reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Hej Kobietki :-):-):-):-):-)

Musze wam powiedziec ze od jakis 2 tygodni nie moglam wstac z lozka bo taki mialam bol plecow. Jak juz sie skulalam to po paru krokach naszczescie wszystko wracalo do normy. Dziwne zaczelo byc gdy moj mezulek zaczal miec to samo. Postanowilismy zmienic wiec materac. Wczoraj go dostarczyli i naprawde nie pamietam kiedy tak dobrze spalam. Dzis jak reka odjal zero boli a i obudzilam sie tylko raz w nocy a nie tak jak wczesniej po 10 razy.
Tak wiec, pelna energii smigam na spacerek i zakupy z maja Mayeczka.
Milego dzionka dziewczyny. ;-);-);-)

reklama
Ja dzis będę po ścianach chodzić, z niewyspania. Białe noce zdecydowanie nie należą do przyjemnych. Na dodatek maleństwo chyba miało czkawkę, bo czułam się jak pralka z nastawionym hand washem. Pobiło rekord podskoków ! I chyba zmieniło położenie na poprzeczne, bo czuję je raz z prawej raz z lewej?

Wczoraj wybrałam się wreszcie do prezeski na "pogaduszki".Bo jakoś się rozmijałyśmy od początku ciąży. Było na serio sympatycznie. A najlepsza opowieść jak w dziewiątym miesiącu jej Paulinka zamieniła się w Tomeczka...

Dopada mnie juz mania wiosennych porządków. Zaczynam od przesadzania kwiatów. Ponoć kobietom w ciąży kwiaty pieknie rosną.Oby.

Dopada mnie juz mania wiosennych porządków. Zaczynam od przesadzania kwiatów. Ponoć kobietom w ciąży kwiaty pieknie rosną.Oby.

Tylko nie zapomnij o rękawiczkach. Słyszałam,że nie wolno dotykać ziemii,bo grozi to toksoplazmozą-no chyba,że już ją przebyłaś wcześniej.

moni_ju ja również mam ochotę na coś słodkiego, czasami jak mam niski cukier to sobie pozwalam na chwilkę słabości i jakieś ciasteczko podjadam, byle nie czekoladę, bo czekolada długo się rozkłada i w długim czasie może być podwyższony cukier. Czy musisz mierzyć sobie cukier glukometrem?
Nie muszę na razie....jeszcze muszę zrobić75g i zobaczymy jaki będę miała wynik...50g miałam podwyższony dlatego teraz mam dietkę:-(

Hej dziewczyny u mnie pochmurno i zaczęła mi zgaga dokuczać ciekawe czy to prawda że dzidzi włoski rosną.A co do glukozy mam ja zrobić 28tyg czy to nie za pózno.pozdrawiam;-)

emili ja w pierwszej ciąży zgagi nie miałam, może raz na sam koniec jak się na noc smażonego nażarłam, a Majka urodziła się kudłata, że aż zdziwiona byłam, włosy na 5cm:-)
A glukozę robi się do 28 tyg, więc akurat, zresztą co kraj to obyczaj, bo Beata ma zaleconą chyba dopiero po 28tc:tak:

Witajcie czerwcóweczki. Melduje się po powrocie ze szpitala, bardzo słaba ale z dzieciaczkiem wszystko ok ,na siebie muszę uważać, nadciśnienie plus cukrzyca ciężarnych. Jak to dobrze znów być w domu.

reklama
Witaj Magni, ciesze się,że wszystko w porządku. Uważaj na siebie i oszczędzaj się a napewno dalej wszystko będzie się dobrze układać.

Do góry