reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witajcie dziewczyny!
Strasznie długo mnie tu u Was nie było :-( Miałam spore problemy w domu, wszystko zwaliło się na głowę.. kasa, zdrowie, ehh szkoda gadać.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem do swojego grona.

Buziaki dla wszystkich!

Witaj i nadrabiaj!:-) Dobrze, że już po problemach i mam nadzieję, że tak zostanie:tak:

reklama
Hej laseczki :-) Ja tylko sie melduję i uciekam. Musze nadrobić zaległości z weekendu w czytaniu forum, ale to chyba dopiero jutro tyle mam dzisiaj jeszcze w planach zajęc:-) Mąz wraca za godzinkę z roboty wiec musze z grubsza ogarnąc dom bo aż głupio, że taki bałagan mam, a niby cały dzien w domu siedzę:sorry2:
Dobra lecę, pa dziewuszki :-)

Ja wczoraj byla na kawce z Kasia i Annya- oczywiscie najpierw zrobilysmy male zakupy w sklepie dla dzieci a potem na kaweczke. Bardzo mile popoludnie dla brzuchatek polecam. :tak:

Oj, ale Wam zazdroszczę spotkanka, fajowo:tak::-)

U nas pogoda taka sobie, troszkę słonka dzisiaj było, ale to jeszcze nie to na co czekam z niecierpliwością.

Cześć Babeczki!

Wuyu/Kalina a do ktorego tyg ozna zrobic to 3d?

Słyszałam, że to najlepiej do 30 tyg. z hakiem robić, żeby dzidzia mieściła się jeszcze w "obiektywie" ;-)

Kalina no to macie podobne zamiary do naszych:tak: Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dokładniejsze podejrzenie Maluszka - 1 kwietnia:-)

Inja, 1 kwietnia to Madziumba się odważyła na podglądactwo - ja tam na wszelki wypadek pójdę dzień później, bo jeśli Ksenia jest taką żartownisią, jak Frysia, to... :szok:

Witajcie dziewczyny!
Strasznie długo mnie tu u Was nie było :-( Miałam spore problemy w domu, wszystko zwaliło się na głowę.. kasa, zdrowie, ehh szkoda gadać. No ale już wyszliśmy na prostą i postanowiłam do Was zajrzeć.
Spróbuję nadrobić wszystkie zaległości, ale chyba ot nie będzie fizycznie możliwe :-D strasznie dużo napisałyście...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem do swojego grona.
Buziaki dla wszystkich!

Najważniejsze, że się "odwaliło" z tej głowy! Nanya, pamiętaj, że my tutaj również stanowimy terapeutyczną grupę wsparcia! Wiadomo - co ..... (Prośba do Moderatora o wstawienie odpowiedniej liczby :-)) głów to nie jedna!

Hej laseczki :-) Ja tylko sie melduję i uciekam. Musze nadrobić zaległości z weekendu w czytaniu forum, ale to chyba dopiero jutro tyle mam dzisiaj jeszcze w planach zajęc:-) Mąz wraca za godzinkę z roboty wiec musze z grubsza ogarnąc dom bo aż głupio, że taki bałagan mam, a niby cały dzien w domu siedzę:sorry2:
Dobra lecę, pa dziewuszki :-)

Tricolor, niech Twoje plany się zmaterializują, bo z doświadczenia wiem, że planowanie nie jest aż takim problemem, jak realizacja planów... ;-);-);-)

Ja wczoraj byla na kawce z Kasia i Annya- oczywiscie najpierw zrobilysmy male zakupy w sklepie dla dzieci a potem na kaweczke. Bardzo mile popoludnie dla brzuchatek polecam. :tak:

To ja sobie pozwolę nieśmiało i jako pierwsza zaproponować spotkanie czerwcówek z Warszawy - Dziewczynki, może zorganizujemy jakiś mały zlocik? :rofl2:

Nie wiem jak Was ale mnie coraz częściej dopada myśl jak to będzie już po porodzie tzn. jak sobie ze wszystkim poradzimy (z opieką, pielęgnacją i przede wszystkim odpowiedzialnością za tego małego człowieczka, który będzie zdany tylko na nas).
To jest nasze pierwsze dziecko w związku z tym wszystko będzie nowe. Ostatnio koleżanka poleciła mi książkę, o której pewnie część z Was słyszała "Język niemowląt" autorstwa Tracy Hogg (u nas znana dzięki programowi telewizyjnemu Zaklinaczka dzieci) i przyznam się, że ta lektura sprawia, że jest mi lżej, autorka w taki prosty sposób wyjaśnia przede wszystkim tajniki psychiki dzieciątek (co prawda jestem w trakcie czytania ale jak na razie bardzo mi się podoba :-). Jeśli więcej Was ma takie myśli to szczerze polecam.

U nas dalej cieplutko,i coraz bardziejzdaje sobie sprawe ze ta wielka chwila nadchodzi wielkimi krokami i ze mala juz niedlugo bedzie z nami:-)
Ja tez mam obawy jak sobie poradze z dwoma maluchami bo wiki ma dopiero1,5.roku,ale damy rade musimy,narazie wszystko idzie wyjatkowo dobrze,malabardzo szybko porzucila pieluszke jakies dwa tyg,chodzi w dzien bez zakladam jej tylko jedna w nocy bo duzo pije,sama jestem zdziwiona ze potrzebowala doslownie dwa trzy dni aby,zrezygnowac z pampersa,wczoraj kupilismy prawie wszystko do jej pokoiku lacznie z lozkiem,i o lozeczku nie chce juz slyszec,co prawda krecila sie w lozku,dosc dlugo,ale zasnela sama,i spi smacznie juz1,5 h,mam nadzieje ze z wszystkim pojdzie tak dobrze i Viki spokojnie zaakceptuje pojawienie sie siostrzyczki bo tego najbardziej sie boje:happy::happy:

U nas robia 4D do 34 tyg.bo pozniej ponoc dzidzia jest juz za duza,ja robilam,okolo 27 tyg.i bylo super widac.:-)
Ide robic obiadek a pozniej z mala na spacerek.Pa dziewczynki:-):-):-)

Beatko, te obawy to chyba każdą z nas dopadają z różną częstotliwością i intensywnością :-D Ja mam starszą córcię solidnie odchowaną i teraz czuję się troszkę tak, jakby to była pierwsza ciąża i pierwsza dzidzia :tak:

A co do Twojej Viki, to chyba warto podkreślać, że zostanie Starszą Siostrą i jaka to jest ważna funkcja, jak bardzo będzie potrzebna itd. Myślę, że można sprawić jej jakiś super prezent z okazji narodzin Małej i zmiany statusu na tę właśnie Starszą Siostrę :-D

Tau, przecieraj, przecieraj szlaki :-D

Sale super, ale muszę Wam powiedzieć, że na mnie nigdy żaden fotel ginekologiczny dobrego wrażenia nie robi - choćby był ze szczerego złota i wysadzany brylantami. Ot, taka maruda jestem :baffled:

Ciekawe, kiedy przyniesiesz pierwszą pałę :-D

A jeśli chodzi o spotkanie Czerwcówek z Wawy, to możesz podjechać :tak:

reklama
Do góry