reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Hej. Mieliśmy dziś zwiedzać porodówkę w ramach szkoły rodzenia,ale akurat jest zajęta więc nasza położna odwołała spotkanie. Osobiście mogę polecić szkołę rodzenia każdej dziewczynie, która się wacha czy warto. Najbardziej to chodziło mi o mojego M,żeby później umiał małą wykąpać, przewinąć itp. A, że jest naprawdę facetem odpowiedzialnym to sam się upierał, żebyśmy się zapisali bo on musi się jakoś podszkolić w dziedzinie ojcostwa:-).

15406844d8.png

reklama
Sabin, dobre podejście ma Twój Facet.

Babki to od początku ciąży jakoś interesują się tematem, analizują, pytają, porównują, niepokoją się, a nasi panowie w błogiej nieświadomości żyją. Niech się uczą!!

Niewiem czy to piątek 13 , a czy moje hormony ale ja już jestem po porannej awanturze, tzn ja sie darłam a moja sierota siedziała i słuchała co mnie jeszcze bardziej wkurzało:baffled: ubeczałam sie jak głupia , a teraz nawet niewiem o co mi chodziło:-). Martwie sie teraz o mojego maluszka bo chyba porzadnie go poddenerwowałam siedzi sobie teraz w brzusiu taki cichutki i nawet łapką niegmernie , a mnie znowu beczeć sie chce ze taka okropna baba zemnie i dziecko denerwuje ,ach niech ten dzień sie już skończy.
nie martw się, to na pewno hormony bo ja mam podobnie, nawet mój mąż twierdzi że jestem nie do zniesienia w ciąży i o wszystko mam pretensje...no ale cóż :sorry::sorry::sorry:trzeba przeczekać:rofl2::rofl2:

Sabin, dobre podejście ma Twój Facet.

Babki to od początku ciąży jakoś interesują się tematem, analizują, pytają, porównują, niepokoją się, a nasi panowie w błogiej nieświadomości żyją. Niech się uczą!!

To ja musze pochawlic mojego mezczyzne- od tygodnia codziennie wieczorem czyta mi ksiazeczke wieczorami - co i jak sie robi na poczatku. Kapanie ubieranie it- wczoraj musial tylko na chwile przestac jak doszlismy do tematu kupek:-D:-D

Oj, jak ja bym chciała wiedzieć, gdzie i jak będę rodziła! A na razie muszę zaczekać na jeszcze jedno usg, zresztą pewnie i tak wybiorę cesarkę i z dużym prawdopodobieństwem będzie to prywatna klinika. Drobny zonk finansowy, ale może jeszcze uda nam się coś zaoszczędzić :-D

Szkoła rodzenia to super sprawa, bo można sobie poukładać w głowie wszystkie ważne informacje, które zasysamy z internetu i książek. A jeśli możesz się troszkę przyzwyczaić do "swojego" szpitala, to tym bardziej ekstra!

No i super sprawą będą różne instruktaże dotyczące pozycji przy rodzeniu, sposobów zmniejszania bólu itp. - oczywiście, jeśli nie planujesz leżeć jak kłoda-cierpiętnica ;-)

Mam nadzieję, że my też wkrótce powędrujemy na wykłady :-D:-D

PS Dzięki za wszystkie gratulacje i słowa wsparcia! Trzymajcie kciuki w południe pierwszego dnia wiosny - wtedy będę miała egzamin praktyczny :szok:
kalina a jaki jest koszt porodu w prywatnej klinice??

kalina a jaki jest koszt porodu w prywatnej klinice??

W naszym warszawskim Damianie - 12 tysięcy :szok::szok::szok:
Ale jest bardzo dobra klinika Iatros, gdzie poród (robią tylko cesarki) + 3 albo 4 doby pobytu w indywidualnej sali (z mężulem) kosztuje 6400 zł.

Ja rozważam oczywiście tę drugą, o ile się zrzucicie :-D

Kluseczko, chyba będziesz miała w domu Super-Tatę :-D Mój małż dostał na urodziny książkę Super-Niani, jak być Super-Tatą, ale ostatnio obija się z czytaniem. Myślę, że odrobina nacisków ciężarnej żonki i chlopak wróci do lektury :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry