reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam

U nas jak zwykle dni pelne wrazen i urwanie glowy ;-):-)

Wczoraj bylismy na zakupach i pokupowalam pare rzeczy dla malenstwa a w tym 8 par bodziakow i wyszukany przeze mnie przewijak (taki z utrwardzeniem pod spodem, mozna go na lozeczko polozyc, w PL to normalka a tutaj malo gdzie mozna cos takiego spotkac).

Wczoraj tez corcia dostala taki domek od cioc i wujkow :-)
Uwielbia wszelkiego rodzaju domki wiec jest przeszczesliwa i bawi sie nim naokraglo :-)

1d511.jpg

dh024exmouthinside.jpg

A dzis bylam u pollznej na wizycie. Jak zwykle wykle badanie czyli: cisnienie (idealne ;-)), sluchanie tetna (uwielbiam ten dzwiek :-):-):-):-)), brzuszek odpowiedniej wielkoscii dlugosci, wyniki moczu prawidlowe, pobrala mi tez 2 fiolki krwi i wyniki beda za tydzien.

beata koniecznie daj znac jak po przeprowadzce bedzie u Was. Trzymam kciuki za Wasza corcie :tak:

Nanya witaj spowrotem :-) Fajnie, ze jestes :tak:
Dobrze, ze juz u Was sie juz wszytsko poukladalo.

Tau a co ta masc nagietkowa :confused: Nie slyszalam o takiej.
Wiem, ze mydlo szare jest bardzo dobre i ja uzywalam propolis w spreyu na rane.

Spokojnej nocki i do zas :-)

reklama
Nie wiem jak Was ale mnie coraz częściej dopada myśl jak to będzie już po porodzie tzn. jak sobie ze wszystkim poradzimy (z opieką, pielęgnacją i przede wszystkim odpowiedzialnością za tego małego człowieczka, który będzie zdany tylko na nas).
To jest nasze pierwsze dziecko w związku z tym wszystko będzie nowe. Ostatnio koleżanka poleciła mi książkę, o której pewnie część z Was słyszała "Język niemowląt" autorstwa Tracy Hogg (u nas znana dzięki programowi telewizyjnemu Zaklinaczka dzieci) i przyznam się, że ta lektura sprawia, że jest mi lżej, autorka w taki prosty sposób wyjaśnia przede wszystkim tajniki psychiki dzieciątek (co prawda jestem w trakcie czytania ale jak na razie bardzo mi się podoba :-). Jeśli więcej Was ma takie myśli to szczerze polecam.

witam z samego rana :)

ja mam podobne obawy - że nie będę mieć pojęcia jak się zająć takim maleństwem, ale jestem w tej komfortowej sytuacji, że kuzynka która była położną (ma 2 swoich dzieci) zaoferowała, że przyjedzie na kilka pierwszych dni po porodzie i wszystkiego nauczy - bo z książek, według suchej teorii może nie być tak łatwo

Tau podążam twoimi ścieżkami (prawie mam już całą wyprawkę:-D - jeszcze z lukami ale w przyszłym miesiącu resztę uzupełnię, w tym już za dużo wydałam) a dziś jedziemy na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :-) i też będę dość długo dojeżdżać bo szkoła oddalona jest o jakieś 50km ale zajęcia są dłuższe bo od 18 do 21 :szok:

Witam Panie

Wawa szara, ponura i z opadami :-(, mam nadzieję, że w innych miejscach lepiej.

Tau przeraziłaś mnie tymi zdjęciami ;-), im bliżej finału tym mam więcej obaw co będzie w trakcie porodu i po nim. Mnie też fotele ginekologiczne nie przerażają (ale jak na chwilkę jestem na nich i oglądam dzidzię) za to dentystyczne jak najbardziej :-D.

Życzę Wam miłego dzionka!

Wskazania: MAŚĆ NAGIETKOWA stosowana jest na: źle gojące się rany, odleżyny, odmrożenia, oparzenia, otarcia naskórka, owrzodzenia na tle żylakowym, stany zapalne odbytu i sromu, stłuczenia, miejsca po ukąszeniu owadów.
Opis: Działanie maści oparte jest na biologicznie aktywnych substancjach zawartych w wyciągu z kwiatostanów nagietka. MAŚĆ NAGIETKOWA stosowana jest również, z dobrym skutkiem, w leczeniu stłuczeń, a także miejsc po ukąszeniu owadów.

Mi koleżanki polecały Tantum Rosa - proszek do sporządzania płynu do irygacji, działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo, znieczulająco i odkażająco.

Mam nadzieję że będę miala okazję go użyć, na razie moja Michasia leży sobie dokładnie w poprzek, czuję ją za każdym razem jak się odwracam z boku na bok, ciężko sie przez to wyspać. Mam nadzieję że się jeszcze obróci tak jak trzeba.

A u mnie dzisiaj słonko:tak:. Miłego dnia.

Mam nadzieję że będę miala okazję go użyć, na razie moja Michasia leży sobie dokładnie w poprzek, czuję ją za każdym razem jak się odwracam z boku na bok, ciężko sie przez to wyspać. Mam nadzieję że się jeszcze obróci tak jak trzeba.

Meva, tu gdzieś dziewczyny podawały sposób obracania dzidzi za pomocą mrożonki - poszperaj na forum :-D

Rozumiem, że na razie masz wskazanie do cesarki? Ja na razie też - ma przodujące łożysko i Ksenię głową do góry. Ale podobno jeszcze wszystko może się zmienić i na razie nie ma się co martwić. W razie czego chyba pozwolą nam założyć cesarkowy wątek :confused::confused::confused:

Meva, tu gdzieś dziewczyny podawały sposób obracania dzidzi za pomocą mrożonki - poszperaj na forum :-D

Rozumiem, że na razie masz wskazanie do cesarki? Ja na razie też - ma przodujące łożysko i Ksenię głową do góry. Ale podobno jeszcze wszystko może się zmienić i na razie nie ma się co martwić. W razie czego chyba pozwolą nam założyć cesarkowy wątek :confused::confused::confused:

Na razie to wskazań nie mam, a to z powodu rzadkich wizyt u położnych, za miesiąc mam kolejną...może się jeszcze maluch przestawi. To obracanie dzieciaczka to w tym temacie było? bo cos mi wyszukiwarka kiepsko działa...

Meva, nie pamiętam, gdzie było o obracaniu, ale chodziło mniej więcej o to, że jeśli maluch ma główkę na górze, to trzeba go potraktować mrożonką, to się od zimna przekręci :-D

Brzmi nieco drastycznie, ale zamiast zwykłej mrożonki można użyć czegoś bardziej wyrafinowanego ;-)

Witajcie dziewczynki

jutro 18 i jakby wszystko było w terminie to równo za 3 miesiące moj Synalek będzie na świecie, nie mogę sie chyba doczekać:-),
wczoraj bylam u znajomej , która ma 6 miesiaczna coreczke, taka wesolutka , mam nadzieje ze moj synek tez bedzie wiecej sie smial nic plakal. Dostałam od kolezanki pare ubranek w spadku i tak wczoraj ogladałam :-):-) juz nie moge doczekac się zakupów, juz mam liste prawie gotową:-D
jakies chyba cisnienie niske idę zrobic kawkę i obgarnę troche mieszkanko

Witam :-)

Najpierw sie przywitam, a potem bede nadrabiala watek ( inne juz zdazyłam, a tego jeszcze nie ruszyłam ).

Pogoda deszczowa dzisiaj u nas :dry:, a wczoraj bylo tak pieknie i ciepło.

Mój mąz znowu wybył na 2 dni, ale całe szczęście moi rodzice zostaja u nas na noc więc nie będe osamotniona, a i może dzięki temu znowu jutro mamę na zakupy wyciągnę :cool2:Tym razem mysle o jakiejś malej kanapie do pokoju małego ( taka mała rozkładana materiałowa, żebym miala gdzie karmić i w razie czego przekimac się )

Porządków ciąg dalszy dnia dzisiejszego. Juz bokami mi to wychodzi, ale cóz poczać, zaczęłam muszę skończyć.

Młody dzisiaj cos leniwy. Nie obudził mnie kopniakami, teraz dopiero sobie nózki wyprostowal, przeciagnął sie i chyba poszedl spac dalej :-)

No dobra, cofam sie w czasie do soboty i zaczynam czytać forum :-)

reklama
Mi koleżanki polecały Tantum Rosa - proszek do sporządzania płynu do irygacji, działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo, znieczulająco i odkażająco.

Meva dowiedz się czy na pewno irygację możesz zrobić w ciąży bo mi się wydaje że nie :no:.
Lekarz mi zabronił !

Do góry