reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Monia, Ty nam zazdrościsz truskawek, a my Tobie małego, więc jesteśmy kwita :-D a tak w ogóle witaj! co słychać, jak mały :-D ??

reklama
Monia, Ty nam zazdrościsz truskawek, a my Tobie małego, więc jesteśmy kwita :-D a tak w ogóle witaj! co słychać, jak mały :-D ??
Fakt :-D z małym wszystko w porządku właśnie śpi sobie jak aniołeczek więc mam chwilkę wolnego. Poza tym straszny z niego żarłok jak tak dalej będzie jadł to już niedługo będę musiała go dokarmiać :-D

Eee, Monia dasz radę :-D no to super, jak u Was dobrze... już Fifi ma 3 tygodnie ale to zleciało...

ups, moja królewna wstała idę jej dać jeść do póxniej ciao lolitki :-D

Nie ,nasze łóżeczka pozyczyła ona swojej kuzynce i siostrze i teraz ma jedno odebrac.

Heh, też miałam dostać łóżeczko, bo braciszku mojego kochanego... pożyczał swojemu koledze...
Oddawali je na 3 raty, prosiliśmy się, prosiliśmy i oddali w końcu w takim stanie, że najpierw się popłakałam i wkurzyłam, a później remontowaliśmy z tydzień, ale już jest gites :-)

A co do dziewczyn (Tau, Kaliny, Tricolor), no to rzeczywiście niefajnie, no ale cóż....

Ja łóżeczko kupiłam na allegro z łukami :-) z kołdrą poduszką pościelami baldachimem materacykiem, ocharaniaczem na szczebelki i przybornikiem = drugi komplet poscieli za ok 460 zł wiec całkiem dobra cena jak za wszystko :- )

Skurcze dalej mam ale juz troche inne tzn nie sa juz co 10 minut teraz mam co 9, 10, 16, nawet mialam 25 minut przerwy wiec siedze w domu i czekam nie bede sie pchała do szpitala bo moze to tak poprostu :-) a teraz spadam dalej lezec bo krzyza to dzis nie czuje

3. Jeśli się sączą wody płodowe, jedziemy do szpitala z brudną, całodzienną wkładką - oni tam sprawdzają....
Zawsze mnie zastanawiało to stwierdzenie "całodzienna wkładka"... to chyba chodzi o zapas wszystkich wkładek, które zużyłaś w ciągu dnia, tak? :-) Bo nie wyobrażam sobie chodzić z jedną przez cały dzień :-D
No i u mnie nadal nic się nie dzieje (oczywiście oprócz tego, że jestem totalnie wykończona i śpiąca). Moja mama stwierdziła, że to były skurcze przepowiadające, pojawiające się na dobę (do 48 godzin) przed porodem właściwym i że tej nocy już mogę rodzić na serio :tak: Nie wiem, czy wierzyć jej doświadczeniu.. w końcu praktykowała na porodówce ponad 20 lat temu ;-) Chciałabym wierzyć, chciałabym już tulić Maleńką i chciałabym... znaleźć się na podium :-D wciąż 3. miejsce czeka...

Zawsze mnie zastanawiało to stwierdzenie "całodzienna wkładka"... to chyba chodzi o zapas wszystkich wkładek, które zużyłaś w ciągu dnia, tak? :-) Bo nie wyobrażam sobie chodzić z jedną przez cały dzień :-D
No i u mnie nadal nic się nie dzieje (oczywiście oprócz tego, że jestem totalnie wykończona i śpiąca). Moja mama stwierdziła, że to były skurcze przepowiadające, pojawiające się na dobę (do 48 godzin) przed porodem właściwym i że tej nocy już mogę rodzić na serio :tak: Nie wiem, czy wierzyć jej doświadczeniu.. w końcu praktykowała na porodówce ponad 20 lat temu ;-) Chciałabym wierzyć, chciałabym już tulić Maleńką i chciałabym... znaleźć się na podium :-D wciąż 3. miejsce czeka...

zwłaszcza, że teraz jakaś dziewczynka na podium by się przydała :-);-)
No to pakuj się :tak:

Hej

U mnie dzis dosc ciepo ale bez slonca, pomylam tylko podlogi i ugotowalam obiad i nic mi sie wiecej nie chce. Trzebabybylo isc z corcia na spacer, a ja zamiast tego wole polezec na sofie. Jak tam u Was mamusie dajecie rade ze spacerkami starszych pociech :confused:

A co do wyprawy do szpitala to sama nie wiem jak bedzie. Postaram sie jak najszybciej bedzie sie dalo ;-)ale musze poczekac na meza az zdazy dojechac zpracy i zalatwic opieke nad corcia.

minutka starsznie jestem ciekawa czy cos ci sie rozrusza i czy bedziesz juz tulila dzidzie. Trzymaj sie :tak:

Ale mi smaku narobiłyście tymi truskawkami, a ja niemogę ich jeść bo podobno uczulają :-(
Tak uczulaja tak samo jak np pomidory czy gruszki. Ale jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzaiala czy akurat uczulaja Twojego maluszka. Mnie lekarz zalecil zjesc dopoludnia np kanapke z pomidorem i czekac 24h jezeli nic sie nie stalo (czyli nie wysypalo dziecka) to moglam jesc, a jezeli wysypalo to musialam zrobic przerwe na jakis czas, ale po potem znow mozna sprobowac.

martusiu - sama jestem ciekawa co z tego bedzie moglo by sie ruszyc w jedna albo w druga bo takie stanie w miejscu mnie wkurza niezdecydowana ta moja dzidzia chyba za tata

reklama
Hej mamunie fajnie macie z tymi truskawkami tu są ale sztuczne ja cholera:-Dprzyślijcie trochę my z mała czujemy się dziś świetnie wzdęcia mineły ale sok z śliwek pijemy chyba pomaga:tak:

Do góry