reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dzien dobry wszystkim. U mnie tez goraco :-) I zero akcji porodowej...mam niegrzeczne dziecko bo tak prosilam zby to bylo dzis a tu nic...choc do wieczora daleko ale jaks nie wierze zeby sie udalo!

Zycze wam duzo radosci z waszych pociech z okazji tego naszego swieta :)

reklama
Witam wszystkie mamusie i te oczekujące oraz składam najserdeczniejsze życzonka z okazji dnia mamusi. Dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech, a dla nierozpakowanych szybkiego bezbolesnego rozwiązania.

To co u mnie napisałam na odpowiednim wątku. Teraz czas coś zjeść i poczytać troche BB.

Witam,
U nas również jest upał od rana, także na zakupy chyba muszę już teraz wyruszyć...
jutro idę do gina, ciekawe co mi powie, ma mi pobrać wymaz z pochwy - wiecie co to takiego i po co się je robi???
Miłego dnia mamuśki :-)

ja mam zrobiony taki wymaz i okazało się, że na 4 godziny przed porodem będę musiała antybiotyk mieć podany. Samo badanie jest bezbolesne. W badaniu chodzi o bezpieczeństwo maluszka podczas porodu SN.

ja mam zrobiony taki wymaz i okazało się, że na 4 godziny przed porodem będę musiała antybiotyk mieć podany. Samo badanie jest bezbolesne. W badaniu chodzi o bezpieczeństwo maluszka podczas porodu SN.
No ja też mam taki wymaz, waśnie kończę brać antybiotyki... jak wszystko mi mienie to będzie super... jak nie to kiszka...
...więc bardzo warto coś sobie zrobić... tylko nie za późno, bo to hodowanie bakterii trwa około 10 dni...

No ja też mam taki wymaz, waśnie kończę brać antybiotyki... jak wszystko mi mienie to będzie super... jak nie to kiszka...
...więc bardzo warto coś sobie zrobić... tylko nie za późno, bo to hodowanie bakterii trwa około 10 dni...

Hmmm to w takim układzie bardzo dobrze, że mam takie badanie mieć zrobione, oby wszystko było w porządku, ciekawe tylko ile czeka się na wynik z takiego badania...

Masakra, byłam na zakupach, kupiłam ziemniaczki i warzywa na surówkę no i oczywiście kwiaty dla mamy, jest taki upał, że myślałam, że zemdleję, teraz dochodzę do siebie, jestem cała mokra i ledwo zipię... głupi pomysł to był, żeby w południe w największy skwar wybrać się na zakupy :angry:

Witam mamuśki :):) ale dziś u nas upał.... co tu robić w takim skwarze :) najchętniej to popływałabym w jakimś jeziorku dla ochłody:-) dziś rano byłam na wynikach.... jutro do lekarza :) ciekawa jestem co mi powie:tak:moja dzidzia dziś ma dobry dzień szaleje od rana :):) Życzę udanego popłudnia

Dokladniej chodzi o GBS ( group B Streptococcus) czyli paciorkowce typu B.
W UK dziecko po porodzie tez ma podany antybiotyk, zapytaj jak bedzie u Ciebie w szpitalu i miej pewnosc, ze nie masz uczulenia na penicyline. Jesli tak, musza podac zastepczy antybiotyk,ktory ma podobne dzialanie do penicyliny ale na 8 godzin przed porodem.

Ja miałam ten wymaz robiony 14.04. i na wizycie 29.04. powiedział mi gin że wynik jak pisałam ale że już mi żadnych leków nie da. Może ma to związek ze skracającą się szyjką.

Dokladniej chodzi o GBS ( group B Streptococcus) czyli paciorkowce typu B.
W UK dziecko po porodzie tez ma podany antybiotyk, zapytaj jak bedzie u Ciebie w szpitalu i miej pewnosc, ze nie masz uczulenia na penicyline. Jesli tak, musza podac zastepczy antybiotyk,ktory ma podobne dzialanie do penicyliny ale na 8 godzin przed porodem.

Ja na szczęście nie jestem uczulona ale się zastanawiam jak będzie z tymi 4 godzinami, bo jak trafię do szpitala i za np. godzinę urodzę to jest ryzyko dla Córci. 10.06. mam wizytę to sie jeszcze dopytam.

Zaraz nas Mody objadą że nie na tym wątku piszemy :sorry:

reklama
czesc
dziewczyny piszecie o wynikach badania wymazu z pochwy,
ja miałam robione to badanie jak byłam w 5 mies ciąży i wszystko było ok
czy teraz pod koniec ciąży też musze mieć zrobione jeszcze raz to badanie?

Do góry