reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Cześć dziewczyny! Piszcie mniej, bo nie mam jak nadrabiać :-D

Zielona wie jakie ją konsekwencje czekają jeśli nie pokaże twarzy na zamknietym.
A jakie są konsekwencje? Ja chyba ani razu nie pokazałam na zamkniętym mojej twarzy, bo jakoś nie wychodzą mi zdjęcia, które robię sobie sama :-) No ale cały czas widać mnie na avatarku - "to sem ja" :-) Może, jak mężulek będzie miał kilka dni wolnego to go przymuszę, żeby strzelił mi parę fotek... to się pochwalę moją twarzyczką, ale to dopiero po wizycie u fryzjera ;-)

A bo Krakow to ladne miasto... aby wpasc raz na jakis czas pozwiedzac i popatrzec ;-). Jak dluzej pomieszkasz to zaczniesz zauwazac te stare obdarte, nieodremontowane kamienice, te dziurawe ulice i wieczne korki na drogach... Te tlumy turystow, wieczni studenci i tu zawsze ktos pedzi i pedzi... Dla kazdego na ulicy jestes anonimowa, nikt sie do Ciebie nie usmiechnie, a jak juz cos powie to tylko po to aby Ci cos zarzucic...
Wczoraj bylam swiadkiem jak dwie panie na poczcie malo co sie nie pobily o to ktora ma byc pierwsza w kolejce...
Przez 5 lat studiowałam w Krakowie (przez pierwsze 3 lata mieszkałam tam dzień w dzień) i muszę powiedzieć, że przez ten czas Kraków nie stracił dla mnie nic ze swojego uroku, więc chyba to zależy od człowieka. A anonimowość czasem jest wręcz zbawienna :-) Faktem jest, że kobieta w ciąży nie ma tam łatwo (przynajmniej ja nie miałam w 2006 roku) - nie przepuszczanie w kolejkach do kasy (w tych specjalnych kolejkach dla kobiet w ciąży i inwalidów... lol), nie ustepowanie miejsca w tramwaju, czy autobusie (częściej na mój widok podnosiły się staruszki, niż młodzież), itp., itd.

Nie, nie miałam żadnych objawów cukrzycy, z tym, że moja babcia ma cukrzycę, więc lekarz w 18-19 tygodniu zlecił mi badanie krzywej cukrowej (takie badanie standardowo robi się w 28-29 tyg ciąży
U mnie w rodzinie ze strony ojca panoszy się cukrzyca. Moja babcia (mama mojego taty) ją miała, ma ją też brat mojego taty, mój ojczulek jest zdrowy (odpukać!), w moim pokoleniu na razie jej nie widać. Gin nie zlecała mi żadnego wcześniejszego badania krzywej cukrowej, ani w tej, ani w poprzedniej ciąży. Na szczęście wyniki, jeśli chodzi o cukier, mam dobre.

Tau dziekuje! Powiedz mi jeszcze kochana w czym jest magnez? Widzisz mnie wlasnie lapie ten skurcz jak wyprosuje stope i wygne palce:baffled:
Ja biorę Aspargin (magnez + potas). Mnie łapią skurczą w: stopach, łydkach, udach, pachwinach i pośladkach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Niezależnie od pozycji. Mogę leżeć, stać, siedzieć, chodzić. Miałam tak samo w poprzedniej ciąży i niestety minęło mi dopiero po porodzie (jak ręką odjął). Na szczęście Aspargin łagodzi trochę ten dyskomfort.

boje sie przyszlego roku bo wracam na Uniwerek akurat ostatni rok robic licencjat i boje sie czy dam sobie rade- opiekowac sie malenstwem i studiowac ahh chyba zaczynam panikowac.
Nic się nie martw - poradzisz sobie na pewno! Ja urodziłam Mikołaja w połowie IV roku i jakoś dobrnęłam do końca V i obroniłam się. Muszę powiedzieć, że miałam duże oparcie w mojej rodzinie (także teściach) i mężu - jak tylko mogli, to zajmowali się małym. Bardzo im za to dziękuję!!!

A ja sobie mieszkam w miasteczku średniej wielkości o wdzięcznej nazwie Nowy Targ :-) Jeśli któras z was była kiedykolwiek w Zakopanem, to na 99% przejeżdzała przez moje miasto (do Zakopca mam 18 km). Powiem wam, że nie chciałabym mieszkać w innym miejscu. Miasto nie jest na tyle małe, żeby się w nim nudzić, ani na tyle wielkie, żeby bać się wyjść po zmroku. Lata są upalne, zimy mroźne i długie, ale ja właśnie lubię taki klimat. Mamy najlepsze lody tradycyjne w całej Polsce - potwierdziły to nawet nieznajome osoby spotkane przypadkowo na ulicach Trójmiasta, na Śląsku albo w okolicach wschodniej granicy :-D
Więc serdecznie zapraszam na nowotarskie lody i... jarmark :tak: A na przyszłą zimę można zaopatrzyć się u nas w najlepsze kożuchy w kraju (i inne wyroby ze skóry i futer). Ale jestem chwalipięta :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

reklama
Tricolor, ale chociaż możesz krzyczeć na męża, wróciłaś do pełni głosu? nie stresuj się, zawsze tyle w porfelu zostanie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło hihi :-D

No troszeczkę w ciągu dnia mi sie poprawia. Nawet lody sobie zjadlam :-)
A co do autka to fakt, że ne ma tego zlego co by na dobre nie wyszło ( czasami ) bo jeszcze niedawno zastanawiałam sie czy wogóle brac to AC i wlasciwie po co mi ono jak ciagle w domu siedzę i samochód bezpieczny jest w garażu ... jak widać blednie myslalam :eek:

Nanya co do tych "konsekwencji" to jest postulat o usuwanie osób " bez twarzy" z watku zamknietego :tak:My nie ogladamy ich twarzy, one nie ogladaja naszych, ot tyle w temacie :sorry:
Fajnie masz, że tak blisko do Zakopca, zazdroszczę :tak::-) No, ale Poznań tez jest piekny :-D

Ojejku, a ja dzisiaj wstawiłam zdjęcie mojego brzusia (tylko brzusia) robione kamerką internetową i niestety nie udało mi się uchwycić całej mojej sylwetki (musiałam mieć dostęp do myszki, żeby kliknąć "pstryk", więc nie mogłam odejść na większą odległość). Czy w takim wypadku to zdjęcie zostanie usunięte???

A ja sobie mieszkam w miasteczku średniej wielkości o wdzięcznej nazwie Nowy Targ :-) Jeśli któras z was była kiedykolwiek w Zakopanem, to na 99% przejeżdzała przez moje miasto (do Zakopca mam 18 km). Powiem wam, że nie chciałabym mieszkać w innym miejscu. Miasto nie jest na tyle małe, żeby się w nim nudzić, ani na tyle wielkie, żeby bać się wyjść po zmroku. Lata są upalne, zimy mroźne i długie, ale ja właśnie lubię taki klimat. Mamy najlepsze lody tradycyjne w całej Polsce - potwierdziły to nawet nieznajome osoby spotkane przypadkowo na ulicach Trójmiasta, na Śląsku albo w okolicach wschodniej granicy :-D
Więc serdecznie zapraszam na nowotarskie lody i... jarmark :tak: A na przyszłą zimę można zaopatrzyć się u nas w najlepsze kożuchy w kraju (i inne wyroby ze skóry i futer). Ale jestem chwalipięta :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Nanya reklama dla miasta jak sie patrzy:-D....a moze Ty w ogole w reklamie pracujesz, co?:-D A fotke zdazysz jeszcze zrobic, Agatka rzucila termin do konca kwietnia wiec masz caaaaly miesiac:-D

Oj dziewczynki niby codziennie tu jestem ale za Wami nie nadarzam:-):-)

Pogoda u nas dzisiaj paskudna,padalo cala noc i jeczcze na dwa sie zanosi,nic tylko zakopac sie pod kocyk i spac i spac,ale moja Viki mysli inaczej,ona sen uwaza za najgorsza kare na swiecie:-p:-p mam nadzieje ze druga niunia bedzie miala troche inne zdanie na ten temat:-D:-D

Nanya masz racje w Nowym Targu robia najlepsze lody na swiecie,wiem cos na ten temat;-);-)

Nanya - nic sie nie boj. Zdjecie nie zostanie usuniete. Ale do konca miesiaca chcemy zobaczyc wszystkie twarzyczki w komplecie z brzuszkami. A jesli ktos nie chce pokazac swojej twarzy to po coz ma ogladac nasze???
Zdjecie na avatarku nie wystarczy.

kurcze ładnie proszę o wyjaśnienie -bo jakoś mnie to ominęło, albo za krótko tu jestem i nie bardzo wiem o co chodzi :zawstydzona/y: gdzie i dlaczego akurat do końca miesiąca mam wstawić fotkę? i dlaczego ? zamieściłabym od razu ale nie bardzo się orientuję ... jaka to ma być fotka ? usg ??? (kurcze nie mam skanera :-(, brzusia ? buźki ???

Życzę udanego weekendu :-) Ja juz uciekam do łożeczka i przez kolejne dwa dni chyba kompa nie właczę. Muszę oszczędzać oczy i się kurować bo mówiłam, że po weekendzie będę nówka sztuka ;-):-)

Pa cięzarówki :-)

reklama
Do góry