reklama
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
White noise mp3 - sounds for colicky babies ale cos nie dziala.
Mozesz sprobowac tu Hair Dryer: Soothing & Effective White Noise | PEDIASLEEP™
Hehe to na prawde dziala no ale chce niuni przyzwyczajac
White noise mp3 - sounds for colicky babies ale cos nie dziala.
Mozesz sprobowac tu Hair Dryer: Soothing & Effective White Noise | PEDIASLEEP™
Dzięki, już znalazłam :-).
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Witam
Moj maluch cos od wczoraj marudzi. Nic tylko na rekach by siedzial. Swiat z tej pozycji jest dla niego ciekawszy niz ten ktory widzi z wozka czy lozeczka ;-)No i co zrobic nosimy :-) Do tego mniej spi w dzien niz wczesniej, a w nocy za to slicznie sypia wczoraj zjadl po 23 i spal do 5.30 a potem o 9 zrobil kolejna pobudke :-)
Sandrusia od paru dni sprzecza sie z nami o wszytsko. Wszystko wie lepiej i chce sama wszystko robic. A do tego zrobila sie z niej mala przekora
Ach te dzieci
Wczoraj zrobilismy malemu zdjecie do paszportu. Nawet lanie sie ustawil i nie marudzil;-)jedynie co to ziewal
Dzis jestem bardzo podekscytowana bo moja kolezanka urodzila synusia w 37tc silami natury dzis o 6 rano urodzil sie Antos z waga 2900gr i 49cm juz nie moge sie doczekac az ich zobacze no i jak bedziemy razem na spacerki z wozkami chodzily :-)
Co do PESELu to pamietam, ze jak sie Sandra rodzila to czekalam jakies 3-4tyg. Urodzila sie w innym miescie niz jestesmy zameldowane dlatego musialam PESEL wyrabiac osobiscie. A potem dopiero zameldowanie, a na koncu paszport. Troche to wszystko dlugo trwalo. Nie wiem czy sie ze wszytskim wyrobie bedac tydzien w PL dlatego chcialabym wiedziec jak najlepeij sie za to zabrac czy wyrabiac PESEL i polski akt urodzenia tutaj czy poprosic zeby za mnie zrobil to moj tata.
Wlasnie nigdzie nie moge znalesc informacji na temat brytyjskiego paszportu dla polsckiego dziecka. Jest tylko jak ubiegac sie o polski paszport w UK, albo stronki na temat irlandzkiego paszportu.
A kazdy mowi cos innego to juz zglupialam calkowicie.
Dziewczyny chcialam zapytac jeszcze o obywatelstwo. Jakie obywatelstwo maja dzieci urodzone za granicami karju ??
Tez slyszalam duzo wersji i nie wiem w co wierzyc
Monika gratuluje wygranej :-)
Moj maluch cos od wczoraj marudzi. Nic tylko na rekach by siedzial. Swiat z tej pozycji jest dla niego ciekawszy niz ten ktory widzi z wozka czy lozeczka ;-)No i co zrobic nosimy :-) Do tego mniej spi w dzien niz wczesniej, a w nocy za to slicznie sypia wczoraj zjadl po 23 i spal do 5.30 a potem o 9 zrobil kolejna pobudke :-)
Sandrusia od paru dni sprzecza sie z nami o wszytsko. Wszystko wie lepiej i chce sama wszystko robic. A do tego zrobila sie z niej mala przekora
Ach te dzieci
Wczoraj zrobilismy malemu zdjecie do paszportu. Nawet lanie sie ustawil i nie marudzil;-)jedynie co to ziewal
Dzis jestem bardzo podekscytowana bo moja kolezanka urodzila synusia w 37tc silami natury dzis o 6 rano urodzil sie Antos z waga 2900gr i 49cm juz nie moge sie doczekac az ich zobacze no i jak bedziemy razem na spacerki z wozkami chodzily :-)
Co do PESELu to pamietam, ze jak sie Sandra rodzila to czekalam jakies 3-4tyg. Urodzila sie w innym miescie niz jestesmy zameldowane dlatego musialam PESEL wyrabiac osobiscie. A potem dopiero zameldowanie, a na koncu paszport. Troche to wszystko dlugo trwalo. Nie wiem czy sie ze wszytskim wyrobie bedac tydzien w PL dlatego chcialabym wiedziec jak najlepeij sie za to zabrac czy wyrabiac PESEL i polski akt urodzenia tutaj czy poprosic zeby za mnie zrobil to moj tata.
Kamireszel w sumie to nic mi to nie daje jedynie tyle, ze biuro paszportowe mam pod nosem krotko si eczeka na paszport, a do tego dostaje sie na dluzej niz na rok. Konsulat za to mam oddalony o jakies 1,5h w jedna strone, konsul jest raz w miesiacu, trzeba jechac dwa razy cala rodzina, a do tego sa tam straszne kolejki i wkurzeni ludzie. Dlatego chcialam paszport zalatwic na miejscu.Tak robimy PL paszport. Czemu Wy robicie irlandzki/angielski??? Co za roznica??? Cos tym zyskacie???
PESEL wyrobie w PL.
Kluseczka dzieki za stronke i za informacje. Mnie nie dotyczy bo ja w irlandii pn mieszkam ;-)MARTUSIU- do tego Irlandzkiego niestety jedno z was musi mieszkac w Irlandii przez 3 czy 4 lata. My dla pewnosci robilismy to na Jacka bo on juz jest ponad 4. WIecej info masz na www.passport.ie
Wlasnie nigdzie nie moge znalesc informacji na temat brytyjskiego paszportu dla polsckiego dziecka. Jest tylko jak ubiegac sie o polski paszport w UK, albo stronki na temat irlandzkiego paszportu.
A kazdy mowi cos innego to juz zglupialam calkowicie.
Dziewczyny chcialam zapytac jeszcze o obywatelstwo. Jakie obywatelstwo maja dzieci urodzone za granicami karju ??
Tez slyszalam duzo wersji i nie wiem w co wierzyc
Monika gratuluje wygranej :-)
hej wpadam sie tylko przywitac bo upal jak ...... djabli i muzg mi lasuje , jeszcze jakies bzdety powypisuje
niuniek marudzi z tego goraca , ciagle przesiadujemy w parku w cieniu bo to jedyne znosne miejsce
niuniek marudzi z tego goraca , ciagle przesiadujemy w parku w cieniu bo to jedyne znosne miejsce
Ostatnia edycja:
Oli.B
Fanka BB :)
Ja od wtorku z Piotrusiem i psem sama w domu bo K. w delegacji. Jestem wdzięczna mojemu synusiowi bo grzeczniusi bardzo nawet kolek nie ma. Bardzo mnie to cieszy.
A ponieważ mamy jeszcze pieska to dziś o 6 rano mielismy spacerek.
Obiecałam sobie, że nie będę narzekać i narazie dotrzymuję obietnicy
A ponieważ mamy jeszcze pieska to dziś o 6 rano mielismy spacerek.
Obiecałam sobie, że nie będę narzekać i narazie dotrzymuję obietnicy
Czesc
U nas skwar przeokrony.
Nie ma tu nigdzie drzew wiec siedzimy w domu bo na spacerze bysmy sie roztopily.:-(
Dzis Gabi zrobila mamie prezent w nocy - spala od 21-4.30 a potem do 7.30.
Ale organizm sie przyzwyczaja niesamowicie - budzilam się zamiast niej w porach karmienia.;-)
W ciągu dnia za to śpi jak na lekarstwo..
Sab simplex nam chyba pomaga, prawie każda pieluszka jest z kupka i mała już się tak nie pręzy, myśle że dzięki temu przespała noc - bo do tej pory o 5 bardziej budziła ją kolka niż głod.
I zgadnijcie co - znów mi się popsuł cholerny samochód. Mam jakieś szczęscie.
U nas skwar przeokrony.
Nie ma tu nigdzie drzew wiec siedzimy w domu bo na spacerze bysmy sie roztopily.:-(
Dzis Gabi zrobila mamie prezent w nocy - spala od 21-4.30 a potem do 7.30.
Ale organizm sie przyzwyczaja niesamowicie - budzilam się zamiast niej w porach karmienia.;-)
W ciągu dnia za to śpi jak na lekarstwo..
Sab simplex nam chyba pomaga, prawie każda pieluszka jest z kupka i mała już się tak nie pręzy, myśle że dzięki temu przespała noc - bo do tej pory o 5 bardziej budziła ją kolka niż głod.
I zgadnijcie co - znów mi się popsuł cholerny samochód. Mam jakieś szczęscie.
Czesc
.
a co to takiego bo my tez mamy problem z kupka a moj plantex przesta dziac niestety
Tau
Fanka BB :)
Niemiecki odpowiednik Infacolu:a co to takiego bo my tez mamy problem z kupka a moj plantex przesta dziac niestety
Infacol/SabSimplex/Lefax - to wszystko to simetikon, roznia sie stezeniem:
Infacol - 1ml / 40mg
SabSimplex - 1ml / 69,19mg
Lefax - 1m / 41mg
Niemieckie odpowiedniki niby lepsze...
reklama
tusienka
Benio 06/09, Lulka 09/11
Martusia dlaczego musicie jechać dwa razy na spotkanie z konsulem w sprawie paszportu? Z tego, co nam powiedzieli jedzie się raz złożyć wniosek + opłaconą kopertę zwrotną z Twoim adresem i czeka około 4 tygodni na przyjście paszportu My mamy umówione spotkanie na 4 sierpnia:-)
A z obywatelstwem z tego, co się orientuję, to jest różnie w zależności od kraju. Jedne kraje mają obywatelstwo krwi - czyli rodzice muszą być obywatelami kraju, żeby urodzone w nim dziecko miało obywatelstwo. Inne mają obywatelstwo ziemi, czyli wystarczy się tam urodzić i automatycznie dostaje się obywatelstwo. I na końcu są też kraje, w których obowiązuje i obywatelstwo krwi, i ziemi - tu zalicza się o ile mnie pamięć nie zawodzi Wielka Brytania. Tyle, że dziecko obcokrajowca nie dostaje tutejszego obywatelstwa automatycznie (jeśli rodzice nie są rezydentami), tylko bodajże po 3 latach mieszkania tu. Mam nadzieję, że niczego nie pomieszałam i Ci to trochę rozjaśniłam;-)
A z obywatelstwem z tego, co się orientuję, to jest różnie w zależności od kraju. Jedne kraje mają obywatelstwo krwi - czyli rodzice muszą być obywatelami kraju, żeby urodzone w nim dziecko miało obywatelstwo. Inne mają obywatelstwo ziemi, czyli wystarczy się tam urodzić i automatycznie dostaje się obywatelstwo. I na końcu są też kraje, w których obowiązuje i obywatelstwo krwi, i ziemi - tu zalicza się o ile mnie pamięć nie zawodzi Wielka Brytania. Tyle, że dziecko obcokrajowca nie dostaje tutejszego obywatelstwa automatycznie (jeśli rodzice nie są rezydentami), tylko bodajże po 3 latach mieszkania tu. Mam nadzieję, że niczego nie pomieszałam i Ci to trochę rozjaśniłam;-)