reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Julinka, jaka bździągwa obudziła się wylazła z łóżeczka, wpadła mi na łóżko :-) kurde skończyło mi się trzymanie w łóżeczku :-(buuuuu

Mnie mama piekła sama torcik, wtedy jest najtaniej, może nie był jakiś olśniewający, ale na zdjęciach widać, że jakoś mi to nie przeszkadzało. :-D:-D:-D
ja też bym wolała zrobic sama torcik:tak::tak: przynajmniej wiedziałabym co jest w srodku:-D i mysle ze było by taniej a w cukierni kupiłabym jakąś fajna dekoracje:tak:

Witam.
A ja już wiem kiedy mój syncio będzie z nami - o ile wczesniej nic nie będzie się działo - 1-5 czerwca, tj. w 39 tygodniu przywitamy się, ponieważ będę napewno miała cesarskie cięcie. Lekarz prowadzący - po moim 2,5 roku temu usuniętym mięśniaku - nie podejmuje się ryzyka rodzić naturalnie. Może to i dobrze, bo mały waży już ok. 3100-3200 - a więc raczej będzie nie mały z niego mężczyzna - a tu jeszcze ponad 2 tygodnie do wzrostu w masę i długość, a ja przytyłam do tej pory tylko 8 kg więc ciągnie wszystko do siebie. I niech tak będzie. Trochę sie niepokoję bo mam powyżej normy próby wątrobowe (ALAT, ASPAT i fosfatazę alkaliczną). A wszystko zaczęło się niewinnie - od swędzenia łydek, stóp i przedramion wraz z dłońmi. Dobrze, że o tym powiedziałam lekarzowi - niby niewinne swędzenie - a to objaw tzw. choleostazy ciążowej, czyli zaburzeń czynności wątroby. Mam nadzieję tylko, że nie będzie gorzej i dotrwamy do tego początku czerwca.
8 lat temu - takich dolegliwości nie miałam - coż - "starość nie radość" - dzieci trzeba rodzić przed 30-tką a nie powyżej.
Wszystkim życzę duuużo zdrówka, wytrwałości, humorków - tych lepszych i dużo słoneczka.
Pozdrówka.;-)

a mój mąż też mnie denerwuje , niestety w nocy musze wstawać raz lub dwa na siusianie i to już od dawna a ten głupek za każdym razem pyta co się stało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ostatnio to już sie dre ze ***** bo tak mnie to irytuje

hahahaha, rany, Andzia, jaka Ty wredota jestes :-p:-D

Dziewczynki co wy tak o tych przyspieszaczach????
Spokojnie niech kazda czeka az dzidzia bedzie gotowa wtedy napewno wyjdzie.....zreszta ja tam nie wieze w zadne przyspieszenie porodu ani dobry sex chwile przed, ani masaże szyjki, ani zadne mycie okien czy podłóg na kolanach nie pomoze to dzidzia ma byc gotowa na wyjscie....:-)

Blumetko, herbatka z lisci, czy masaz szyjki ma za zadanie skrocic czy ulatwic porod, a nie wygonic dzidzie, wiec nie rozumiem, czemu by z tego nie kozystac.

czy seks pomaga, nie wiem, ale maz sie ucieszyl ogromnie z tej "teorii" i chce w nia wierzyc :-D:-D:-D

a poza tym to zawsze lepiej wczsniej niz pozniej :) wazne by donosic zdrowo.

a mój powiedział ze skoro gin jakos tam wyczówa główkę to on już nie xchce seksu :baffled: bo sie boi:baffled:

haha, jak ja mojemu opowiedzialam, ze ginka jest w stanie palcami odbijac glowke Malej, to on mnie tylko poprosil, bym mu takich rzeczy nie opowiadala, bo sie potem bal bedzie :-D:-D

swoja droga to faktycznie to ciekawe, ze gin palcami moze, a facet...ekhm...nic nie robi :-D

reklama
No kochaniutkie ja juz po zakupach wszytsko mam :-) teraz tylko czekac :-)
Pozostała do kupienia karuzela do lozeczka :- ) I czekamy za wozkiem :-)
Wymeczyl mnie ten spacer ale ciesze sie poki moge bo to ostatnie spacery w wersji 2w1 :-D
Widze ze temat sie ciekawy rozwinał :-D ja wam powiem ze mnie juz teraz sex w ogole nie interesuje :-( zerooo jak slysze to mnie trzesie nie wiem co mi sie stalo ....?????

oj Ewunia Ewunia co ja z Toba mam :-) wiem, ze dobre ale na dzis mam juz dosc spacerow wiec
wstrzymam sie do jutra :-) :-) a co do tortow to ja powiem w sekrecie ze jestem fanka Kubusia
Puchatka wiec wiadomo ktory bym wybrala :-D a swoja droga to torty robisz extra zjadłabym taki ze zdjecia :p :-)

andzia- fasolka szparagowa mniaaammmmm wlascie mi przypomnialas ze ja uwilbiam :-D wiec czekam z toba :-)

misia- lepiej ze sie troszczy niz mialby cie uciszac ze go budzisz :-D

Do góry