reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Hej dziewczyny :*:*:*

Wreszcie mam neta:-D:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Ale sie ciesze :biggrin2: bo strasznie sie za Wami stesknilam :tak::biggrin2:
Najpierw maialm miec 12 potem przyszdedl list, ze jednak bedzie dopiero 22 czerwca ale podlaczyli dzis :biggrin2: Wreszcie ;-):biggrin2:

U nas wszytsko dobrze :biggrin2:
Alanek spi i je i rosnie jak na drozdzach :biggrin2: Karmie cycuchem i mam tyle mleka ze musze odciagac bo cycki bola, mleko sie wylewa a maly nie nadaza zjadac. Caly dzien odwrocil sie pod najmlodszego czlonika rodzinki ale nie ejst zle dajemy rade ze wszystkim. Przemek od poniedzialku poszedl do pracy, dobrze sie czuje wiec nie byl mi potrzebny, a wiecej kasiorki zawsze sie przyda ;-) Jutro chyba pojedziemy zapisac malego w urzedzie i wziasc wniosek o paszport :-D

Syncio jestr cudny :biggrin2: Wkleje fotki zaraz ;-)
Bardzo sie ciesze, ze natura nas obdarowala corcia jak mala mamusia i synusiem jak maly tatus :biggrin2::tak: Teraz jest rownowaga w rodzinie :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Co do Sandrusi starszej siostry to tak. Na poczatku jak przyjechali po ans do szpitala bardzo sie wstydzila i nie chciala na niego nawet spojzec, po jakis 15min dopiero zajzala do lozeczka szpitalnego. Potem juz zagladala co chwile i na kazde zawolanie biegala do lozeczka, ale nie chciala go dotknac. Mowila ze sie boi bo jest maly. W pierwsza noc Sandra spala u siebie, ale gdy Alanek zaplakal przy zmainie pieluszki obudzila sie, siadla w kaciku i zaplakala, uslyszalam ja wiec od razu po nia psozlaam i zapytalam czy chce isc do swojego lozeczka czy woli przyjsc do nas do sypialni. Powiedziaal, z echce do nas wiec poszlysmy razem i wytlumaczylam, ze dzieci czasem placza, i zeby pamietala, z e wmnaszym duzym lozku jest zawsze dla niej meijsce o kazdej porze dnia i nocy :biggrin2: Polozylismy sie w czworke tatus z synusiem na rekach a my przytulone do siebie :tak::biggrin2: W sobote pierwszy raz braciszka dotknela i od tego czasu zawsze go glaska, przytula, caluje, zabawia zabawkami, podaje mi wszytsko, wyrzuca pieluszki i wogole jest mga pomocna. Jak tylko maly zaplacze od razu biegnie do niego i mnie wola,z ebym go wziela bo chyba teskni za ma i moim cycusiem :tak::biggrin2: Na spacerkach pcha wozio i widac ze jest bardzo szczesliwa i wszystko przyjela bardzo naturalnie.

Zdroweczka dla wszytskich chorych zycze :*:**:

Szkoda ze nie bylo mnie z Wami na biezaco ale juz jestem :tak::-D

Ide nadrobic zaleglosci netowe :-D
Do zas :biggrin2: muaaaa :*:*

reklama
Dobry Dzień Laleczki
a ja już jako mamusia.
Agatka urodziła się 16/06/2009 o godz 11:30 siłami natury w Szpitalu na Solcu:-):-):-) Ważyła 3450gram i ma 54cm :-)
Poród trwał 2 godziny ;-);-);-)
Narazie wczuwam się w rolę mamy więc nie mam za bardzo czasu z Wami pogadać ale jak już wszystko opanuję to napiszę wszystko szczegółowo

czesc wszystkim:)))
a ja jestem 3 dni po terminie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: termin był na 15 czerwca....och kiedy ta łobuziara zdecyduje sie wyjść?????
GRATULUJE WSZYSTKIM ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUSIĄ

czesc wszystkim:)))
a ja jestem 3 dni po terminie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: termin był na 15 czerwca....och kiedy ta łobuziara zdecyduje sie wyjść?????
GRATULUJE WSZYSTKIM ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUSIĄ

nie martw sie kochana masz jeszcze kilka dobrych dni..z 10 do 42tc...a jak nie to nasi mądrzy lekarze jakos małej pomogą:tak:

U mnie widocznie jest tak jak u Ciebie Minutka. Mam się zgłosić jutro-8 doba po terminie. Na szczęscie to już jutro. Zleci mi ten dzień-a jutro będę sie juz starać urodzic maluszka:)

No kochana u mnie to bedzie 24 czerwiec ale mam cicha nadzieje ze samo sie zacznie bez wywolywania :tak:

minutka a powiedz mi czemu tak często masz robione KTG? Ja miałam zrobione teraz we wtorek,i jeżeli nic się nie zacznie dziać to będę mieć dopiero 24 jak pojadę na wywołanie.

Ja mam KTG robione 2 razy w tygodniu od 22 maja juz bo teraz ciaze prowadzi mi szpitali i tylko to KTG mi robia chyba ze zapis jest zly to USG i badanie wewnetrzne.

oj wiem...w poniwdziałek ide do szpitala ale wolałabym bez wywoływania urodzić:-(

Kochana ja tez marze o porodzie bez wywolywania!!! Miejmy nadzieje ze bedzie dobrze :tak::tak::tak:

A ja wrocilam niedawno z KTG zapis Ok wiec wrocilam do domku, zrobilam sobie jeszcze spory spacer i zakupy zeby ponosic na 4 pieterko i powiem wam ze mam jakies skurczyki :-p moze cos sie ruszy albo tradycyjnie przejdzie bokiem :baffled:

oj wiem...w poniwdziałek ide do szpitala ale wolałabym bez wywoływania urodzić:-(

Zamiast się negatywnie nastawiać do wywoływania, to myśl, że uda Ci się urodzić bez tego:tak: W końcu do poniedziałku zostało kilka dni, a nie znasz dnia ani godziny - zobaczysz, że chwyci Cię w najmniej spodziewanym momencie;-) A jeśli się nie uda bez indukcji, to trudno, nie każda może rodzić bez wspomagania, pomyśl że przynajmniej dzidzia będzie z Tobą już w najbliższy poniedziałek:tak:

powiem wam ze mam jakies skurczyki :-p moze cos sie ruszy albo tradycyjnie przejdzie bokiem :baffled:

Minutka za Ciebie to ja trzymam wielkie kciuki, żeby się rozkręciło raz a porządnie, bo pewnie już masz serdecznie dość tego miesiąca usianego skurczami, z których nic nie wynika i ciągłego stresu na ktg. Także liczę na to, że w następnym poście pochwalisz nam się wreszcie, jakiej płci jest Twoje nowo narodzone dziecię:tak:

Dziewczyny, a co z Ewunią? Zamilkła dzisiaj... Ciekawe, czy to dlatego, że świętuje urodziny Julinki, czy dlatego, że jej młodsza pociecha wybrała sobie ten dzień na swoje przyjście na świat:confused: Wiecie coś może?

ehhh... tusienko ja to sie zastanawiam czy to tak zawsze pod gorke musi byc jak tak to chcialo wyjsc wczsniej i podtrzymywanie afera w 37 tc a teraz nic !!! Boje sie tego ze nawet jak stawie sie na to wywolanie to sie nie powiedziecie i na koniec cc i wiesz taki podwujny bol ;/
A co do tych skurczy to kurde chleb powszedni normalnie dziwnie mi bedzie jak ich nie bedzie ;/

A z Ewunia dzis pisalam na gg to jeszcze byla 2w1 :-)

tusienka w poniedzialek to ja sie dopiero do szpitala mam zglosic wiec raczej jeszcze małej ze mna w ten dzien nie bedzie i ciezko powiedziec ile to potrwa- kolezanka lezala od poprzedniego poniedzialku i dopiero dzis urodziła....wiem ze nie znam dnia ani godziny no ale niestety pozamykana wciaz jestem i szyjka dłuuuuuuuga... wiec niestety pozytywne mysli przelatuja mi koło nosa......
minutka u mnie tez tak bylo- cala ciaza zagrozona, lekarz modlil sie zebym donosila do 36 tc i masz:tak::tak:

reklama
Minutka- spokojnie lada dzien pewnie samo pojdzie, ale nie martw sie tym ze beda wywolywac i pozniej na dodatek cesarka...wiem ze to czarna wizja ale nie nastawiaj sie az tak
a Ewcia cos ze specyfikami chyba wyluzowala skoro jeszcze 2 w 1...mam nadzieje ze juz niedlugo...
a ja dzis bylam u lekarza...relacja w odpowiednim watku a tak to caly dzionek w domciu, ale jestem coraz bardziej mobilna, wzielam sie za sprzatanie i uzupelnianie papierkow o poniezaki wiec jak z mezusiem stwierdzilismy juz dochodze do siebie:-)
a jutro jedziemy nasza kochana niunie zarejestrowac! ahhh bedzie fajnie :-)

Do góry