reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Dziewczyny, mam do was pytanie! Co sądzicie o o podawaniu niemowlęciu witaminy D? Wiem, że w Polsce się ją podaje w szpitalach po porodzie, ale niestety tutaj nie. I teraz biję się z myślami czy kupić ją w PL i podawać małej czy nie jest to potrzebne. Wiem, że nasze dzidzie urodzą się w czerwcu, czyli teoretycznie powinno być ciepło i słonecznie, ale niestety tutaj pogoda jest inna i równie dobrze może nie być słonecznego lata. I chyba tą witaminę podaję się przez jakiś czas, prawda?
Poradźcie coś!

reklama
Mój 9 miesięczny chrześniak dostaje 1 krople witaminy D co wieczór, ale po co , na co i dlaczego tego nie pytaj - jeszcze nie wiem.... Będę musiała poczytać

Dziewczyny, mam do was pytanie! Co sądzicie o o podawaniu niemowlęciu witaminy D? Wiem, że w Polsce się ją podaje w szpitalach po porodzie, ale niestety tutaj nie. I teraz biję się z myślami czy kupić ją w PL i podawać małej czy nie jest to potrzebne. Wiem, że nasze dzidzie urodzą się w czerwcu, czyli teoretycznie powinno być ciepło i słonecznie, ale niestety tutaj pogoda jest inna i równie dobrze może nie być słonecznego lata. I chyba tą witaminę podaję się przez jakiś czas, prawda?
Poradźcie coś!

Ja podaje Mayeczce od urodzenia Cebionmulti w kropelkach, zestaw witamin z wit D. Polecil mi pediatra, wiec zaopatrzylam sie w Polsce przed jej narodzinami. Tran tez jej daje od poczatku z jedzonkiem ;-)

Poradźcie coś!
Aniu - tu juz tez mozna kupic vit d3 w wiekszosci aptek. Ja Stasiowi na poczatku nie dawalam, ale pozniej jak mi PL lekarz polecil to juz tak. Przy karmieniu mlekiem modyfikowanym chyba nie ma takiej potrzeby.

Ale się rozpisałyście :-) W weekend cisza, a od poniedziałku boom :-D

Hej Dziewczynki a ja mam pytanie co myslicie o porodzie w wodzie bo moj szpital zupelnie bezplatnie taki oferuje i podoba mi sie ten pomysl...ogladalam nawet kilka filmikow z takich porodow na you tube i te rodzace mamusie wygladaja na duzo bardziej zrelaksowane niz w przypadku normalnego porodu...Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam cieplutko!

Ja będę rodziła w szpitalu, w którym jest możliwy poród w wodzie. Jeszcze nie rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem, bo za wcześnie, ale zamierzam go gnębić o "pozwolenie". Bo do porodu w wodzie potrzebne są dodatkowe badania, niektóre dolegliwości bowiem wykluczają taką możliwość.
Wiele czytałam i słuchałam o tego typu porodach. Ojciec mojej przyjaciółki (ginekolog - położnik) uczestniczył w pierwszym takim porodzie w Polsce :happy: także nasłuchałam się i przyznam, że bardzo jestem zafascynowana dobrodziejstwami, jakie oferuje poród w wodzie :happy:
Zmniejszenie odczuwania bólu, rzadko występuje konieczność podawania środków uśmierzających ból, przejście dziecka łagodne ze środowiska wodnego do wodnego, o wiele rzadziej występująca konieczność nacinania krocza i o wiele rzadziej występujące pęknięcia krocza... No jak dla mnie - same superlatywy :-)

na to 3d u niego tez sie specjalnie nie ciesze, bo czlowiek sie nawet glosno uradowac nie moze, zaraz strzela jakies glupie komentarze (np. jak sie ucieszylam, ze dzidzia na usg raczka machnela, i ze sie rusza, a on na to: jasne, ze sie rusza, jakdy sie nie ruszala oznaczaloby ze nie zyje :no:)o.

Bałwan! Pacan! Ćmok, Czopek i Mondzioł! :no:
Ech... takim bezdusznym gadom powinni odbierać prawo wykonywania zawodu :angry:

Aga, gratuluję zdanej teorii. Teraz już z górki pójdzie.
Ja zdawałam egzamin 1,5 roku temu. Ale szczerze mówiąc nie pamiętam już stresu z egzaminu. Chyba nie zrobił na mnie większego wrażenia :-D

Magni, gratuluję Bruna! :-)
Wypoczywaj w tym spzitalu i wracaj do nas spokojna, szczęśliwa i uśmiechnięta :happy:

Zmykam w objęcia Morfeusza. Buziaki! :-)

Cześć dziewczynki:-)

Aga-gratuluję zdanej teorii, reszta pójdzie jak po maśle:tak:

Basia-będę trzymać kciuki, ale uwierz mi to najłatwiejszy egzamin z całych studiów, choć najważniejszy:-)

:szok::szok::szok:Dziewczyny ja dziś wstałam rano z plamami z mleka na piżamie, któraś z Was tez tak ma?Przy Michale tak nie miałam:baffled::baffled::baffled:

Nika i Suniva wielkie dzieki za odpowiedzi :)

Aga29 gratulacje. Juz niedlugo bedziesz sama szalala samochodem po ulicach :)

Powodzenia dla Mamusi, ktore dzis maja USG - oby wszystko bylo dobrze i dzieciaczki pokazywaly wszystko co chcecie zobaczyc :)

reklama
Ollutka
Tak mieszkam na hendonie od ponad roku a Mill Hill to ulubione miejsce mojego R. jezdzimy co tydzien do akwarystycznego....:)Gdzie mieszkasz teraz???

Ostatnia edycja:
Do góry