reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
wydaje mi sie, Agata, ze w tym lezy Twoj problem. Mam wrazenie, ze o ta niezaleznosc walczysz juz od lat, zeby pokazac wszystkim, ze swietnie dawalas i dajesz robie rade sama. Odpusc sobie ta walke na te 2-3 m-ce, bo wyglada to tak, jakby zdrowa ciaza znaczyla dla Ciebie mniej niz fakt, ze ktos moze pomyslec, ze sobie sama nie dajesz rady, a wierze, ze absolutnie tak nie jest, prawda? ;-)
Wazne, by jako tako kuchnie dostosowac do funkcjonalnosci, lazienke i spanie, wykanczac mozna powoli. A poza tym na domek czekaliscie, wiec bylas co nie cio przygotowana :)
Ja mialam o tyle dobrze, ze to maz zawsze wszystko malowal. 2 lata temu, latem, jak sie przeprowadzalismy, mielismy niecale 2 tygodnie na pomalowanie itp 2 mieszkan, nasze stare, trzeba bylo zdzierac tapety i malowac, oraz robic wszystko na nowym i wszystkim tym zajal sie sam maz pracujac jednoczesnie nockami. Niech Twoj sie zawezmie bardziej, jak Ciebie lapie bol, rzuc pedzel w cholere i powiedz, ze nie dajesz rady i tyle, bo z tego co kiedys pisalas, to Twoj maz jest juz przyzwyczajony do Twoich bezproblemowych ciaz i pewnie podejrzewa, ze i teraz jestes silna babka i dajesz spokojnie rade, a moze nawet sama starasz sie glosno nie zalic. Zrob to co najwazniejsze, pomalowac zawsze mozna pozniej. No i jako niezalezna babka, nie daj sie remontowi :tak: Pomysl, jak wiele mozesz stracic, a jak niewiele zyskac, przemeczajac sie w ten sposob...

Carmi na dom czekalismy ponad dwa lata srednio czeka sie ok 4 wiec nie mozna bylo sie przygotowac czas od mometu akceptacji do odebrania kluczy to kilka miesiecy wiec u nas poszlo bardzo expresowo nie bylo czasu na przygotowanie sie totalne zaskoczenie Znajomi podpisali umowe w lipcu ubieglego roku wprowadzili sie tydzien przed Bozym Narodzeniem a My w poniedzialek podpisalismy umowe i dostalismy klucze Nie mozemy sobie pozwolic aby kolejny miesiac placic dwa czynsze to nie jest roznica w budzecie 200 funtow tylko ok 1000

Nie da sie pomalowac pozniej bo ang debile budowlani zamalowali resztki tapety i nie zmyli ścian efekt pryszczy do tego sa dziury w scianach na wielkosc piesci Jak pozniej to zrobic? z malutkim dzieckiem no przestan zreszta nie wazne -temat zamkniety chcialam sie pozalić a zebralam baty uroki forum ale ok Zmykam pakowac sie dalej
p.s Nigdy nikomu nie probowalam udowodnic ze jestem niezalezna poprostu taka bylam wyznaje zasade jak masz kogos prosic o pomoc zrob to sama i tak zrobisz to lepiej I nie chodzi o to ze zagrazam zycie swojego dziecka Zdrowa ciąza to nie choroba nigdy nie lezalam w lozku z powodu ciazy wrecz przeciwnie udowodnione naukowo wiecej sie ruszasz masz lzejszy poród sama jestem tego przykladem rodzic 15 min -nie kazda moze ....

Ostatnia edycja:
Dominiko link dziala :-):-):-):-):-)
A ten sposob spodobal mi sie najbardziej :) -

• 5. CD/iPod headphones - place them inside mom's pants toward her pubic bone and play classical music for 10 minutes 6-8 times a day.

Taki w sumie najbardziel chillaut-owy :-):-)
Jeszcze mam homeopatie na rozne takie magiczne sztuczki w ciazy. Musze zerknac jak sie nazywa to klikne bo zakopana gdzies w szafie po ostatnim porodzie.;-)

Agatko - nie nerwowo stokrotko. Uwazaj tylko na tych drabinach. Ja mam tak samo, ze wszystko staram sie robic w sama, nawet mam wlasne narzedzia. :tak: Czasem sie jednak za bardzo przemecze ale minie troche czasu i nastepnym razem robie to samo :baffled: Wiem , ze dacie rade bo macie duzo zaparcia w sobie a tego wlasnie trzeba przy takiej robocie.
Zycze jak najlepiej ;-)

Buzka i usmiechnij sie :-):-)

Witajcie czerwcówki

Nie było mnie tu 3 dni...ale się naczytałam...
Dziś idziemy na szkołę rodzenia... trzeba wyjść do ludzi i chłopa przygotować do roli ojca ;-)
Poza tym mamuśka nas odwiedziła i jest mi trochę raźniej:-)choć wprowadziła mały rygor np. nie wolno mi za długo siedzieć przed kompem, ale to chyba dobrze:-D

Miłego dnia

15406844d8.png

chcialam sie pozalić a zebralam baty uroki forum ale ok

rany Agata, akurat nie zamierzalam serwowac Ci batow, a troche starac sie pomoc w rozwiazaniu problemu, bo ja osobiscie nie lubie, jak ktos na moje zale odpowiada mi jedynie "bedzie dobrze, glowa do gory", bo niestety sa to puste slowa i jesli juz otwieram sie na jakims forum, to dlatego, ze potrzebuje porad, rozmowy, dyskusji w tym temacie, nawet jesliby ktos mial moje podejscie do sprawy zkrytykowac i pomoc otworzyc mi oczy.
Wybacz, sadzilam, ze Ty tez bardziej potrzebujesz teraz pogadania i dodania sil, niz jedynie poglaskania po glowce, ale jesli sie myslilam, to przepraszam, za kontynuowanie tematu i powiem tylko: "jakos sie wszystko samo ulozy, nie martw sie."

P.S. akurat uwazalam Ciebie wlasnie za samodzielna babke, moze ubralam to wszystko w zle slowa, ale zawsze wydawalo mi sie, by i inni tak mnie sama odbierali, trzeba o to powalczyc i to im pokazac. Nie mowie tu o walce na sile, probie udowadniania czegokolwiek, bo nie o to tu chodzi, ale o tym, ze czasem ciezko samemu przed soba sie przyznac, ze z czyms sobie akurat nie radzimy. Ja wlasnie w takiej sytuacji sie teraz znalazlam.

Jeszcze raz przepraszam za...sama nie wiem, ale jesli zabrzmialo to co napisalam wczesniej nieprzyjemnie dla Ciebie i jak atak, czy wytykanie czegokolwiek, po prostu skasuj mojego posta, nikt wiecej nie musi czytac, mylilam sie a i zamierzenia mialam calkiem inne.

Co do mieszkan, nie wiem niestety jaka jest sytuacja tam u Was. Zreszta my i tak pewnie jeszcze dluuuuugo pozyjemy "bezstresowo" na wynajmie, bo na kredyty nas teraz stac nie bedzie, a nikt tu nam inaczej nic nie da. Nie wiedzialam, ze w Anglii dostaje sie domy ot tak, w ciagu kilku dni, a czeka na nie latami. Tu jest troche inaczej. Jak masz kase, to idziesz i wybierasz i zaczynasz przygotowania do przeprowadzki, jednak czesto mieszkanie mozna wymowic dopiero 3 m-ce przed wyprowadzka, wiec czasu jest sporo.. No chyba ze sie 8rga dzieci dorobisz, wtedy panstwo prezentuje...:no:

Agatka, nie denerwuj się. Rób co musisz myśląc o najważniejszym. Będzie dobrze. Mocno trzymam za Was kciuki
Pozdrawiam

reklama
Mamuśki, jestem mamusią z grudnia 2008 i mam do Was prośbę, jakbyście mogły to zagłosujcie na moją córcie, zapas pieluch by się przydał:-);
rosniemyrazem.pl

A tak wogóle to strasznie Wam zadroszczę Waszych brzuszków, bo dla mnie to był wspaniały okres, ale juz chyba sie nie zdecyduję bo mam dwóch chłopaków - 9 lat, no i Córcię - 3 miesięczną

Z góry dziekuję i życzę zdrówka dla Was i Dzidziusiów w brzuszkach

Do góry