reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Kluseczko wydaje mi się że z tym usg to też zależy od szpitala i lekarza czy tam położnej
Mam 4 koleżanki które rodziły w Irlandii i miały tylko jedno max dwa usg przy czym to drugie było w dniu porodu
Każda z nich pierwsze usg miałam dopiero w 5 mies

reklama
Martusia dzięki za podtrzymywanie na duchu ,a z moim suwaczkiem to coś sie zchrzaniło wogóle sie nieprzesówa i taka jakaś miniaturka nic niewidać a tak się starałam hihi
a co do USG to ja ich miałam już 6 ! a w poniedziałek będzie pewnie następne.

Załączniki

• 204.gif
    204.gif
    43,6 KB · Wyświetleń: 54
Do szkoły rodzenia chodziłam poprzednio, bardzo polecam:tak: Najfajniejsze było zwiedzanie porodówki, bo bardzo bałam się nieznanego i nie wiedziałam co dzieje się po wejściu na izbę przyjęć. A tak położna oprowadziła nas po kolei, tak jak to miało wyglądać w dniu porodu aż do oddziału położniczego, gdzie leżały już mamusie z maluszkami. Naprawdę bardzo mi to pomogło i mniej się bałam:tak: Teraz nie będę chodzić bo w sumie rodziłam tak niedawno i wszystko pamiętam;-)

kalina malina, pixella trzymam kciuki za Wasze USG

kluseczko piękny suwaczek:-) a z tą szkołą rodzenia to nie będzie za późno, ja zapisałam się na początku 7 miesiąca i moja ciąża była najmłodsza w naszej grupie, kilka dziewczyn nawet nie dotrwała do końca bo już urodziły:tak:

zdrówka dla chorowitków, tych dużych i tych małych (mnie też coś bierze, gardło mnie strasznie boli:baffled:)

Dzieki kochane :) czyli na szkole rodzenia zdaze :) Co do USG to jednak wolalbym je miec czesciej no i trohe jestem rozczarowana tym szpitale ale mysle ze to bardziej hormaony niz powody.

Ja mam pytanie z innej beczki- bole podbrzusza- dzisiaj w nocy mialam koszar- ale nie chce go opowiadac- potem snilo mi sie ze tak strasznie bolal brzuch przez moment ze sie zwijalam sie z bolu. Obudzilam sie z pelnym pecherzem 3 raz dzisiaj w nocy - wiec myslalam ze to bylo pryczyna- ale brzuszek boli mnie dzisiaj caly dzien- czesto biegam siusiu i czuje sie jakby bioderka mi sie rozsuwaly co chyba jest normalne- ale ten bol nie troche niepokoi. Czy wy nadal miewacie bole na tym etapie?

Tau mam taka nadzieje- ja sobie stara sie to roznie wytlumaczyc- ze mozze jestem troche przeziebiona i pecherz sie szybko napelnia a moze to zaparcia albo to ze sie garbie przed komputere a jednak brzuszka juz troche mam. Jednak troche mnie to stresuje :(

Dlacego tak jest ze kiedys kobiety chodzily w pole i pracowaly do konca ciazy a ja siedze na d... 8 godz i narzekam:-(

reklama
cytuje
"Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy. ( zrobione przez Isis)

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.