Dzien dobry
Niedawno wstalysmy, wlasnie konczymy jesc sniadanko i zaraz zbieramy sie na spacer i do urzedow pozalatwiac pare spraw :-)
Sandrusia zasmakana, meza gradlo boli i trez katar sie przyplatal. Ja jak narazie sie trzymam
Zdrowka dla wszytskich chorych zyczymy.
Co do dzidziusiowych rzeczy to ja tez uwaza, ze nie wszytsko musi byc nowe. Wazne, zeby mialo rece i nogi czyli ladnie wygladalo. My mamy juz ciuszki od kolezanki po jej corci i przywioze tez troche po Sandrusi. Lozeczko i komode moge kupic uzywane bo to ktore bym chciala to w sklepach bardzo drogie jest. A jak kupimy uzywane to i tak chce je odmalowac bo chcialabym bialy kolor. Wozek i taki koszyk ala kolyska (wkleje potem na zakupach) to chyba nowe kupimy, choc kto wie moze sie trafi taka kolyska na amazonie czy ebayu ;-) Pewnie jeszcze pare ubranek dokupie ale napewno nie bede szalaal, a wogole to w sklepach teraz wszystko jest wiec jak cos bedzie potrzebne to sie w trakcie spacerku dokupi.
Co do mieszkania to jestesmy w fajnej sytuacji bo tutaj mamy mieszkanko na jednym pozionie.2 podwojne sypialnie, salon, kuchnia itd Narazie corcia spi z nami, a jej sypialnia sluzy jako pooj bawialny, ale niedlugo ja przeneisiemy do jej pokoiku, a w nasze sypialni, bedzie miejsce na komode i lozeczko dla dzidzi. W Polsce mamy swoj dom. Cala gora 100m2 jest ansza, a pod nami mieszka moj tata. Gora stoi i czeka az wrocimy. Mamy 3 pokoje wiec miejsca jest sporo. Gdziebysmy nie chceli byc to i tak sie pomiescimy ;-) Z tym, ze ja wole byc tu
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
:-)
Cypisia nie denerwuj sie i nie nie straesuj tak bardzo. Napewno podolacie z remontem w domku. Zdazycie na czas. Tak to jest, ze przy pierwszym dziecku chce sie wszystko zalatwic na tip top. Moja poprzednia ciaze caly czas trwal w domu remont. Maz konczyl jak bylam w szpitalu z corcia na rekach, zrobil, posprzatal i wrocilam do domku na gotowe. Tak, ze nie nic sie nie martw jak bedzie trzeba to pewnie z rodzinki ktos przyjedzie i pomoze mezowi
Pixella sorki ze tak pytam, ale nie kupujecie wogole lozeczka dla dzidzi ??
Caly czas bedzie z Wami w lozku dzidzius spal ??
Kalla witaj
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Tez jestem z Irlandii Polnocnej ;-)
Pozdrawiam :-)
Suniva pisze:
A ja mam mega doła, schizuje, że coś jest nie tak, bo wcale nie czuję ruchów maluszka:-( to już prawie 17 tydz. druga ciąża, powinnam już przecież coś czuć, chociaż troszkę a tu nic, zupełnie nic. Jeszcze 2, 3 tyg. temu wydawało mi się, że coś tam zaczyna się dziać, ale nie byłam pewna czy to to, a od tamtej pory cisza. Pierwszy raz w tej ciąży ogarnął mnie taki niepokój, wczoraj ryczałam jak głupia z tego powodu , mój K nie wiedział jak mnie pocieszać:-( Dobra, sorki za to marudzenie, ale musiałam się trochę wygadać..
Sunniva nie denerwuj sie. Ja ruchy takie konkretne poczulam w 17 tc i to tak z dnia na dzien. W sobote bylam u kolezanki i mowilam, ze sie boje bo nie czuje rochow dzidzi, a w niedziele rano dostalam dwa solidne kopniaki.
Cypisia pisze:
U mnie dzisiaj zdecydowanie lepszy nastrój
![|-D :biggrin2: :biggrin2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/biggrin.gif)
Moja teściowa jest jednak niezastąpiona!
Cypisia ciesze sie ze jestes w lepszym nastorju:-) Super, ze masz taka fajna tesciowa i fajny z nia kontakt.
Zobaczysz wszystko sie pouklada
Zielona 2909 gratuluje zakupu mieszkania
Nanya co do smoczka to wydaje mi sie ze wszystko zalezy od dziecka i od tego czym bedziesz karmic. Kolezanki ktore uzywaly tylko mleka modyfikowanego nie uzywalywogole smoka. A ja karmilam do 6 msca tylko piersia i gdyby nie smoczek to corcia 24 na dobe siedzialaby mi przy cycu. Dlatego opszukiwalam ja smokiem. Miala go do 2 urodzin i nie uwazam zeby to bylo cos zlego. Teraz tez zakupie dla maluszka.
Zycze powodzenia w oduczaniu od pieluchy. Nie umiem nic zabardzo doradzic bo u nas oduczanie trwalo 3 dni. Mala miala wtedy rok i 8mscy. Poszlo ekspresem no i mala nie bala sie nocnika, ale to chyba dlatego ze siedzialysmy razem na kibelkach w lazience i tlumaczylam duzo coi po co. Zdjelam pieluszke i chodzila w majteczkach po domu i co chwile ja wysadzalam, troche jak nie zdazylam sie posiusiala i wtedy nie przebieralam od razu i tlumaczylam z ezawsze ebdzie mokro jak nie zawola siusiu i po 3 dniu podbiegla do mnie i zawolala: Mamusiu siusiu :-):-) Mam nadzieje, ze i u Was tak szybko pojdzie
Basia1983 trzymamy kciuki :-)
MalaM gratuluje synusia
:-)
Ciesze sie ze wszystkow potrzadku z dzidzia :-)
Ide sie szykowac bo w koncu z domu wogole nie wyjde ;-)
Milego dnia ;-)