reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

PIERWSZA :) Chcialabym napisac ze chociaz raz jestem pierwsza ale jakos malo mnie to cieszy:-( Jest Sobota ale dopiero od 2 godzin a w Pl od 3. OD miesiaca w kamiennicy mamy nowych sasiadow- mlodych Irlandczykow. Prawie co dziennie przewija sie mnostwo dziwnych osob a weekendy to juz przesada. Wczoraj o 23.00 ktos dzwonil do naszego domofonu i innych sasiadow a potem walil w drzwi frontowe piescia i cos wrzeszczal. Oczywiscie jakis znajomek ktorego malolaty uspokoily dopiero po porzadnych wrzaskach i raczyly mu otworzyc. Jakas godzine temu 2 z nich zbiegala jak slonie ze schodow specjalnie unoszac kolana jak najwyzej aby bylo glosno i wszystkich pobudzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Potem przez 15 min rozmawiali a raczej wrzeszczeli na korytarzu!!!!!! Najgorsze jest to ze nikt pewnie sie nie odezwie bo takie malolaty sa tu bezkarne a ich beszczelnosc ociera sie o kryminal tak oto ja juz pewnie predko nie zasne bo juz robilam to 3 razy dzisiaj i mnie szlak trafia:crazy:. W poniedzialek mam zamiar zadzwonic do agencji ale czy to cos da i czy:crazy: mi znowu nie przejdzie zlosc do Poniedzialku? Nie wiem jak my tu wytrzym z bobasem:eek: chociazby przez miesiac!!!!!

reklama
Hejka :-)

Ooooooooooooo, zguba się znalazla ;-):-)

p.s. wyjątkowo nie chce mi się uczyć nie wiem jak ja jutro pozdaje te kolokwia - będę liczyć na szczęście :-D:-D

Będzie dobrze, czerwcówki kciuki trzymaja :tak::-D

Trochę miałam różnych rzeczy na głowie, poza oczywiście rudością :tak: i narobiłam sobie zalgłości - teraz postaram się być bardziej regularna :sorry:

PS Ujeżdżam moją furię ostatnimi czasy, już jako legalna kierowniczka :-D:-D:-D

No to Pani "kierowniczko" czekamy na fotki :-)

Nareszcie jestem pierwsza wiadomosc to oczywiscie zdalam i dostalam propozycje zeby zrobic przyspieszony kurs konczacy entry2 niestety jest przez 4 tygodnie czerwca wiec musialam odpuscic do tego konczacy sie 8 egzaminami nie dalabym rady troche szkoda i mam dola ale niewyobrazam sobie jezdzic na uczelnie z kiludniowym maluchem ;(

Gratulacje :tak::-)

Kluseczka wspulczuje takiego sasiedztwa :baffled: Takie bydło niestety czasami się zdarza, a walczyc z tym to chyba faktycznie ryzykowna sprawa :-(Może jak sie cieplej zrobi to zmienia miejsce spotkań na plenerowe ;-):-)

Miało mnie tu nie być, ale malarz kurde nie przyjechał znowu, telefonu nie odbiera więc stwierdzilam, że sobie wlącze jednak kompa zanim na dobre dzien się zacznie. Dzisiaj zapowiadaja u nas 21 stopni :eek::-D więc pewnie chociaz posiedzę na laweczce za domem, żeby troszeczke sie dotlenić no i dozorowac prace polowe mojego męża ;-):-D

Wczoraj moja "małzowinka" złożyła mi jeden regalik do pokoju malego :-) Te meble to nie mistrzostwo swiata jak zdazyłam zauważyć, ale wygladają nie najgorzej jak za te pieniadze. Zobaczymy co bedzie dalej ze składaniem bo regal to był tak naprawdę pikuś, schody sie zaczną przy szafie :eek:

Wieczorkiem zafundowałam sobie kąpiel w wannie. Super, ale ile sie nameczyłam jak sobie zaczełam piety obrabiać :baffled: Masakra. Co bedzie jak brzuch mi jeszcze urośnie ? Wtedy to juz tylko do kosmetyczki. No a poza tym to potem chyba od tego gniecenia brzucha strasznie mnie spinał :-(

Dzisiaj pelna laba, leniu****e na całego. Głowa mnie boli, z nosa cieknie, gardło jeszcze boli, ale za to głos do normy prawie wrócił więc myslę, że idzie ku dobremu.

Potem może jeszcze wpadne Was poczytać :-)

Cieplutkiego, słonecznego dnia kochane :-):tak:

Witam :-)

Nareszcie jestem pierwsza wiadomosc to oczywiscie zdalam i dostalam propozycje zeby zrobic przyspieszony kurs konczacy entry2 niestety jest przez 4 tygodnie czerwca wiec musialam odpuscic do tego konczacy sie 8 egzaminami nie dalabym rady troche szkoda i mam dola ale niewyobrazam sobie jezdzic na uczelnie z kiludniowym maluchem ;(

Agatko gratulacje! :-)

wyjątkowo nie chce mi się uczyć nie wiem jak ja jutro pozdaje te kolokwia - będę liczyć na szczęście :-D:-D

Malenstwo trzymam kciuki!:tak:

Kluseczko ja wiem jak to jest z takimi sąsiadami:szok:, nie wiem czy czytałaś, jakiś czas temu Kalina pisała na forum o jednym takim co nam życie uprzykrza:-(. Nie wiem dlaczego piszesz, że oni są bezkarni ?

Miłego dnia Mamusie!:-)

nadrabiam watek, wiec byc moza ktoras z dziewczyn juz o zaproponowala, ale moze po prostu wyslij mmsem ktorejs swoja fotke, to ja wrzuci za Ciebie :-)
Ja mam komorke starszej generacji, nie wiem czy mmsy moge zwyczajnie otwierac, ale jak chcesz to moge podeslac numer i moze dam rade wrzucic za Ciebie i wtedy do nas dolaczysz ;-)
dzięki:-) ale już wysłałam tricolor i wrzuciła na zamknięty:-):-)
no i mam pytanko czy jeśli tricolor wrzuciła fotke to czy bede miala dostęp do zamkniętego??

Ostatnia edycja:
dzien dobry jak przyjemnie wstac kiedy słoneczko budzi cie z za okna :)

Kluseczka mysmy tez mieli wczoraj akcje jakas pijana mamusia okładała swojego syna na skwerku troche sie przerazilam i znow zasiały sie watpliwosci czy dobrze zrobilismy

Dzien dobry, u nas znow piekny poranek. My juz po sniadanku i zaraz puszcze malego na "wybieg" niech sie chlopak "wylata" na swiezym powietrzu:tak::-) Musze troche posprzatac i kiedys zaczac prasowanie:wściekła/y: Moja ulubiona czynnosc:wściekła/y: Maly w brzuchu chyba wszystkie wnetrznosci mi przemeblowal, wierci sie jak najety:-p Zastanawiam sie, co to bedzie po porodzie:szok: Wasze dzieciaki tez takie wierciochy? Ja mam wrazenie, ze moj to wogole nie spi:angry:

Ależ dzisiaj cudny dzionek się zapowiada! Tylko mężuś trochę olał przegląd mojego autunia i nie wiem, co z jeżdżeniem będzie - nie sądzę, abym mogła wytrzymać do poniedziałku!!

Maleństwo, najskuteczniejsze kciuki masz gwarantowane, możesz być spokojna! :elvis:

Tricolor, zdrowiej kochana - wypal bakterie słońcem!

Agatko, szacun i gratulacje! :-D

O wrazenia nie pytam, bo skoro tak smigasz to pewnie czujesz sie za kierownica rewelacyjnie:-D

Właśnie wcale nie tak najlepiej, bo jest pewna różnica między kręceniem się po okolicy małą, zwinną i zwrotną Yariską a jazdą moim taranem :-D Ale dzielnie walczę!!

po drugie mamy dzis zlosliwosc rzeczy martwych najpierw padł laptop a potem nie moglam sie zalogowac na rzadne z for czytalam mniej wiecej ale nie moglam nic a nic odpisac wkurzajace to bylo

Dziś na pewno będzie lepiej! :-)

Wieczorkiem zafundowałam sobie kąpiel w wannie. Super, ale ile sie nameczyłam jak sobie zaczełam piety obrabiać :baffled: Masakra. Co bedzie jak brzuch mi jeszcze urośnie ? Wtedy to juz tylko do kosmetyczki.

Ja to niezbyt lubię, jak mi obcy ludzie majstrują przy organiźmie, no i oczywiście uważam się za wystarczająco zdolną, żeby sobie ładnie obciąć i pomalować pazurki, jednak chyba w tym sezonie nie obejdzie się bez pedikiurzystki ;-)

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki :-)
U nas dzisiaj piękna pogoda, znikam sprzątać, bo mam dzisiaj jakąś dziwną energię :-)
Co do maleństwa to wczoraj myślałam, że zwariuję tak się wierciła, natomiast dzisiaj jest niezwykle grzeczna od czasu, do czasu kopnie :-) Może po wczorajszym śpi :-)
Pozdrawiam :-)

Dziendoberek

U nas tez slonko swieci od rana :tak:
Wszystko juz poprane, teraz tylko czeka mnie prasowanie :-p
Wczoraj wieczorem maluch tak sie wiercil jakby chcial przez brzuch wyskoczyc :-D

Nanya moj domek w Polsce jest jakies 70km od Szczyrku, Wisly :-D Lubie gory, ale zeby pojechac na weekedzik ale zeby mieszkac to nie moj klimat ;-)
A czy ty mieszkasz niedlako Bialego Dunajca moze ?? Tam poczelismy na Sylwestrze nasza niunie :-D:tak:

Kluseczko wspolczuje sasiadow mprezowiczow :baffled:

Agatko gratuluje zdanego egzaminu :tak:

malenstwo trzymam kciuki za zdane kolokwia :tak:

Tricolor zdrowka :tak:

Ide posprzatac troszke i zbieram sie an spacer :-)

Milej soboty :-)

reklama
Hwj dziewczynki:)

Odespalam chyba ale do piatej sie przewracalam. Wczoraj jeszcze slyszalam jak moi cudowni mlodzi sasiedzi wracajac z jakies imprezki opowiadali o tym jak to jest jak wbija sie komus noz w zebra i jakie sa mozliwosci ze ta druga osoba ma naboje:szok::szok::szok::szok:.

MAdziumba kochana niestety sa bezkarni tutaj malolaty moga wszystko a jak do czegos juz dojdzie to Policja ich zatrzym a zaraz potem wypusci bo sa nie pelnoletni. Na ulicy majac po jednej stronie grupke zuli a po drugiej rozwrzeszczonych malolatow- zdecydowanie wybieram zuli bo wiem ze najwyzej o papierosa poprosza ktorych i tak nie pale.

Tricolor - zdrowka zycze. I calej reszcie tez.

Dzisiaj u nas tez ladna pogoda trzeba sie pozbierac i wywietrzyc. Trzymajcie sie babochy (nie babuny) i milego dzionka paniom zycze.

Do góry