Ale się rozpisałyście :-) W weekend cisza, a od poniedziałku boom
Hej Dziewczynki a ja mam pytanie co myslicie o porodzie w wodzie bo moj szpital zupelnie bezplatnie taki oferuje i podoba mi sie ten pomysl...ogladalam nawet kilka filmikow z takich porodow na you tube i te rodzace mamusie wygladaja na duzo bardziej zrelaksowane niz w przypadku normalnego porodu...Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam cieplutko!
Ja będę rodziła w szpitalu, w którym jest możliwy poród w wodzie. Jeszcze nie rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem, bo za wcześnie, ale zamierzam go gnębić o "pozwolenie". Bo do porodu w wodzie potrzebne są dodatkowe badania, niektóre dolegliwości bowiem wykluczają taką możliwość.
Wiele czytałam i słuchałam o tego typu porodach. Ojciec mojej przyjaciółki (ginekolog - położnik) uczestniczył w pierwszym takim porodzie w Polsce
także nasłuchałam się i przyznam, że bardzo jestem zafascynowana dobrodziejstwami, jakie oferuje poród w wodzie
Zmniejszenie odczuwania bólu, rzadko występuje konieczność podawania środków uśmierzających ból, przejście dziecka łagodne ze środowiska wodnego do wodnego, o wiele rzadziej występująca konieczność nacinania krocza i o wiele rzadziej występujące pęknięcia krocza... No jak dla mnie - same superlatywy :-)
na to 3d u niego tez sie specjalnie nie ciesze, bo czlowiek sie nawet glosno uradowac nie moze, zaraz strzela jakies glupie komentarze (np. jak sie ucieszylam, ze dzidzia na usg raczka machnela, i ze sie rusza, a on na to: jasne, ze sie rusza, jakdy sie nie ruszala oznaczaloby ze nie zyje
)o.
Bałwan! Pacan! Ćmok, Czopek i Mondzioł!
Ech... takim bezdusznym gadom powinni odbierać prawo wykonywania zawodu
Aga, gratuluję zdanej teorii. Teraz już z górki pójdzie.
Ja zdawałam egzamin 1,5 roku temu. Ale szczerze mówiąc nie pamiętam już stresu z egzaminu. Chyba nie zrobił na mnie większego wrażenia
Magni, gratuluję
Bruna! :-)
Wypoczywaj w tym spzitalu i wracaj do nas spokojna, szczęśliwa i uśmiechnięta
Zmykam w objęcia Morfeusza. Buziaki! :-)