reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

(np. jak sie ucieszylam, ze dzidzia na usg raczka machnela, i ze sie rusza, a on na to: jasne, ze sie rusza, jakdy sie nie ruszala oznaczaloby ze nie zyje :no:), ale tak jak pisalam, nie moge tak zwyczajnie pojsc do innego lekarza, bo mnie nie przyjmie ot tak, na 1 raz, a i z terminami nielatwo.

Kochana toż to jakiś konował a nie lekarz ,niewiem jak to u was z tymi lekarzami ale szukaj innego , a pisałaś coś o zakładowym- do niego niemożna chodzić?

reklama
a pisałaś coś o zakładowym- do niego niemożna chodzić?

to jest taki "przechodni" zakladowy. Kto jest naszym zakladowym nawet u mnie w pracy w sekretariacie nie wiedza :dry:Ten u ktorego bylam, to jest taki od wypadkow w pracy, ale nie ma zadnej mocy decydujacej. Wedlug niego od razu nalezy mi sie zakaz, ale on nic nie moze, choc sam mi polecil zmiane lekarza, skoro i moj nie chce tego wystawic. Tyle ze....nawet w klinice w Hamburgu chwalili bardzo lekarza prowadzacego moja ciaze. Teraz jeszcze dostalam polozna, ktora jest z nim zaprzyjazniona, ale mi bardzo odpowiada i jak zmienie lekarza, bede musiala chyba zmienic i polozna.
Mysle, ze po prostu wezme jeszcze ostatnie zwolnienie i biorac je powiem im, ze wracam do roboty z bolami i pomecze sie jeszcze ten m-c. do kwietnia. W kwietniu urlop i od polowy juz macierzynski. Ale nie bede ryzykowac i finansowo, bo potem to sie odbije na moim calym macierzynskim i wychowawczym, a przeciez utrzymanie dziecka nie konczy sie na wyprawce, a dopiero po porodzie zaczyna....
I tak zle i tak nie dobrze. W najgorszym wypadku, jak bede w pracy co chwile przerywac robote i lazic, pojde po zwolnienie do zwyklego lekarza, jak bedzie z innego powodu niz ciaza, to okres 6tyg. platne przez firme zaczyna sie od poczatku,. Ale w pracy mnie wtedy przeklna....

ale Wam marudze :-(

Zrobisz jak dla ciebie będzie najlepiej , ale uważaj na siebie - te bóle to nic dobrego a powiedział ci chociarz ten doktorzyna skąd one sie biorą?

A ja mialam dzis szczesliwy dzien, zdalam w koncu torie na prawko bezblednie i jestem super hiper szczesliwa. Facet z urzedu sprawdzajac moj test caly czas bacznie mi sie przygladal i kazal oddychac, cobym mu nie urodzila:-D:-D:-D. Dowcipnis:-D Jeszcze tylko praktyka, mam nadzieje, ze dam rade z tym brzucholem:tak:

a powiedział ci chociarz ten doktorzyna skąd one sie biorą?

ten zakladowy? nie do konca, bo on ginekologiem nie jest, ale wedlug niego to od ciaglego nacisku na organy podczas siedzenia.

a ten moj gin....w tym wlasnie najwiekszy problem, bo gdyby powiedzial mi wprost: to nic zlego, to normalne, nie walczylabym w ogole o zwolnienie i wytrzymala do kwietnia, ale on nawet nie powiedzial do tej pory, czy to w koncu niebezpieczne czy nie i skad one sa. U niego czuje sie doslownie jak u nauczyciela. Chyba z gory zaklada, ze chce zwolnienie z wygody, nawet w tym kierunku pobakiwal...

Aga, gratuluje Tobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:

Ostatnia edycja:
Aga...gratuluje...dasz rade z jazdami...ja z brzucholem caly czas jezdze autkiem i nie jest zle:-) Jeszcze za kierownica sie mieszcze...hehe:-D

Carmi wspolczuje z tym zwolnieniem, jakies dziwne prawo pracy u Ciebie jest:crazy:

Carmi ale pogmatwana ta cała sytuacja, nie zazdroszczę:no:

Aga gratuluję!! Powodzenia na praktycznym:tak: a znasz już termin? Ja swój zdawałam pół roku temu, jeszcze pamiętam ten stres:baffled:

Sunniva jeszcze nie znam terminu praktycznego, ale pewnie niedlugo sie dowiem:tak:. Wszystkim dziekuje za gratulacje:tak::-)
Carmi rzeczywiscie jakiegos niefarta masz do tych lekarzy, co za dupek:wściekła/y:
Jak tak dalej bedzie, to watpie w to, ze cos sie zmieni w DE i bedzie wiekszy przyrost naturalny, tym bardziej, ze za zlobek czy przedszkole takie kwoty sie placi, ze glowa boli:szok:, a Merkel tak obiecywala, ze sie duzo zmieni w polityce prorodzinnej:baffled:

reklama
Witajcie wieczorkiem

basiaw1983_23
trzymam kciuki za obronę

Carmi kombinuj jak się da tylko, zeby Tobie bylo wygodnie, ważne zebys sie nie stresowała bo i Dzidzia będzie zła

juz jutro nasze usg, la l al la la:-)

]
m.linijka.i.200.jpg
[/url]

Do góry