reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

witam

Oliwka spi po 1,5 godzinnych probach uspania.niby jej sie spac chcialo a zasnac nie mogla.tez u mnie pogoda taka sobie niby cieplo a pochmurnie.
u nas na pesel tak kolo 2 tygodni sie czeka wlasnie musze sie przejsc i zobaczyc moze juz jest.
przedwczoraj byla u mnie polozna na szczescie sympatyczna babeczka i zdziwilo mnie ze jeszcze nas odwiedzi.moja siostra rodzila 2 razy a polozna u niej byla tylko po jednym razie.

KAsiu, moja Ania ma prawie miesiąc i jeszcze położnej nie było :szok: a dziwne to że Julka na początku była w innej przychodni i ją przepiasałam do mojej, a Ania jest tu od początku. I tak czekam i czekam i doczekać się nie mogę... ;-) nawet dziś sprawdzałam po jakim czasie położna do Julki wpadla i wyszły mi 3 tyg...

u mnie się wypogodziło, mam sliczne słoneczko hurrraaaaaa :-D:-D wstaną bździągwy i wio na spacerek ;-)

Ari, moze youtube.... ???

reklama
Cześć mamuśki wpadłam się przywitać i pochwalić że właśnie dzwoniła do mnie kobieta że wygrałam nosidełko dla dziecka w konkursie z gazety :-D a ja już nawet zapomniałam że wysłałam smsa :-D a właśnie oglądałam takie nosidełko na allegro i miałam sobie kupić :-D dobrze że nie kupiłam bo tak zamiast ponad 100 zł wydałam 2,44 zł:-D:-)

U nas położna 1-szy raz przyszła w dzień naszego wyjścia ze szpitala, później jeszcze była z 3 razy i więcej przychodzić na patronaż nie będzie. Dziwne Ewuniu, że u Ciebie jeszcze nie była...

Tak robimy PL paszport. Czemu Wy robicie irlandzki/angielski??? Co za roznica??? Cos tym zyskacie???

PESEL wyrobie w PL.

Nam to nic nie da. Chcielismy miec pewnosc ze dostaniemy go w krotkim czasie, bez umawiania sie miesiac wczesniej na rozmowe w ambasadzie.

MARTUSIU- do tego Irlandzkiego niestety jedno z was musi mieszkac w Irlandii przez 3 czy 4 lata. My dla pewnosci robilismy to na Jacka bo on juz jest ponad 4. WIecej info masz na www.passport.ie

Ewunia ja jak poszlam zglosic w przychodni ze urodzilam to mnie opierdzielily ze za pozno zglaszam do poloznej a bylam jakies poltora tyg po urodzeniu Oliwki.ale ze u ciebie nie bylo to az dziwne.chociaz meza siostra opowiadala ze u niej po 2 miesiacach sie zjawila jak poszla sie upomniec a oni po prostu zagubili jej zgloszenie.

my wyszliśmy ze szpitala w 7 dobie i położna przyszła do nas po raz pierwszy w tym samym tygodniu w którym przyszliśmy, bo mój A poszedł zapisać małego do przychodni. Ale okazało się że w tym ośrodku nie ma pediatry więc małego zapisaliśmy gdzie indziej i z tamtąd też przyszła położna :tak:, a jak mały skończył 6 tyg znowu przyszła położna z tej pierwszej przychodni i powiedziała że teraz mały przechodzi pod opiekę pielęgniarki bo dziećmi od 6 tygodnia zajmuje się już pielęgniarka a nie położna:tak: hehe miałam juz dosyć tych wizyt bo obie panie troszkę różniły sie poglądami i namieszały mi w głowie:-D

Ha...a u nas wizyty poloznej sa obowiazkowe tylko przy pierwszej dzidzi teraz sie mi tylko pytali w szpitalu czy chce zeby przyszla,ale ja nie chcialam tylko ze jak ma sie jakies pytania albo sie zmienisz zdanie to mozna zawsze zadzwonic i zamowic wizyte,,,No ale ia tak lekarz tutaj oglada dzidzie w trzeciej dobie po porodzie i co miesiac sa wizyty kontrolne

hej babeczki :-)

Na poczatku bardzo dziekujemy za slowa wsparcia do nas :-)
Dajemy rade doskonale i mam nadzieje ze tak bedzie dalej :-) :-) Majka okaz zdrowia i grzeczna hihi :-) W nocy budzie sie raz gora dw na papu i spac dalej :-) Nie ma kolek ani nic w tym stylu wiec jak narazie nie moge narzekac :-) A do nas polozna przychodzila byla 4 razy a czy jeszcze przyjdzie to nie wiem :-D

Monia- super sprawa z nosidelkiem hihi :-)

Buziaki dla maluszkow :-)
....i spokojnej nocy :-)

reklama
Do góry