reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

witam

Oliwka spi po 1,5 godzinnych probach uspania.niby jej sie spac chcialo a zasnac nie mogla.tez u mnie pogoda taka sobie niby cieplo a pochmurnie.
u nas na pesel tak kolo 2 tygodni sie czeka wlasnie musze sie przejsc i zobaczyc moze juz jest.
przedwczoraj byla u mnie polozna na szczescie sympatyczna babeczka i zdziwilo mnie ze jeszcze nas odwiedzi.moja siostra rodzila 2 razy a polozna u niej byla tylko po jednym razie.

KAsiu, moja Ania ma prawie miesiąc i jeszcze położnej nie było :szok: a dziwne to że Julka na początku była w innej przychodni i ją przepiasałam do mojej, a Ania jest tu od początku. I tak czekam i czekam i doczekać się nie mogę... ;-) nawet dziś sprawdzałam po jakim czasie położna do Julki wpadla i wyszły mi 3 tyg...

u mnie się wypogodziło, mam sliczne słoneczko hurrraaaaaa :-D:-D wstaną bździągwy i wio na spacerek ;-)

Ari, moze youtube.... ???

reklama
Cześć mamuśki wpadłam się przywitać i pochwalić że właśnie dzwoniła do mnie kobieta że wygrałam nosidełko dla dziecka w konkursie z gazety :-D a ja już nawet zapomniałam że wysłałam smsa :-D a właśnie oglądałam takie nosidełko na allegro i miałam sobie kupić :-D dobrze że nie kupiłam bo tak zamiast ponad 100 zł wydałam 2,44 zł:-D:-)

U nas położna 1-szy raz przyszła w dzień naszego wyjścia ze szpitala, później jeszcze była z 3 razy i więcej przychodzić na patronaż nie będzie. Dziwne Ewuniu, że u Ciebie jeszcze nie była...

Tak robimy PL paszport. Czemu Wy robicie irlandzki/angielski??? Co za roznica??? Cos tym zyskacie???

PESEL wyrobie w PL.

Nam to nic nie da. Chcielismy miec pewnosc ze dostaniemy go w krotkim czasie, bez umawiania sie miesiac wczesniej na rozmowe w ambasadzie.

MARTUSIU- do tego Irlandzkiego niestety jedno z was musi mieszkac w Irlandii przez 3 czy 4 lata. My dla pewnosci robilismy to na Jacka bo on juz jest ponad 4. WIecej info masz na www.passport.ie

Ewunia ja jak poszlam zglosic w przychodni ze urodzilam to mnie opierdzielily ze za pozno zglaszam do poloznej a bylam jakies poltora tyg po urodzeniu Oliwki.ale ze u ciebie nie bylo to az dziwne.chociaz meza siostra opowiadala ze u niej po 2 miesiacach sie zjawila jak poszla sie upomniec a oni po prostu zagubili jej zgloszenie.

my wyszliśmy ze szpitala w 7 dobie i położna przyszła do nas po raz pierwszy w tym samym tygodniu w którym przyszliśmy, bo mój A poszedł zapisać małego do przychodni. Ale okazało się że w tym ośrodku nie ma pediatry więc małego zapisaliśmy gdzie indziej i z tamtąd też przyszła położna :tak:, a jak mały skończył 6 tyg znowu przyszła położna z tej pierwszej przychodni i powiedziała że teraz mały przechodzi pod opiekę pielęgniarki bo dziećmi od 6 tygodnia zajmuje się już pielęgniarka a nie położna:tak: hehe miałam juz dosyć tych wizyt bo obie panie troszkę różniły sie poglądami i namieszały mi w głowie:-D

Ha...a u nas wizyty poloznej sa obowiazkowe tylko przy pierwszej dzidzi teraz sie mi tylko pytali w szpitalu czy chce zeby przyszla,ale ja nie chcialam tylko ze jak ma sie jakies pytania albo sie zmienisz zdanie to mozna zawsze zadzwonic i zamowic wizyte,,,No ale ia tak lekarz tutaj oglada dzidzie w trzeciej dobie po porodzie i co miesiac sa wizyty kontrolne

hej babeczki :-)

Na poczatku bardzo dziekujemy za slowa wsparcia do nas :-)
Dajemy rade doskonale i mam nadzieje ze tak bedzie dalej :-) :-) Majka okaz zdrowia i grzeczna hihi :-) W nocy budzie sie raz gora dw na papu i spac dalej :-) Nie ma kolek ani nic w tym stylu wiec jak narazie nie moge narzekac :-) A do nas polozna przychodzila byla 4 razy a czy jeszcze przyjdzie to nie wiem :-D

Monia- super sprawa z nosidelkiem hihi :-)

Buziaki dla maluszkow :-)
....i spokojnej nocy :-)

reklama
Do góry