reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam po wekendzie i sama niewiem czy był dobry czy zły. w piątek pisałam wam o sąsiadach moich teściów , niestety dzieciątko zmarło , ciągle mam ciary na ciele , bardzo współczuje tym ludzią bo rodzi sie śliczne , zdrowe a 1 sekunda decyduje że życie dobiega końca , niemoge wybić sobie tego z głowy .
Mam też powody do radości bo moja przyjaciółka w sobote urodziła ślicznego synusia- Marcela , ma 3450 i całe 55 cm a druga od wczoraj na porodówce siedzi i czekamy na Nikolke , tak nam sie złożyło że we trzy zaciiążyłyśmy w tym samym roku .

A teraz zmykam nadrabiać wątki.

reklama
Cześć Mamcie :-)

po weekendzie czuję się zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że jeszcze ze dwa dni i ja będę nówka sztuka.

Tricolor cieszę się że już wyszłaś z choróbska :-)
Blumetka kuruj się żebyś na święta była jak nowa.
Malenstwo gratuluję kolokwiów :tak:.
Andzia bardzo mi przykro!

Dziewczyny słonecznego i cieplutkiego dnia Wam życzę!

Andzia powiem Ci, że tez mnie ciary przeszły jak napisalaś, że to dziecko zmarło. Chwila wystarczy, żeby cos sie skończyło, szok :-(Rok temy zmarl roczny synek mojej znajomej. Zmarł na sepse ! Własciwie trwało to 2 dni...

No widzisz tricolor takie chwile uświadamiają jakie życie jest kruche ,a śmierć niezabiera tylko starych ludzi , no ale dosyć tych smutów z samego rana , musimy sie cieszyć aby nasze brzucholki były szczęśliwe,

Czesc dziewczyny,
andzia, straszna strata dla rodzicow tego maluszka:-(
Kalina, ja tez bym sie wkurzyla na Twoim miejscu:wściekła/y:
Moj maly wstal dzisiaj lewa noga, nie chcial sie ubierac do przedszkola:wściekła/y:, ze musialam niezle przygryzac zeby, zeby nie wybuchnac:wściekła/y: Za godzine mam kolejna jazde i wcale mi sie nie chce isc:baffled: Najchetniej bym sie polozyla na sofie i nic nie robila:baffled:

Hej grubaski jak fajnie pospać do 9 (oczywiscie z malymi przerwami na wrzaski i cos typu mamo pić) dzieci maja wolne cale dwa tyg. moze nie zwariuje naszczescie pogoda superowa :)

witam kobietki w nowym tygodniu ''Wilkim Tygodniu'' ale ten czas gna do przodu już coraz bliżej do spotkania z naszymi skarbami kochanymi:-) niedawno było Boże Narodzenie a tu już Wielkanoc potem maj przeleci szybko i .... nasz wyczekany czerwiec:-).
Weekend był wspaniały spędziłam go nad wodą byłam z mężusiem na rybkach wsunie nie złowiliśmy nic dużego same małe rybki brały, słonko ślicznie świeciło aż żal mi było że nie wolno nam się opalać więc zakrywałam się przed słońcem. A wczoraj obudziłam się z popękanymi naczynkami w prawym oku całe białko mam czerwone nie mam pojęcia co to może znaczyć czy to z powodu ciąży czy przez słońce ale twarz miałam cały czas od niego odwrócona wyglądam jak zombi:wściekła/y: mam nadzieje, że to zejdzie. :-(
Kalina współczuje sytuacji która cię spotkała w przychodni :tak: to się nazywa Polska kultura zero zrozumienia każdy patrzy tylko na siebie brak mi słów:tak:
Andzia aż przykro jak słyszy się takie informacje
Kluseczko ależ sąsiedzi ci się przytrafili współczuje i życzę nowych lepszych sąsiadów.

Czesc

U nas dzis od Samego rana pada deszcz :baffled:
A ja dzis jestem bez autka i mam isc do poloznej na wizyte :baffled: Jak sie pogoda nie poprawi to chyba taxi bede musiala wziasc :sorry:

Nanya bardzo fajny pomysl na 30-sta rocznice slubu rodzicow :tak: Beda zachwyceni :-) i wzruszeni do lez :tak:Tez mi sie marzy taka imprezka ;-)Moja mama nie zyje od 9 lat, a tescie sa po rozwodzie, jedyne co to czekac na nasza wielka rocznice :tak::-D

Kalina a to wredne babska w tej Twojej przychodni :baffled:
Trzebabylo powiedziec ze ciezarne ida bez kolejki :-) I niech gadaja co chca.

andzia strasznie mi przykro :-(
Mialam nadzieje, ze wyjdzie z tego.

Gratulacje dla kolezanek :-):tak::tak:

Alloo,
Ale u nas dzisiaj zimno, wieje i oglonie ble:oo: Dobra wiadomosc- to ze szefowa jedzie na urlop o Dubaju na tydzien wiec bedzei troche sciemniania :wink:

Sylwia - zazdroszcze Ci tej wody i rybek

Kalinka- a to byly ciezarowki ktore Cie nie chcialy wpuscic?

Agatko- ja Ci jeszcze nie pogratulowalam zdanych egzaminow. :tak:GRATULUJE.
Malenstwo dla Ciebie rowniez Gratulacje!!!

Andzia- przykro mi to naprawde wielka tragedia.

Nanya- super pomyslo moze i mi roczniece zaplanujesz:laugh2:

Tricolor- ja mam to samo z lydkami

Milego dnia paniom zycze

reklama
Nic się nie martw - poradzisz sobie na pewno! Ja urodziłam Mikołaja w połowie IV roku i jakoś dobrnęłam do końca V i obroniłam się. Muszę powiedzieć, że miałam duże oparcie w mojej rodzinie (także teściach) i mężu - jak tylko mogli, to zajmowali się małym. Bardzo im za to dziękuję!!!

Nanya- dzieki za wsparcie :)
Ja niestety nie mam rodzinki pod reka, ale mezus obiecal ze z calych sil bedzie mnie wspierac, wiec zobaczymy co bedzie...oby bylo OK- bedziemy sie starac :-)

Nareszcie jestem pierwsza wiadomosc to oczywiscie zdalam i dostalam propozycje zeby zrobic przyspieszony kurs konczacy entry2 niestety jest przez 4 tygodnie czerwca wiec musialam odpuscic do tego konczacy sie 8 egzaminami nie dalabym rady troche szkoda i mam dola ale niewyobrazam sobie jezdzic na uczelnie z kiludniowym maluchem ;(
GRATULACJE !!!

Kluseczka- wspolczuje i rozumiem twoj bol, mam podobna dzielnice..chociaz jak sie wprowadzalismy nic sie na to nie zapowiadalo, a teraz gowniarze potrafia co im po reka lezy do ogrodka podrzucic, oczywiscie halasowac poznymi porami itp samochody tez czasem im sie zdazy zarysowac czy z kopa potraktowac i to nie tylko nam ale sasiadom tez, kiedys wpadli do sasiadki do ogrodku i zaczeli skakac na trampolinie...takiej dla dzieci, sasiadka ich przegonila to 3 samochody czyms ostrym przeciagneli ze jest slad na lakierce nasz byl jednymz tych trzech niestety. Ktoregos razu nawet zadzwonil na policje mowiac ze chleja na placyku na przeciw naszego domu, wyzywaja sie, przeklinaja i tylko czekac az zacznie sie burda a policja mi na to ze przeciez dzieciaki maja teraz wakacje/ferie i to normalne!!! ze baluja!:wściekła/y::szok: tak mnie zszokowalo ze nie wiedzialm co temu policjantowi odpowiedziec przez tel... wyrazilam swoja opinie o zapobieganiu wykroczeniom i ochronie spoleczenstwa ale nie zrobilo to na nim wrazenia i tlumaczyl sie tym ze i tak nic im teraz zrobic nie moga....zreszta po szkodzie tez nie!bledne kolo!
ahhh sie rozpisalam, bo jak przeczytalam twoj post to od razu mi do glowy przyszlo co sie dzialo u nas

Do góry