reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Gosia, dzięki, starałam się... a co do tych liści to tak mi się marzy, aby to jakoś wszystko delikatnie przyspieszyc...

reklama
Dziewczynki co wy tak o tych przyspieszaczach????
Spokojnie niech kazda czeka az dzidzia bedzie gotowa wtedy napewno wyjdzie.....zreszta ja tam nie wieze w zadne przyspieszenie porodu ani dobry sex chwile przed, ani masaże szyjki, ani zadne mycie okien czy podłóg na kolanach nie pomoze to dzidzia ma byc gotowa na wyjscie....:-)

Miło ze strony Twoich współpracowników! :-)
Bardzo Ci współczuję tego bólu żeber, wiem jak to smakuje, trzymam kciuki żeby Ci przeszło... acha ...a przy rozmasowywaniu bardziej bolało, ale po tym ból mi się zmniejszał... więc może spróbuj z masażem.:tak:

ewa ja uwazam ze powinnas sama zrobic julce tort chociazby z tego wzgledu ze wiesz co jest w srodku i bez problemu mozesz dac malej do zjedzenia Sama robilam swoim dzieciom torty urodzinowe i wiedzialam ze nie zaszkodza a druga kwestia to oszczednosc i to spora :)

No niby tak, Blumetka... Ale ciekawa jestem ze swojej perspektywy, czy to działa...
Agatko, niby tak, za te pieniądze zrobisz trzy swoje :-D a teraz jest u nas tyle tych pierdół do ozdabiania tych ciast że szok!!! aż głowa boli... Kurde niedługo mała skończy roczek, druga się urodzi... ale ten czas zasuwa...

Kurde niedługo mała skończy roczek, druga się urodzi... ale ten czas zasuwa...

Ciesz się Ewa. Ja od 1 kwietnia siedzę sama w domu (Irlandia) i szlag mnie już trafia. Nie mam gdzie iść bo wszyscy pracują, działki jak w PL nie mam, na spacer też nie bo pogoda fatalna- tak więc siedzę w chałupie na d... i marudzę. Ty przynajmniej masz zajęcie ze starszą niunią to czas Ci jakoś leci... a mi bleeeeee jeszcze tak to mi się nigdy nie dłużyło .... i taka marudna jak teraz to też chyba nigdy nie byłam.:-:)-:)-:)-:)baffled::baffled::baffled::baffled:

Ciesz się Ewa. Ja od 1 kwietnia siedzę sama w domu (Irlandia) i szlag mnie już trafia. Nie mam gdzie iść bo wszyscy pracują, działki jak w PL nie mam, na spacer też nie bo pogoda fatalna- tak więc siedzę w chałupie na d... i marudzę. Ty przynajmniej masz zajęcie ze starszą niunią to czas Ci jakoś leci... a mi bleeeeee jeszcze tak to mi się nigdy nie dłużyło .... i taka marudna jak teraz to też chyba nigdy nie byłam.:-:)-:)-:)-:)baffled::baffled::baffled::baffled:
Kami, ja siedzę sama caaaaaaaaaaały czas... na zwolnieniu jestem od 2007 r, jak mnie ginio skierowal do szpitala... nie skonczylam macierzyńskiego, zaszłam znowu w ciążę i L4 od razu w łapę dostałam. juz mnie cholera bierze... Stary mój pracuje, ale na razie arnie mu to idzie :no::no::no: mnie się chce płakać normalnie...:baffled::baffled: chociaż wolę siedzieć sama niz iść do drakuli... mała teraz spi więc mam chwilke luzu... a teraz już zaczynamy odczuwać końcówkę ciąży, więc się czujemy jak emerytki, chce wziąć małą, czasami nie mogę, tak mnie krzyż boli... albo mnie brzuch ściśnie... ale już niedługo i będzie po wszystkim... a to coraz bliżej...
:szok::szok::szok: kurde u mnie 35 tc się zaczął :szok::szok::szok:

Kami - juz za pare dni za dni pare wezmiesz ...torbe swa i malzona;-).. i juz w zyciu nie bedziesz narzekac na nude...
No niby tak, Blumetka... Ale ciekawa jestem ze swojej perspektywy, czy to działa...
Agatko, niby tak, za te pieniądze zrobisz trzy swoje :-D a teraz jest u nas tyle tych pierdół do ozdabiania tych ciast że szok!!! aż głowa boli... Kurde niedługo mała skończy roczek, druga się urodzi... ale ten czas zasuwa...
Ale po co |Ci trzy jak zrobisz jeden :) no i jak masz talent w tym kierunku to rzeczywiscie nie ma sie co zastanawiac...wiesz ze produkty swieze i dobre i 12 mc dzidzia moze zjesc...
Spokojnie niech kazda czeka az dzidzia bedzie gotowa wtedy napewno wyjdzie.....zreszta ja tam nie wieze w zadne przyspieszenie porodu ani dobry sex chwile przed, ani masaże szyjki, ani zadne mycie okien czy podłóg na kolanach nie pomoze to dzidzia ma byc gotowa na wyjscie....:-)
W sumie masz racje blumetka.. niestety w kwestii terminu porodu SN nie mamy nic do gadania. Dzieciaczki decyduja kiedy sa gotowe .. Nu ale jak przyspieszacze sa przyjemne - np cwiczenia w parach ;-):-p:-)to czemu nie :)no bo na zadne typu mycie podlog czy okien to nawet gdyby mialo przyspieszyc porod o kilka dni to bym sie nie zdecydowala...:-p:-p:-p

Dokladnie tak laseczki :tak::-)

reklama
Kami - juz za pare dni za dni pare wezmiesz ...torbe swa i malzona;-).. i juz w zyciu nie bedziesz narzekac na nude...

Ale po co |Ci trzy jak zrobisz jeden :) no i jak masz talent w tym kierunku to rzeczywiscie nie ma sie co zastanawiac...wiesz ze produkty swieze i dobre i 12 mc dzidzia moze zjesc...

W sumie masz racje blumetka.. niestety w kwestii terminu porodu SN nie mamy nic do gadania. Dzieciaczki decyduja kiedy sa gotowe .. Nu ale jak przyspieszacze sa przyjemne - np cwiczenia w parach ;-):-p:-)to czemu nie :)no bo na zadne typu mycie podlog czy okien to nawet gdyby mialo przyspieszyc porod o kilka dni to bym sie nie zdecydowala...:-p:-p:-p

Kasieńko, czy talent, to nie wiem... podpatrywałam moją mamę jak przygotowywała ciasta, to zapamiętałam, i póki co nauka nie poszła w las ;-) tak samo podglądałam ojca mechanika, i też się tego nie bałabym zrobić - wymieniać opony czy załatać dziurki w karoserii...
Kasiu, a jeśli wypiek np ma poncz i powidła, to nie zaszkodzi, jesli mogę wiedzieć co o tym sądzisz?
A przyspieszacze, jesli podziałają spróbuję wszystko, chociaż mycie okien nie działa :-) w 38 tyg ciązy z Julką, myłam okna i nic ;-) zobaczymy, niby kolejne dzieci rodzą się szybciej i przed terminem, niedługo sprawdzę tą teorię :-D

Kami, tutaj Kasia ma rację, teraz sobie pomarudź, a potem będzie zabawa... zapomnisz, co to nuda :-D:tak::tak::-D więc ciężaróweczki, jak możemy to marudźmy, bo niedługo skończy się okres ochronny :-D

Do góry