Hej. Mieliśmy dziś zwiedzać porodówkę w ramach szkoły rodzenia,ale akurat jest zajęta więc nasza położna odwołała spotkanie. Osobiście mogę polecić szkołę rodzenia każdej dziewczynie, która się wacha czy warto. Najbardziej to chodziło mi o mojego M,żeby później umiał małą wykąpać, przewinąć itp. A, że jest naprawdę facetem odpowiedzialnym to sam się upierał, żebyśmy się zapisali bo on musi się jakoś podszkolić w dziedzinie ojcostwa:-).
reklama
kalina_malina
Fanka BB :)
Sabin, dobre podejście ma Twój Facet.
Babki to od początku ciąży jakoś interesują się tematem, analizują, pytają, porównują, niepokoją się, a nasi panowie w błogiej nieświadomości żyją. Niech się uczą!!
Babki to od początku ciąży jakoś interesują się tematem, analizują, pytają, porównują, niepokoją się, a nasi panowie w błogiej nieświadomości żyją. Niech się uczą!!
nie martw się, to na pewno hormony bo ja mam podobnie, nawet mój mąż twierdzi że jestem nie do zniesienia w ciąży i o wszystko mam pretensje...no ale cóż trzeba przeczekaćNiewiem czy to piątek 13 , a czy moje hormony ale ja już jestem po porannej awanturze, tzn ja sie darłam a moja sierota siedziała i słuchała co mnie jeszcze bardziej wkurzało ubeczałam sie jak głupia , a teraz nawet niewiem o co mi chodziło:-). Martwie sie teraz o mojego maluszka bo chyba porzadnie go poddenerwowałam siedzi sobie teraz w brzusiu taki cichutki i nawet łapką niegmernie , a mnie znowu beczeć sie chce ze taka okropna baba zemnie i dziecko denerwuje ,ach niech ten dzień sie już skończy.
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Sabin, dobre podejście ma Twój Facet.
To ja musze pochawlic mojego mezczyzne- od tygodnia codziennie wieczorem czyta mi ksiazeczke wieczorami - co i jak sie robi na poczatku. Kapanie ubieranie it- wczoraj musial tylko na chwile przestac jak doszlismy do tematu kupek
kalina a jaki jest koszt porodu w prywatnej klinice??Oj, jak ja bym chciała wiedzieć, gdzie i jak będę rodziła! A na razie muszę zaczekać na jeszcze jedno usg, zresztą pewnie i tak wybiorę cesarkę i z dużym prawdopodobieństwem będzie to prywatna klinika. Drobny zonk finansowy, ale może jeszcze uda nam się coś zaoszczędzić
Szkoła rodzenia to super sprawa, bo można sobie poukładać w głowie wszystkie ważne informacje, które zasysamy z internetu i książek. A jeśli możesz się troszkę przyzwyczaić do "swojego" szpitala, to tym bardziej ekstra!
No i super sprawą będą różne instruktaże dotyczące pozycji przy rodzeniu, sposobów zmniejszania bólu itp. - oczywiście, jeśli nie planujesz leżeć jak kłoda-cierpiętnica ;-)
Mam nadzieję, że my też wkrótce powędrujemy na wykłady
PS Dzięki za wszystkie gratulacje i słowa wsparcia! Trzymajcie kciuki w południe pierwszego dnia wiosny - wtedy będę miała egzamin praktyczny
kalina_malina
kalina a jaki jest koszt porodu w prywatnej klinice??
W naszym warszawskim Damianie - 12 tysięcy
Ale jest bardzo dobra klinika Iatros, gdzie poród (robią tylko cesarki) + 3 albo 4 doby pobytu w indywidualnej sali (z mężulem) kosztuje 6400 zł.
Ja rozważam oczywiście tę drugą, o ile się zrzucicie
Kluseczko, chyba będziesz miała w domu Super-Tatę Mój małż dostał na urodziny książkę Super-Niani, jak być Super-Tatą, ale ostatnio obija się z czytaniem. Myślę, że odrobina nacisków ciężarnej żonki i chlopak wróci do lektury
Ostatnia edycja:
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
W naszym warszawskim Damianie - 12 tysięcy
Ale jest bardzo dobra klinika Iatros, gdzie poród (robią tylko cesarki) + 3 albo 4 doby pobytu w indywidualnej sali (z mężulem) kosztuje 6400 zł.
Ja rozważam oczywiście tę drugą, o ile się zrzucicie
Ja sie zrzuce o ile sie podzielisz
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
SZalejesz- dajesz i za duzy wybor. O sali tylko myslalam a teraz juz nie wiem.Sala, mezem, czy zebranymi pieniazkami?
kalina_malina
Ja sie zrzuce o ile sie podzielisz
A pewno, że się podzielę, a ściślej - rozdwoję Na mnie i na Ksenię
reklama
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
W sumie to wszystko razem mozna ladnie polaczyc
Lekarza i polozna tez