przypadku opryszczki narzadow plciowych to juz jest problem...ale Ciebie to nie dotyczy:-)

Czesc.Jestem dzisiaj pierwszy raz na tej stronie. Też mam termin na czerwiec.Data 10 czerwiec 2009.

Witaj!

Nika jak najbardziej moge jesc, tylko gdzie dostac truskawki w lutym ;-).
Kiedys mialam taaaaka wielka ochote na truskawki i musze Ci powiedziec, ze zapomnialam o nich AZ do wczoraj :-D:-D:-D:-D.

Rozumiem...sorki za przypomnienie;-) Ale uwierz mi ze daleko im do tych z lata...wiecej chyba sie nie skusze, lepiej homogenizowana zjesc:tak:

A ja posprzatalam, zrobilam prawie obiadek i teraz lezakowanie...sloneczko wychodzi u mnie ale chyba nie chce mi sie nigdzie lazic...po prostu sobie poleze i poszukam na allegro ubranek dla mojej Niuni:-D Milego dnia

Malutenka - ja miałam taką opryszczkę na początku ciąży. Posmarowałam zoviraxem i bardzo szybko zeszło. Dziewczyny mają racę, opryszczka wargowa nie jest niebezpieczna ( tylko na narządach płciowych), ale uważaj żeby Ci się nie przeniosła. Lepiej szybko wyleczyć.

Sylwiaa - zatkany nos to częsta dolegliwość w ciąży. Mi też utrudniała spanie. Prawdopodobnie odczucie to potęguje suche powietrze w pokoju ( kaloryfery). Jak masz możliwość, to użyj nawilżacza. Ja używałam soli fizjologicznej do płukania nosa ( rano i przed snem) i jest zdecydowanie lepiej, nawet krwawienie zniknęło. Polecam.
Co do spania, to już nie pamiętam przespanej nocy! Nie mogę zasnąć ( i to niezależnie jak bardzo jestem zmęczona i o której się kładę) a potem budzę się w nocy kilka razy! Masakra! A do tego śnią mi sie takie głupoty, że hej! Bardzo realistycznie odczuwam wszystkie emocje ze snów i zdarzyło mi się np. parę razy ryczeć przez sen, aż się obudziłam ( męża zresztą też;-) ) Całe szczęście nie ma problemów żeby odespać potem w dzień;-) .

Witam wszystkie panie:))
Również te nowe czerwcóweczki!!!

Zajeło mi troche czasu zeby poczytac te kilka stron co napisałyscie i no własnie chrusty, truskaweczki ech..... zjadłoby sie ale u nas nie widziałam truskawek bo napewno kupiłabym sobie.To prawda ze jak sie karmi truskawki napewno jesc nie wolno wiec pewnie nam tak wypadnie jak bedzie sezon bedziemy pewnie tylko patrzyły jak reszta domowników sie zajada.

No a ja w koncu doczekałam sie na mojego mężulka bede go miała jeszcze przez tydzien musze sie nacieszyc zeby później tesknic znów kilka tyg ech.....cóż zycie.

U nas pogoda piekna ale po praiwe pół dnia sprzatania, gotowania nie chce mi sie nawet nigdzie isc moze jutro gdzies sobie pojedziemy do jakiegos centrum handlowego i moze jakies ciuszki bym juz kupiła,taka mam chec cos kupic ale nawet niewiem co bedzie mam nadzieje ze moze w poniedziałek na wizycie sie dowiem o ile malenstwo sie pokaze.

Miłego dnia zycze wszystkim :))

Ja polecam jeszcze truskawke homogenizowana...tez pychota...wczoraj kupilam sobie 2 ;-)

A co to są truskawki homogenizowane?? :confused:

A ja dziś zdałam wewnętrzny egzamin teoretyczny na prawko i od poniedziałku rozpoczynam jazdy :-D

Dzisiaj taaaaka boska pogoda była, jakby wiosna przyszła. Ale złapałam takiego mega lenia, że nie zrobiłam NIC! I nadal mi się nie chce, co najgorsze :zawstydzona/y:

reklama
Truskawka homogenizowana to taka zmiksowana i zamrozona truskawka....sprzedaja w takich malych opakowaniach jak lody np. Ja wczoraj w Realu kupilam, ale robi to olsztynska chlodnia wiec nie wiem czy u Ciebie tez taka w sklepach jest:confused:

Do góry