reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

A co do zwolnień, bo mi się przypomniało, to jak już mamy potwierdzoną ciążę, to każde zwolnienie jest ciążowe. A jak lekarz omyłkowo źle wpisze, to trzeba iść do pracodawcy z zaświadczeniem, że się jest w ciąży i poprosić o wyrównanie. Tłumaczyła mi to koleżanka, która jest księgową/kadrową. Więc nie macie się co martwić :-D

reklama
Niedawno wrocilysy z megasnego spaceru. jest tak penie ze szkodaby bylo nie skorzystac i nie pospacerowac :-) Rozgladalam sie za czyms dla dzieci i kupilam tylko skarpetki ;-):-p

Co do forum to ja lubie patrzec na twarzyczki dziewczyn :-D:tak:Czesto jest tak, ze czytam posty i wyobrazam sobie jak kazda z nas wyglada a potem po tym jak zobacze buzki milo sie rozczarowuje, ze same fajne laseczki tutaj sa i jak zobacze Was na zdjeciach to potem lepeij mi sie pisze :-)

Dziewczyny ja juz kiedys pisalam, ze jak bedziecie w Omagh to zapraszam na soczek czy kawke :-):tak: Namiary jakby co macie ;-):-)

Agata- a do Ire wpadniesz bo y tu amy maly klub ciezarowek :p czerwcowek. :tak:
Szkoda ze do Dublina mam daleko tez bym sie z checia do tego klubu zapisala :-D:tak:

A my ostatnio doszlismy do wniosku ze chcielibysmy mieszkac wlasnie w irlandii. Jest zupelnie inaczej niz w Polsce - ludzie sa inni, bardziej przyjazni niz w Polsce. Tam trawa ma inny kolor i chmury inaczej wygladaja! No i przede wszystkim jest czym oddychac. Rok temu jak wysiadlam na lotnisku, a pozniej jak na alejach w krakowie czekalam na autobus to myslalam ze sie udusze z braku powietrza! :-(
No i co najwazniejsze... nie chcialabym Tymka wychowywac w duzym miescie.
Tau polecam Irlandie pn :-)
Mimo, ze pochpodze z malej, spokojnej miejscowosci i wychowalam sie wsrod zieleni, tutaj o wiele bardziej mi sie podabo, no z wyjaatkeim pogody w lato :baffled:
Tesknie za upalalmi :tak:

A ja to tak sobie myśle, że wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :-) Tez bym sobie pojechała gdzieś daleko ... ale chyba bym bez rodziców moich nie wytrzymaa dlugo :sorry::-D Taka ze mnie córekczka mamusi i tatusia :-D
Tez tak myslalam zanim wyjechalam. Ale uwierz nie taki diabel straszny ;-)
Wazne ze ma sie kolo sie bie meza i dzieci, a z rodzicami zawsze mozna przez tel pogadac no i jest gdzie dzieci na wakacje wysylac ;-)

Cześć Babolki!

Nie przebrnęłam przez wszystko, bo nie mam jakoś głowy - na razie czekam na usg i wieści łożyskowe :baffled: Później się zajmę tą forumową aferą ;-)

Za to Wam powiem, że przefarbowałam łeb na RUDO, więc od dziś mogę być nawet legalnie wredna.

No to oby "wieści łozyskowe" były jak najlepsze, a USG udane :tak:

Marchewa, marchewa ;-):-D:-D:-D

Czesc dziewczynki!!

My tez dopiero co wrocilysmy z prawie 3 h spacerku z parku,Viki sie tak wyszalala ze nawet nic nie chciala zjesc tylko zaraz padla,mam nadzieje ze pospi troszke i da odpoczac mamusi ktora jest nie mniej padnieta i zastanawia sie jak tu wytrzyma jakos te dwa m, ktore zanosza sie na dni wypelnione wzmorzona aktywnoscia,co przy 1,5,rocznym urwisie jest nieuniknione.:-D:-D
Mam nadzieje ze chociaz porod bede miala w miare mozliwy,przez te wszystkie akrobacje.:-D
Uciekam cos zjesc aby podbudowac moje watle sily:-):-):-) Pa.

A co do zwolnień, bo mi się przypomniało, to jak już mamy potwierdzoną ciążę, to każde zwolnienie jest ciążowe. A jak lekarz omyłkowo źle wpisze, to trzeba iść do pracodawcy z zaświadczeniem, że się jest w ciąży i poprosić o wyrównanie. Tłumaczyła mi to koleżanka, która jest księgową/kadrową. Więc nie macie się co martwić :-D

Zgadza sie...na wszelki wypadek zadzwonilam jeszcze dzisiaj do ksiegowej z pracy i potwierdzila ze jak jest kod B na zwolnieniu to 100% platne, bez wzgledu na to od jakiego lekarza zwolnienie jest.....tak wiec koniec nakrecania sie:-D Ale fajnie wiedziec ze jak jest problem to mozna sie tu troche ponakrecac a zawsze ktos pomoze:-D Co do pokazywania swojej buzki to....przymusu nie ma zeby sie pokazywac ale tez nie trzeba w taki atakujacy sposob o tym pisac:tak:
Ja do Olsztyna tez zapraszam jakby ktoras byla przejazdem:-)
Ja zawsze marzylam o mieszkaniu w 3miescie...swego czasu nawet studiowalam w Sopocie przez 2 lata, ale zaocznie...gdyby byly to studia dzienne to pewnie zostalabym tam na zawsze:-)
Aha....Kalina jestem ciekawa jak wygladasz jako rudzielec:-D Licze ze wstawisz fotke z nowym image'm :-D No chyba ze juz wstawilas a ja na zamknietym dzisiaj nie bylam:-D
3mam kciuki za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty u lekarza;-)

Dzień dobry
w końcu i ja się witam :-)
Rano miałam urwanie głowy i nie mogłam się zameldować :-D szukałam poradni cukrzycowej dla kobiet w ciąży. Po wczorajszej wizycie okazało się to konieczne.

:-)

Witam I współczuję, ja również swego czasu szukałam poradni, ale w Poznaniu...
Wyniki z cukrem wyszły mi złe, dostałam rozpiskę co mam jeść i od stycznia jestem na diecie, narazie mi to starcza, nie potrzebuję insuliny...
Czy szukałaś poradni bo masz podejrzenia o cukrzycę ciążową?

Witam I współczuję, ja również swego czasu szukałam poradni, ale w Poznaniu...
Wyniki z cukrem wyszły mi złe, dostałam rozpiskę co mam jeść i od stycznia jestem na diecie, narazie mi to starcza, nie potrzebuję insuliny...
Czy szukałaś poradni bo masz podejrzenia o cukrzycę ciążową?

Wg norm mój wynik to stan przedcukrzycowy (podobno łatwo go przekroczyć):-(, już się dowiedziałam że mi w poradni zrobię badania jeszcze raz i dopiero powiedzą co dalej robić.

Kaska76 mam nadzieję, że się na diecie zakończy i u Ciebie, i u mnie:tak:. Trzymam kciuki za Was!

ale dyskusje dzisiaj:szok::szok::szok: ja bym z chęcia wrzuciła swoje fotki na zamknięty...ale niestety zdjęcia mogę sobie zrobić tylko telefonem...a nie posiadam kabla do kompa..i d... przez to nie mogę pooglądać waszych brzuszków:baffled:

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi jedno, czy miałyście jakies objawy tej "cukrzycy" czy tez stanu przedcukrzycowego ?

Nie, nie miałam żadnych objawów cukrzycy, z tym, że moja babcia ma cukrzycę, więc lekarz w 18-19 tygodniu zlecił mi badanie krzywej cukrowej (takie badanie standardowo robi się w 28-29 tyg ciąży), normy o dużo nie miałam przekroczone, ale jednak były... od stycznia stosuję dietę i kłuję się 4 x dziennie badająć cukier i jak narazie udaje mi się utrzymać cukier w ryzach (oczywiście poza momentami gdy zgrzeszę i zjem coś niedozwolonego :)). W poniedziałek jadę do kontroli do Poradni w Poznaniu (bagatela 200 km ode mnie) i zobaczę co mi dalej zaleci. Plus jest taki, że na początku ciąży przytyłam 3 kg a teraz waga mi spada i już ważę mniej niż przed ciążą. Moja diabetolog i ginekolog są bardzo zadowoleni z takiego stanu rzeczy... no cóż przed ciążą nie należałam do szczupłych i dzidziunia moja rozwija się prawidłowo, bo dietą dostarczam wszystko czego mu potrzeba, żeby rozwijała się tak jak powinna...

Do góry